Paprasti trapios tešlos sausainiai

Ingridientai:
250 g miltų,
žiupsnelis druskos,
150 g sviesto,
2 kiaušiniai
100 g cukraus pudros.
Gaminimas
Miltus išsijoti ant stalo, pabarstyti druska. Ant jų sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Ant jų įmušti kiaušinius, suberti cukraus pudrą ir maišyti peiliu iš kraštų užverčiant trupinius. Tada greitai užminkyti tešlą. Ji turi būti lygi ir vientisa.

Tešlą suvynioti į plėvelę ir mažiausiai valandai dėti į šaldytuvą.

Stalą pabarstyti miltais, ant jo
dėti tešlos rutulį ir paminkyti rankomis, kad būtų lengviau kočioti. Tada iš tešlos iškočioti 3-4 mm storio lakštą. Formelėmis arba banguotu ratuku išpjaustyti norimos formos sausainius. Juos išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.,kol sausainiai gražiai pagels. Ištraukus iš orkaitės sausainius pabarstyti cukraus pudra. Dar karštus galima aptepti raudonu marmeladu ir sulipdyti po du ar tris.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!