12 rezultatų ieškant "kitu"

Keptas viščiukas

Išplakite kiaušinį ir pieną. Negiliame inde sumaišykite maltus linų sėmenis, džiūvėsėlius, pipirus, petražoles, papriką, čili, česnaką ir prieskoniais pagardintą druską. Nulupkite viščiuko odą, mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į vidutinio dydžio gabaliukus. Ju..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas

Iš kiaušinio, miltų, grietinės ir sviesto (arba margarino) išminkome tešlą. Jeigu reikia, įpilame truputį vandens. Iš tešlos iškočiojame 4 plonus lakštus. Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Į riebalais pateptą skardą dedame tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir ..

Recepto vertinimas: 1

Grietininis plokštainis

Kiaušinio trynius su pora šaukštų cukraus ištrinkite iki baltumo. Į juos supilkite grietinę, visą cukrų, tirpintą sviestą, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Paskui supilkite su miltus sumaišytus su soda ir išminkykite tešlą. Išminkytą tešlą palaikykite šaldytuve apie 1 valandą..

Recepto vertinimas: 0

Makedoniška chalva

Paskrudinus keptuvėje l stiklinę cukraus, supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su likusiu cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir kremas plakamas, kol sutiršt..

Recepto vertinimas: 0

Serbiška „Nuga"

Baltymai išplakami giliame pusdubenyje, nenustojant plakti, dalimis sudedamas cukrus ir supilamas ištirpintas medus. Indas su baltymais įstatomas į puodą su karštu vandeniu ir maišant baltymai kaitinami 30 minučių. Masei sutirštėjus, nuimama nuo ugnies, sudedami stambiai supjaustyti rie..

Recepto vertinimas: 5

Narstukai

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, supilti grietinę, išmaišytą su soda, ištirpintą sviestą, suberti miltus, aguonas ir suminkyti tešlą kaip makaronams. Ją plonai iškočioti, stikline išspausti skrituliukus. Mažesne stikline išspausti skrituliuko vidurį, kad jis būtų tuščiaviduris...

Recepto vertinimas: 4

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Lašiša tešloje

Nuo lašišos nupjaukite riebiąją dalį (kur prie odos), susmulkinkite, sumaišykite su plaktais kiaušinių baltymais ir 400 g grietinėlės. Padėkite į šaldiklį, kad atvėstų. Likusią lašišų filė perpjaukite įstrižai pusiau, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite pipira..

Recepto vertinimas: 4

Obuolių salotos su grybais (Jūratės)

Visų komponentų imti po lygiai. Obuolius, morkas, pomidorus, agurkus supjaustyti kubeliais, grybus - taip pat mažais gabalėliais. Svogūnus - smulkiai. Apšlakstyti 3proc. obuolių actu ir palikti 30min. Prieš patiekiant apibarstyti smulkintom petražolėm. Kas mėgsta, gali užpilti kitu mė..

Recepto vertinimas: 0

Frankfurto vainikas

200 g minkšto sviesto, 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų bei aromatines medžiagas išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir dar truputį paplakti. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į masę. Tešlą dėti į rieba..

Recepto vertinimas: 0

Tradiciniai afganiški porų koldūnai

Porus nulupkite, supjaustykite 1,5-2 cm dydžio gabaliukais, 25-30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite, išspauskite tamsiai žalias sultis. Didelėje keptuvėje pašildykite aliejų ir ant stiprios ugnies pakepinkite porus. Pasūdykite, išspauskite, kai jie patamsėja; ki..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu sviestiniu kremu

250 ml vandens užvirinti su sviestu bei druska. Sviestas turi ištirpti. Suberti miltus ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Tešlą kaitinti, kol ant puodo dugno susidarys baltų apnašų sluoksnis. Tuomet sudėti į dubenėlį. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušini..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: kitu