21 rezultatų ieškant "litrai"

Alaus gira

Vandenį pašildyti, kad būtų kaip tik mielėm daugintis (neperkaitinti, daryti daugmaž drungną). Supilti alų, sudėti mieles, ištrintas su trupučiu cukraus. Pusę stiklinės cukraus padeginus (dėl spalvos) sudėti su likusiu cukrumi. Cukrų deginti nebūtina - galima įdėti tirpios kavos...

Recepto vertinimas: 3

Duonos gira

Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razin..

Recepto vertinimas: 4

Sriuba iš stručio kaklo

Nulupkite ir ketvirčiais supjaustykite daržoves. Kelis žalumynus palikite papuošimui. Apskrudinkite mėsą svieste ar aliejuje dideliame puode. Pridėkite daržovių, prieskonių, Shery ir užpilkite 3 litrais vandens. Virkite, patikrindami, kad nepridegė. Vis pripilkite vandens, jei jis i..

Recepto vertinimas: 0

Laimo-citrinų ledai

Dideliame inde gerai sumaišykite pieną, cukrų, grietinėlę, citrinos žievelę ir sultis, laimo žievelę ir sultis. (Mišinys gali sukrekėti.) Šaldykite 3-4 litrų ledų gaminimo aparate pagal aparato gamintojo instrukcijas. Laikykite 4 valandas. Jei norite, patiekite papuošę citrinos bei ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su kukuliais ir bulvėmis

Žuvų mėsą sumalti, sudėti išmirkytą ir nuspaustą pyragą, spirgintą svieste svogūną, maltų pipirų, druskos, grietinės, kiaušinį ir išmaišyti. Iš masės padaryti nedidelius apvalius kukuliukus, pavolioti juos miltuose ir išvirti tame pačiame sultinyje. Bulves nuskusti, nuplauti ..

Recepto vertinimas: 0

Ryžiai su pienu

Ryžius gerai išplaukite per kelis vandenius, užpilkite 2 litrais pieno, pasūdykite ir virkite, dažnai maišydami. Kai ryžiai suminkštės, paduokite. ..

Recepto vertinimas: 0

Barščiai su grybais

Paruoštus grybus ir susmulkintas prieskonines daržoves ištroškinti svieste. Jei dedama pomidorų tyrės - ji troškinama kartu. Virtus burokėlius sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais. Pailgais gabalėliais supjaustytas bulves išvirti sultinyje, sudėti kitus produktus (miltus sumaišyti s..

Recepto vertinimas: 0

Salyklo gira

Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengus pastatoma šiltai. Po 2-3 dienų į salyklą sudedama džiovinta duona, grūstas cinamonas, mėtos, cukrus, pusė razinų, su cukrumi ištrintos mėtos ir įpilama dar 6 litrai šito vandens. Pridengtas inda..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti žali pomidorai

paruostus pomidorus sudedam i stiklainius,uzpilame verdanciu vandeniu ir palaike apie 20 minuciu nupilame.Tada i stiklaini dedame po sauksta prieskoniu,uzpilame isvirtu marinatu ir uzsukame ..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti agurkėliai "bulgariškai"

Agurkus sudėti į stiklainius.Uždivirinti vandens ir juo uzpilti agurkus stiklainiuose.Palaikius apie 15 minučių, nupilti. Vėl užvirti ir užpilti. Vėl nupilti.Tada išvirus marinatą, į stiklainį įdėti 2 šaukštus sausų prieskonių konservavimui ir užpilti marinatu. Uždaryti. Stikl..

Recepto vertinimas: 0

Naminių vynuogių kompotas žiemai

Nuplautas uogas sudedame į stiklainius.Išvirtu sirupu užpilame uogas ir uždarome dangteliais. ..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTOS CUKINIJOS

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam minkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. Mes j..

Recepto vertinimas: 3

POMIDORAI SU ŽELE

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reik..

Recepto vertinimas: 4

šaltibarščiai

Į didesnį dubenį supilame marinuotus burokėlius, suberiame nuluptus, smulkiai supjaustytus agurkus, sukapotus svogūnų laiškus, krapus. Užpilame kefyru, pasūdome, suberiame smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir išmaišome. Prieš tiekdami į stalą, šaltibarščius 1 valand..

Recepto vertinimas: 5

Marinuotos cukinijos (Ramunės)

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. ..

Recepto vertinimas: 2

Konservuoti pomidorai su žele

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto..

Recepto vertinimas: 4

GELTEKLIŲ SRIUBA

Geltekles apvirinamos pasudytame ir parugstintame vandenyje. Nuskustos supjaustomos ir sudedamos i verdanti sultini. Sriuba paskaninama pakeptais svieste miltais, uzbalinama grietine ir iberiama supjaustytu petrazoliu lapeliu...

Recepto vertinimas: 0

Šližikai - Kūčiukai

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakilt..

Recepto vertinimas: 1

Kopūstai žiemai

Kopustus ir morkas sutarkuojame, cesnaka susmulkiname. Vandeni, druska, acta, alieju, cukru supilame i puoda ir uzverdame. Po to viskauzpilame ant kopustu, sumaisytu su morkomis ir cesnakais. Viska ismaisome. Para laiko viska palaikome inde ir po to sudedame i stiklainius. (Agne)..

Recepto vertinimas: 1

Mišrainė žiemai Adžika

Viską nuplovus sumalti mėsmale ir virti 1 valandą ant silpnos ugnies. Baigiant virti įpilti 1 stiklinę cukraus, 2 šaukštus druskos ir kai užvirs pridėti 200 gramų česnakų, 1 stiklinę 9% acto, 1 stiklinę aliejaus. Viską gerai išmaišyti ir dar truputi pavirti. Dėti į stik..

Recepto vertinimas: 3

Šaltibarsciai

Isvirtus burokelius nuskusti ir sutarkuoti. Juos sudeti i kefyra, ipjaustyti agurko, ideti druskos pagal skoni, gerai ismaisyti, ipilti stikline pieno, kad atsiskiestu tirstumas, ideti zalumynu, arba kietai virtu kiausiniu supjautu ketvirciais.Skanaus!..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: litrai