25 rezultatų ieškant "morkos"

Morkos imbiero marinate

Paruošiamos morkos su imbieru. Sumaišykite puode imbierą, actą, vandenį, cukrų, druską ir pipirus. Pavirkite viską maišydami, kol ištirps cukrus su druska. Užpilkite karštą marinatą ant morkų ir palikite mišinį pastovėti bent porą valandų, kuo ilgiau, tuo geriau. Morkos patiekia..

Recepto vertinimas: 0

Saldi silkė

Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silke. Įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Formą ištepti margarinu, sudėti masę, apibarstyti džiūvėsėliais ir tarkuotu sūriu. Kepti orkaitėje 20 minučių. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2- 3 valandas paliekamas šaltoje vietoje. Vėliau karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dug..

Recepto vertinimas: 0

Kalafijorai

Nuplauname kalafijorą ir pasmulkine (nepjaustom o lauzom jis juk lengvai smulkinasi po šakele) dedame i šalta vandeni ir kai uzvirs paverdame apie 5-10min kol kiek suminkstes bet dar nebus pilnai isviręs. Kol verda kalafijoras burokine tarka sutarkuolame morkas (dalį ju sutarkuoju stambiau an..

Recepto vertinimas: 4

Bulvienė su pienu

Bulvės supjaustomos į 4—6 dalis, kopūstai — keturkampiais gabaliukais ir viskas verdama nedideliame kiekyje vandens. Užvirus pasūdoma, sudedami lauro lapeliai. Bulvėms išvirus, smulkiai sutarkuojamos 1—2 žalios morkos, sudedamos į sriubą ir užbalinama pienu. Bulvienė skanesnė, j..

Recepto vertinimas: 0

Grybų troškinys su kiauliena

Bulvės ir morkos nuskutamos ir supjaustomos griežinėliais. Mėsa supjaustoma juostelėmis, apvoliojama miltais ir apkepinama riebaluose. Į greitpuodį dedamos bulvės, morkos, apkepinta kiauliena, ant jos grybai, sviestas, supilama grietinė, pasūdomą, užbarstoma maltų kalendros grūd..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir morkų apkepas

Bulvės ir morkos išverdamos, nulupamos ir supjaustomos griežinėliais. Margarinas ištirpinamas, suberiami miltai, pakaitinama, praskiedžiama karštu pienu, pasūdomą, praaušus sudedami kiaušinių tryniai, sumaišoma, sudedami išplakti kiaušinių baltymai ir vėl lengvai sumaišoma. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių pyragas

Kiaušinių tryniai, cukrus ir kakava sumaišoma, ištrinama iki purumo, sudedamos džiovintos gelteklės ar morkos (morkos ir gelteklės nuplaunamos, nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir padžiovinamos orkaitėje. Kad džiovinamos gelteklės nepajuostų, apšlakstomos citrinos sultimis), mėsmal..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir obuolių salotos

Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos smulkiai. Obuoliai sutarkuojami stambiai. Įspaudžiamos citrinos sultys, įberiama cukraus, truputį druskos, nutarkuota geltona citrinos žievelė, užpilama aliejumi ir išmaišoma. Puošiama petražolės šakele, citrina. Pastabos: Vietoj aliejaus gal..

Recepto vertinimas: 0

Salierų salotos

Salierai nuskutami, stambiai sutarkuojami ir 10-15 min. apverdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Tada supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atšaldomi ir sumaišomi su stambiai tarkuotais obuoliais ir morkomis. Pavasarinės kietesnės morkos pirma apverdamos, nulupamos ir tada ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinienė su įvairiomis daržovėmis

Kiaušiniai išplakami su pienu ir pasūdomi. Pasūdytame vandenyje išverdami žalieji daržo žirneliai. Virtos morkos ir bulvės supjaustomos mažais gabalėliais ir sumaišomos su žirneliais. Sviestas ištirpinamas keptuvėje, suberiamos daržovės, porą minučių pakepinama, užpilama plakt..

Recepto vertinimas: 5

Morkų kava

Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir džiovinamos orkaitėje, kol paruduos. Į verdantį vandenį suberiamos paskrudintos morkos, 5—10 min pavirinamos ir dar 10—15 min paliekamos ant viryklės. Nukošus pilstoma į puodukus, užbalinama pašildyta grietinėle, pasaldinama cukrumi. ..

Recepto vertinimas: 4

Virta višta su ryžiais

Malti pipirai sumaišomi su cukrumi, kmynais ir druska. Tuo mišiniu iš išorės ir iš vidaus įtrinama višta. Taip paruošta šaltai laikoma parą. Virti labiau tinka senesnės vištos, o kepti - jaunesnės. Į puodą įpilama 2,5-3l. vandens, sumetamos išilgai perpjautos morkos, o kai va..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su ryžiais ir morkomis

Menkė supjaustoma vienodais gabaliukais. Miltai sumaišomi su pipirais, druska, viskas gerai išmaišoma. Menkės gabaliukai pavoliojami miltuose ir bent 10 minučių juose paliekami. Po to kepami įkaitintame aliejuje, kol gražiai parusvėja. Ryžiai labai gerai keliskart nuplaunami, kol nu..

Recepto vertinimas: 3

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2-3 valandoms paliekamas šaltoje vietoje. Po to karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugn..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė drebučiuose

Virtos daržovės supjaustomos žirnio dydžio kubeliais. Morkos bus skanesnės, jeigu jas, supjaustytas mažais kubeliais, patroškinsite nedideliame vandens kiekyje. Į apvalų arba kvadratinį dubenį dedamos supjaustytos daržovės: pirmiausia sluoksnis bulvių, ant jų žirneliai, ant ži..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė

Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Al..

Recepto vertinimas: 5

Atominis troškinys

Mėsą supjaustyti kubeliais ir kepti. Morkos - didesniais kubeliais. Dedame prie mėsos, suberiame pupeles, beriame druską, pipirus, labai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Viską patroškiname. Sudedame padažus, patroškiname dar 5 min. Aš dar dedu svogūno ir česnako, b..

Recepto vertinimas: 1

Įdarytos slyvos (Viktorijos D.)

Slyvas reikia iš vakaro išmirkyti. Įdaras ruošiamas: sutarkuojamos morkos per burokinę tarką, česnakas susmulkinamas, graikiški riešutai sukapojami. Visa masė išplakama su majonezu. Išmirkytas slyvas kemšame su padarytu įdaru. Patiekti šaltas, išimtas iš šaldytuvo. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai su morkų įdaru ir grybų padažu

Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogūnus sumaišome su mor..

Recepto vertinimas: 0

TIRŠTA ALAUS SRIUBA SU RYŽIAIS

Morkas nuskusti, nuplauti, supjaustyti. Alu sumaisyti su vandeniu ir jame isvirti morkas. Po to morkas isgriebti ir pertrinti per sieteli. Tame nuovire, kur vire morkos isvirti ryzius. Kai ryziai isvirs sudeti trintas morkas, ismaisyti, ideti sviesto ir apibarstyti cukrumi...

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopū..

Recepto vertinimas: 2

RAUGINTI KOPŪSTAI SU PAPRIKA

Virsutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per puse ir isimti kota, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopustus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas. Paprikas supjaustyti siaudeliais ir susmulkinti petrazoles. Supjaustytus kopustus deti i inda sluoksniais: kopustai - ..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI KOPŪSTAI SU SVOGŪNAIS

Virsutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per puse ir isimti kota, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopustus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas ir susmulkinti svogunus. Supjaustytus kopustus deti i inda sluoksniais: kopustai - morkos ir svogunai - truputi pabarst..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena kinietiškai

Krūtinėlė supjaustoma nemažais kubeliais. Česnakas susmulkinamas ir pakepinamas įkaitintame aliejuje, po to suberiama vištiena. Ji kepinama ant karštos ugnies, kol apsitraukia balta plėvele. Po to ugnis sumažinama ir suberiamos šiaudeliais supjaustytos morkos. Viskas troškinama ant..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: morkos