14 rezultatų ieškant "kitu"

Keptas viščiukas

Išplakite kiaušinį ir pieną. Negiliame inde sumaišykite maltus linų sėmenis, džiūvėsėlius, pipirus, petražoles, papriką, čili, česnaką ir prieskoniais pagardintą druską. Nulupkite viščiuko odą, mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į vidutinio dydžio gabaliukus. Ju..

Recepto vertinimas: 0

Garsusis Šilutės šokoladinis pyragaitis

Biskvitui išmaišyti persijotus miltus su maltais migdolais, alyvų aliejumi ir tryniais. Atskirai su cukrumi kietai suplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą plonu sluoksniu supilti į kepimo popieriumi išteptą skardą ir kepti 250? 5 minutes. Kas nemoka kepti biskvito, gal..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių pyragas

Iš kiaušinio, miltų, grietinės ir sviesto (arba margarino) išminkome tešlą. Jeigu reikia, įpilame truputį vandens. Iš tešlos iškočiojame 4 plonus lakštus. Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Į riebalais pateptą skardą dedame tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir ..

Recepto vertinimas: 1

Grietininis plokštainis

Kiaušinio trynius su pora šaukštų cukraus ištrinkite iki baltumo. Į juos supilkite grietinę, visą cukrų, tirpintą sviestą, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Paskui supilkite su miltus sumaišytus su soda ir išminkykite tešlą. Išminkytą tešlą palaikykite šaldytuve apie 1 valandą..

Recepto vertinimas: 0

Varškės užkandis su lašiša

Paruošti marinatą: dubenėlyje sumaišyti portą, konjaką ir apelsinų žievelę. Anties kepenėles ir krūtinėlę 12 val. palaikyti marinate.Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atšaldyti.Mėsą bei kepenėles išimti iš marinato ir maišikliu sutrinti su kiaušiniais.Trinant supilti sviestą...

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su kopūstais

Iš grietinės, 2 kiaušinių, šaukšto sviesto, sodos, miltų sumaišome tešlą ir padarome du papločius. Supjaustytą kopūsto galvą apibarstome druska, tada nuspaudžiame ir apiplikome karštu vandeniu. Tada įmaišome į kopūstą druskos, pipirų, 2 šauktus ištirpdyto sviesto. Į keptuv..

Recepto vertinimas: 4

Makedoniška chalva

Paskrudinus keptuvėje l stiklinę cukraus, supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su likusiu cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir kremas plakamas, kol sutiršt..

Recepto vertinimas: 0

Serbiška „Nuga"

Baltymai išplakami giliame pusdubenyje, nenustojant plakti, dalimis sudedamas cukrus ir supilamas ištirpintas medus. Indas su baltymais įstatomas į puodą su karštu vandeniu ir maišant baltymai kaitinami 30 minučių. Masei sutirštėjus, nuimama nuo ugnies, sudedami stambiai supjaustyti rie..

Recepto vertinimas: 5

Narstukai

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, supilti grietinę, išmaišytą su soda, ištirpintą sviestą, suberti miltus, aguonas ir suminkyti tešlą kaip makaronams. Ją plonai iškočioti, stikline išspausti skrituliukus. Mažesne stikline išspausti skrituliuko vidurį, kad jis būtų tuščiaviduris...

Recepto vertinimas: 4

Lašiša tešloje

Nuo lašišos nupjaukite riebiąją dalį (kur prie odos), susmulkinkite, sumaišykite su plaktais kiaušinių baltymais ir 400 g grietinėlės. Padėkite į šaldiklį, kad atvėstų. Likusią lašišų filė perpjaukite įstrižai pusiau, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite pipira..

Recepto vertinimas: 4

Bulvinis plokštainis (Lauros) (foto)

Sutarkuojame bulves ir aguročius, suberiame miltus, supilame aliejų, pieną, pagardiname druska ir pipirais. Paruoštą masę supilame į kepimo indą išteptą sviestu ar aliejumi ir pašaunam į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę. Kepame apie 25-30 min. Iškepusį plokštainį patie..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos šašlykas (Lauros) (foto)

Nuplauti vištienos ketvirčius, juos nusausinti ir sudėti į dubenį. Sumaišyti prieskonius su kefyru (ar jogurtu) ir išspausti česnako skilteles. Paruošta mase ištrinti vištieną, uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą marinuotis bent 10 valandų (kuo ilgiau marinuosite, tu..

Recepto vertinimas: 2

Frankfurto vainikas

200 g minkšto sviesto, 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų bei aromatines medžiagas išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir dar truputį paplakti. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į masę. Tešlą dėti į rieba..

Recepto vertinimas: 0

Tradiciniai afganiški porų koldūnai

Porus nulupkite, supjaustykite 1,5-2 cm dydžio gabaliukais, 25-30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite, išspauskite tamsiai žalias sultis. Didelėje keptuvėje pašildykite aliejų ir ant stiprios ugnies pakepinkite porus. Pasūdykite, išspauskite, kai jie patamsėja; ki..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kitu