Omletas su špinatais

Ingridientai:
350 g špinatų,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
1 svogūnas,
6 kiaušiniai,
2 šaukštai tarkuoto parmezano,
1/2 arbatinio šaukštelio maltų muskatų, druskos,
maltų pipirų.
Gaminimas
Špinatus nuplauname ir 6-8 min. paverdame nedideliame vandens kiekyje. Nusunkiame, gerai nuvarviname ir supjaustome. 1 šaukštą aliejaus įkaitiname keptuvėje, sudedame nuluptą supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja, po to sumaišome su supjaustytais špinatais. Kiaušinius sumušame į dubenį, suberiame tarkuotą parmezaną, špinatų ir svogūno mišinį, įberiame muskatų, maltų pipirų, pasūdome ir paplakame. Likusį aliejų supilame į didesnę keptuvę, įkaitiname, supilame išplaktus kiaušinius su priedais ir lengvai pamaišome, kol omletas pradeda stingti. Kepame apie 5 min., kol apačia sustingsta, tada ant keptuvės uždedame didele lėkštę, apverčiame keptuvę ir išverčiame omletą į lėkštę. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname, išverčiame omletą atgal į keptuvę ir kepame, kol sustingsta kita omleto pusė. Iškeptą omletą supjaustome gabalais ir tiekiame su salotomis

Pastabos: jeigu omletas plonas, jo apversti nereikia, kepame nuolat pakratydami arba viršų atsargiai pamaišome šakute, nepažeisdami apačios Kai omleto kraštai iškepa,
0 vidurys sustingsta, omletą atsargiai sulenkiame pusiau ir įdedame
į pakaitintą lėkštę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!