ITALIŠKAS JAUTIENOS - DARŽOVIŲ APKEPAS

Ingridientai:
1kg jautienos
3 paprikos
3-4 pomidorai
2 morkos
2 svogūnai
300g fermentinio sūrio
250g majonezo
prieskonių, druskos
pipirų, kmynų, petražolių
10 alyvuogių ( nebūtinai)

Gaminimas
Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir atmušti. Kiekvieną gabaliuką pasūdyti, papipirinti, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Apkeptą mėsą sudėti į keptuvę aukštais kraštais, visi gabalėliai turi siekti dugną. Sutarkuoti morkas burokine tarka ir sudėti jas ant jautienos gabalėlių, pabarstyti smulkintų petražolių, kmynų. Ant viršaus sudėti ir tolygiai ištepti majonezą. Dedame žiedeliais supjaustytą papriką, paskui dedame plonais griežinėliais supjaustytąą svogūnų sluoksnįį, ant viršaus dedame griežinėliais supjaustytų pomidorų slęuoksnįįįįį, vėląąąą svogūūnus, papriką ir vėl svogūūnus. Kiečkvienūūūūą sluoksnį, iššskirus svogūnųž71; pabarstome tarkuotųų ššsūriu. Svogūųnų sluoksnius užtepame ųmajonezu. Sūdyti kiekvieną sluoksnį, bet po truputi. Alyvuoges perpjauname pusiau ir sudedame ant apkepo viršaus. Apkepas dedamas į karštą orkaitę ir apie 20 minučių kepame.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!