Varškės pyragas su apelsinais

Ingridientai:
125 g sviesto,
235 g miltų,
200 g cukraus,
1 kiaušinių trynys,
1 šaukštas citrinų sulčių,
800 g varškės,
2 apelsinų nutarkuotos žievelės,
1 apelsino sultys,
4 kiaušiniai,
apelsinų griežinėlių.

Gaminimas
Sviestą sukapojame su 175 g miltų, 60 g cukraus, kiaušinių tryniu ir citrinų sultimis. Sukapotą tešlą susukame į plėvelę ir 30 min. palaikome šaldytuve. Po to tešlą iškočiojame, įklojame į apvalią išteptą riebalais formą suformuojame kraštus ir kepame 20 min. 200°C temperatūros orkaitėje. Kad pyragas išlaikytų formą, tešlą subadome šakute ir uždengiame kepimo popieriaus arba folijos skritulėliu. Varškę pertriname , įmušame kiaušinius, suberiame 150 g cukraus, 60 g miltų, apelsinų žieveles, supilame apelsinų sultis ir viską gerai išmaišome. Pyragą išimame iš orkaitės, nuimame popierių, ant apkepusios pusės sudedame paruoštą varškę, paskleidžiame ir kepame 60 min. 175 °C temperatūros orkaitėje. Iškeptą pyragą puošiame apelsinų griežinėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!