25 rezultatų ieškant "maltais"

Kepta kiauliena su grybais

Kiaulienos griežinėlius išmušti, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir iš abiejų pusių kepinti, kol apsitrauks rausva plutele. Mėsą galima apkepinti ir paniruotą (suvilgytą kiaušinyje ir apvoliotą maltais džiūvėsėliais); tuomet riebalų imama daugiau. Supjaustytus grybus patroškinti ..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskai vyno padaže

Kaliaropes nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Apkepinti įkaitintame aliejuje. Supilti paruoštą sultinį, baltąjį vyną, degtinę ir užvirinti. Paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais. Sudėti nuluptą pomidorą. Moliuskus sudėti į siete..

Recepto vertinimas: 0

Purus grybų apkepas

Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną arba sultinį ir virinti, kol padažas sutirštės, Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Paskiausiai atsargiai..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos vyniotiniai

Jautieną supjaustykite plonais gabalais, išmuškite, pabarstykite druska ir ant vidurio uždėję kimšinio susukite į lovelį, suriškite siūlu ar susmaigstykite pagaliukais ir pakepinkite ant sviesto. Kimšinį paruoškite iš smulkiai supjaustytų svogūnų pakepintų svieste. Juos pagardink..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių tortas

Sausainius sumalame mėsmale ir truputį paliekame dugnui pabarstyti. Razinas nuplauname, sumalame. Į razinas išspaudžiame citrinos sultis ir gerai išmaišome. Nuluptus obuolius sutarkuojame smulkia tarka. Bananus supjaustome kuo mažesniais gabalėliais. Dabar paruošime dvi skirtingas mases: ..

Recepto vertinimas: 4

Žuvų pyragas

Salotas nuplauti ir supjaustyti. Pomidorą,agurką supjaustyti plonomis juostelėmis. Kiaušinius taip pat pasmulkinti. Viską sudeti į salotinę, sudėti tuną šiek tiek pagardinti prieskoniais ir užpilti šlakelį aliejaus ir išmaišyti...

Recepto vertinimas: 1

Kviečiukai kitaip

Išvirtus kviečius sumalti (virti apie 0,5 val, prieš tai iš vakaro numirkius). Bulves sutarkuoti ir tarkius sumaišyti su maltais kviečiais, įmušti kiaušinį, įdėti česnaką, pipirus, druską. Viską gerai išmaišyti , formuoti kotletukus ir kepti įkaitintame aliejuje. Skanu..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgas, įdarytas kumpiu

Moliūgą nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas, vidų pabarstyti druska ar pipirais. Kumpį ar dešrą sukapoti. Svieste pakepinti kapotus svogūnus, obuolį ir aštrų padažą. Viską sumaišyti su kapotu kiaušiniu, maltais džiūvėsėliais ar ryžiais, sultiniu ir žalumynais. Mišinį p..

Recepto vertinimas: 0

Senoviškai sluoksniuotoje tešloje kepta menkė su šviežiomis salotomis, pagardintomis saldrūgščiu aliejaus užpilu

Ant 160 g sluoksniuotos tešlos dėkite 30g virtų ryžių, juos apibarstykite 5g petražolių lapeliais, ant jų dėkite 200g menkės filė, ją apšlakstykite 10g citrinų sunkos, pagardinkite 1,5g druskos, 0,5g maltais juodaisiais pipirais ir 5g krapų šakelėmis. Tešlą gražiai užlankstyki..

Recepto vertinimas: 0

Kūčių baravykų padažas, tinkantis patiekti su sklindžiais, blyneliais, virtiniais.

100g baravykų 3-4 valandas išmirkykite, tame pačiame vandenyje išvirkite, nusunkite (nuovirą palikite) ir smulkiai supjaustykite. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite 20g saulėgrąžų aliejuje, suberkite baravykus, supilkite 300g grybų nuoviro ir patroškinkite. Atskirai 20g saulė..

Recepto vertinimas: 0

Kepta kriaušė tešloje

Atlaidinkite pirktinę šaldytą mielinę sluoksniuotą tešlą, nuo jos atpjaukite 100g kvadratą, ant jo dėkite konservuotos kriaušės puselę (100g), ją apibarstykite 10g cukrumi, išmaišytu su 0,05g maltais cinamonais, uždėkite 5g sviesto ir hermetiškai užlankstykite tešlą. Krepšel..

Recepto vertinimas: 0

Traškūs agurkai

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C temperatūros. Nuplautą ir neluptą agurką supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, kiekvieną gabaliuką perpjauname išilgai per pusę, po to puseles supjaustome į 4 išilgines juosteles. Dideles agurkų sėklas pašaliname. Supjaustytus agurkus dedame į puodą su..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y. prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrum ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10—12 val. žemoj..

Recepto vertinimas: 3

Jautienos muštiniai, įdaryti slyvomis

Slyvos išbrinkinamos ir supjaustomos rėželiais, svogūnai supjaustomi smulkiai ir pakepinami svieste, paskaninama maltais prieskoniais ir sumaišoma. Šie muštiniai gaminami taip pat kaip įdaryti lašiniukais. Iškepti muštiniai sudedami į pašildytą pusdubenį, aplink apdedami keptomis ar..

Recepto vertinimas: 0

Antiena, marinuota su brendžiu

Nulupame krūtinėlių odą. Mėsą įtriname druska ir pipirais, sudedame į dubenį. Paruošiame marinatą. Svogūnus ir česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome, sumaišome su brendžiu, susmulkintu lauro lapeliu, žalumynais ir maltais pipirais. Paukštieną įtriname marinat..

Recepto vertinimas: 0

Kebabai folijoje

Nuo kaulo nupjauname riebią avieną, supjaustome nedideliais gabalėliais ir paspirginame. Likusią avieną supjaustome nedideliais gabalėliais, uždedame ant spirgučių ir pakepiname. Baigdami kepinti sudedame supjaustytus svogūnų laiškus ir pagardiname maltais pipirais. Nukaičiame. Įberi..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta moliūgų sriuba

Moliūgą ir paprikas nuplauti, išvalyti ir supjaustyti gabaliukais. Bulves nuskusti ir taip pat supjaustyti gabaliukais. Svogūną ir česnaką nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti 3 šaukštuose aliejaus. Į keptuvę sudėti moliūgą, pipirus, bulves ir truputį pakepti. Į puodą,supilt..

Recepto vertinimas: 0

Kepti liežuvio griežinėliai

Virtą liežuvį, nulupus odelę, supjaustyti įtsrižai storesniais griežinėliais. Griežinėlius suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti maltais džiūvėsėliais ir kepti įkaitintame svieste, pasidarys gražios aukso spalvos. Keptą liežuvį išimti iš keptuvės, sudėti į lėkš..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai krepšeliai su jautiena

Bulves nuskutame, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Aliejų įkaitiname, nustatome stiprią kaitrą ir apkepiname mėsą iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Tada apibarstome maltais pipirais, druska ir suvyniojame į foliją. Kol bulvės verda, pomidorus nuplikome, nulupame, supja..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos vyniotinis su sūriu (Ramunės)

Mėsą gerai išmaišyti su svogūnais, supjaustytais smulkiais kubeliais, kiaušiniais ir maltais džiūvėsėliais.Paskaninti masę druska ir pipirais. Porą nuvalyti, nuplikyti verdančiu vandeniu arba trumpai pavirinti. Palikti ant sietelio, kad gerai nuvarvėtų. Išdėlioti mėsą ant kepimo..

Recepto vertinimas: 5

Itališka veršienos filė (Ramunės)

Švariai nuvalyta filė supjaustoma į 4-6 porcijas. Kiekviena porcija įtrinama druska ir šviežiai maltais pipirais. Kiekvienas kepsnys įvyniojamas į lašinių juostelę. Ant viršaus uždedamas šviežias šalavijų lapas ir šis paketėlis kryžmiškai apvyniojamas siūlu. Truputį apšlaks..

Recepto vertinimas: 0

Braškių ir jogurto tortas

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai skirtus pistacijos riešutus smulkiai sumalti arba sukapoti. Sviestą, cukrų ir druską išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su maltais pistacijų riešutais ir kepimo milteliais. Po truputį, ..

Recepto vertinimas: 5

VIŠTOS KRŪTINĖLĖ SU PAPRIKA

Juostelemis supjaustytas vistos krutineles pabarstyti maltais pipirais, druska, paprikos milteliais, paslakstyti citrinos sultimis ir aliejuje. Baigiant kepti sudeti susmulkintus grybus, juostelemis supjaustytas paprikas. Vistienos sultinio kubelio istirpinti virintame karstame vandenyje, uzpilti an..

Recepto vertinimas: 5

ŠPINATŲ SALOTOS

Spinatus nuplauti, smulkiai supjaustyti, nuplikyti verdanciu vandeniu. Isvirtas bulves atausinti, obuolius nulupti. Bulves, obuolius, suri supjaustyti vienodo dydzio kubeliais. Sumaisyti su spinatais. Ant salotu uzpilti jogurta, atsargiai ismaisyti, pasudyti, pabarstyti maltais pipirais.Salotas gali..

Recepto vertinimas: 0

NEKEPTAS VAISIŲ TORTAS

Sausainius permalame mesmale ir trecdali paliekame dugnui pabarstyti. Razinas nuplauname, sumalame. I razinas isspaudziame citrinos sultis ir gerai ismaisome. Nuluptus obuolius sutarkuojame smulkia tarka. Bananus supjaustome kuo mazesniais gabaleliais. Dabar paruosime dvi skirtingas mases: 1. Trecda..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: maltais