Bulvių ir morkų apkepas

Ingridientai:
5—6 bulvės,
4—5 morkos,
50 g margarino,
2 šaukštai miltų, stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
50 g sviesto,
2 šaukštai tarkuoto olandiško sūrio, druskos,
šaukštas cukraus.
Gaminimas
Bulvės ir morkos išverdamos, nulupamos ir supjaustomos griežinėliais.
Margarinas ištirpinamas, suberiami miltai, pakaitinama, praskiedžiama karštu pienu, pasūdomą, praaušus sudedami kiaušinių tryniai, sumaišoma, sudedami išplakti kiaušinių baltymai ir vėl lengvai sumaišoma. Į gerai riebalais išteptą indą sluoksniuojamos bulvės ir morkos, užpilamos paruoštu padažu, apdedamos sviesto gabaliukais, užbarstomos sūriu, sumaišytu su cukrumi. Valgoma užsigeriant kompotu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!