25 rezultatų ieškant "kepame"

Bulvių ir briuselio kopūstų apkepas

Briuselio kopūstus nuplauname, nupjauname kotelius.Bulves nuskutame, supjaustome briuselio kopūstų gūželių dydžio gabaliukais.Pusę sviesto išlydome didelėje keptuvėje, sudedame bulves, kopūstus ir kepame 15 min., nuolat maišydamos.Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome.Faršą, varš..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgo pyragas su riešutais

Sumaišome miltus, maltus riešutus, druską ir cukrų. Sudedame sviestą, 1 kiaušinį ir gerai išminkome. Paruoštą tešlą suvyniojame į plėvelę ir padedame šaltai pusvalandžiui. Moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, įpylame 6 šaukštus vandens ir uždengu..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškai ruošti porai

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir trup..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su soja

Sluoksniuotą tešlą iškočioti, dėti į formą, pateptą aliejumi, subadyti ir kepti apie 10 minučių. Svogūnus pjaustome kubeliais, kepiname svieste, įberiame miltų, įpilame pieno, suberiame vegetą, baziliką ar kitokius prieskonius. Praaušiname, tada įmušame kiaušinį, įberiame ta..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškai ruošti porai

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir tru..

Recepto vertinimas: 0

Omletas su špinatais

Špinatus nuplauname ir 6-8 min. paverdame nedideliame vandens kiekyje. Nusunkiame, gerai nuvarviname ir supjaustome. 1 šaukštą aliejaus įkaitiname keptuvėje, sudedame nuluptą supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja, po to sumaišome su supjaustytais špinatais. Kiaušinius sum..

Recepto vertinimas: 4

Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu

Kalakutų krūtinėlę supjaustome plonais gabalais, apvoliojame miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname 90 g sviesto, dedame kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepame po 5-6 min. Kepimo indą ištepame sviestu ir sudedame apkeptus pjausnius. Į keptuv..

Recepto vertinimas: 3

Bretoniškas pyragas

1. Razinas nuplauname ir išmirkome rome. 2. Miltus, cukrų, žiupsnelį druskos ir paplaktus kiaušinius išmaišome mediniu šaukštu. Po truputį supilame šaltą pieną, o pabaigoje sudedame razinas. 3. Gilų, karščiui atsparų indą patepame riebalais. Supilame į jį tešlą ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Tarta su dešra

Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome plonais griežinėliais. Papriką perpjauname per pusę, išvalome, minkštimą supjaustome smulkiai. Dešrą supjaustome griežinėliais, svogūną - žiedais. Aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame bulves, svogūnus ir, nustatę vidutinę kaitrą, pr..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su sūriu ir kumpiu

Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentelės, supjaustome į keturias lygias dalis. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio padarome kamuoliuką, paskui iškočiojame ir įklojame į riebalais išteptą formelę. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių. Kumpį supjaustome mažai..

Recepto vertinimas: 0

Pica su dešra ir grybais

Varškę išmaišome su visais nurodytais priedais. Išminkytą paplotėlį dedame į skardą ir kepame kol pakils ir truputį apkeps. Tuo tarpu su trupučiu aliejaus pakepiname supjaustytus svogūnus, įdedame dešrą supjaustytą kubeliais,dedame jau pavirtus (5-10 min) šampinjonus, visa tai ke..

Recepto vertinimas: 5

Trapios tešlos pyragas su varške

Ant lentos sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Po to įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve. Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2..

Recepto vertinimas: 4

Antis su apelsinais

Antį gerai nuplauname, nusausiname. Morką ir petražolės šaknį gerai nuplauname drugnu tekančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vieną apelsiną nulupame ir aštriu peiliu padalijame skiltelėmis. Nulupame vieno apelsino..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su kedrų riešutais, petražolėmis ir citrina

Kiaulieną supjaustome 2 cm storio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį apvoliojame miltuose. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir kepame kiaulieną iš abiejų pusių, kol ji gražiai parunda. Išimame iš keptuvės ir laikome šiltai. Petražoles stambiai supjaustome. Į keptuvę įp..

Recepto vertinimas: 0

Porų, riešutų ir salierų salotos

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir tru..

Recepto vertinimas: 0

Didkepsniai su pipirais

Mėsą nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Horizontaliai ratu didkepsnius aprišame baltu medvilniniu siūlu taip, kad kraštai nebūtų plonesni ir mėsa iškeptų tolygiai. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Pipirus stambiai sugrūdame...

Recepto vertinimas: 0

Jautienos maltiniai

Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus malti..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti svogūnai su jautiena

Svogūnus nulupame, apverdame, nupjauname viršūnėles ir išskobiame vidų. Gaminame įdarą. Išskobtąsias svogūnų dalis pakepiname svieste. Mėsą sumalame. Ant džiūvėsėlių užpilame pieno. Gerai sumaišome pakepintus svogūnus, maltą mėsą, sudrėkintus džiūvėsėlius, grietinę, ..

Recepto vertinimas: 0

AVIENOS KEPSNYS SU ŠONINĖS JUOSTELE

Avienos nugarine lengvai pamusame. Apjuosiame sonines juostele, pabarstome prieskoniais. Keptuveje ikaitiname alieju ir dedame kepti. Kepame is abieju pusiu po 1-2 minutes. Tada dedame i 170 laipsniu temperaturos orkaite ir kepame 8-10 minutes. I susidariusi kepimo metu sultini ipilame 50 g sojos pa..

Recepto vertinimas: 0

Keptų morkų užkandėlė

Morkas supjaustome griezineliais ir plikome verdanciame vandenyje 2 min. Sviesta ir alieju istirpiname keptuveje, sudedame smulkiai supjaustyta svoguna, sugrusta cesnako skiltele, susmulkinta imbiero sakni ir kepame 2-3 min. Tuomet sudedame morkas, prieskonius, padidiname ugni ir kepame dar 5 min. n..

Recepto vertinimas: 0

Kepta plekšnė su baklazanais

Baklazana perpjauname isilgai per puse, peiliu ipjauname jo minkstima, pabarstome druska, pipirais, paslakstome aliejumi ir kepame 180 C orkaiteje 25-30 min. Tuomet isgramdome iskepusio baklazano minkstima ir ji sumaigome sakute. Paprikas isvalome, isimame seklas, pabarstome druska bei pipirais ir 1..

Recepto vertinimas: 0

Ispaniška ''Paela'' su daržovėmis

Cukinijas ir pankoli supjaustome plonais griezineliais, o baklazanus - kubeliais. Pievagrybius perpjauname per puse. Svogunus ir cesnakus susmulkiname ir kepame aliejuje. I juos sudedame darzoves bei grybus ir kepame apie 3 min. Po to juos isimame is keptuves, o i likusi alieju sudedame ryzius. Juos..

Recepto vertinimas: 3

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Versienos kumpyje astriu peiliu ipjauname ''kisenele'', itriname druska, prieskoniais, susmulkintais cesnakais ir paliekame saltai per nakti.Svogunus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaisome su grietine ir paskanine druska bei pipirais patroskiname, kol isgaruoja susidares skystis. Piena sup..

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Veršienos kumpyje aštriu peiliu įpjauname "kišenėlę", įtriname druska, prieskoniais, susmulkintais česnakais ir paliekame šaltai per naktį.Svogūnus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaišome su grietine ir paskaninę druska bei pipirais patroškiname, kol išgaruoja susidaręs skys..

Recepto vertinimas: 0

Morenginis kavos pyragas

pirmiausia pasiruošiame morenginę masę - išplakame baltymus su cukraus pudra. Kad gautųsi gera tiršta bezė, reikia šviežių kiaušinių baltymų. Kad išsiplaktų lengvai, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite baltymus, kol pradės atsirasti putos, po to po truputį ebrkite cukraus pudr..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: kepame