Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu

Ingridientai:
500-600 g kalakutų krūtinėlės,
50 g miltų,
druskos,
maltų pipirų,
125 g sviesto,
25 g apelsinų likerio (arba 2 šaukštus apelsinų sulčių sumaišome su trupučiu brendžio),
1/2 l. pieno,
tarkuotų muskatų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės.
Gaminimas
Kalakutų krūtinėlę supjaustome plonais gabalais, apvoliojame miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname 90 g sviesto, dedame kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepame po 5-6 min. Kepimo indą ištepame sviestu ir sudedame apkeptus pjausnius. Į keptuvę supilame apelsinų likerį (arba apelsinų sultis su brendžiu) ir sumaišome su likusiu sviestu. Bešamelio padažui ištirpiname 30 g sviesto, suberiame likusius miltus, gerai išmaišome mediniu šaukštu, supilame šaltą pieną ir maišydami užviriname. Pasūdome, įberiame maltų pipirų ir muskatų, suberiame pusę tarkuoto fermentinio sūrio. Supilame apelsinų likerio ir sviesto mišinį, sudedame grietinę, išmaišome ir užpilame ant pjausnių. Apibarstome likusiu sūriu ir apie 10 min. kepame karštoje orkaitėje. Tiekiame su virtais ryžiais bulvių koše, daržovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!