14 rezultatų ieškant "kalmaru"

Kalmarų salotos

Kalmarus nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Svogūnus taip pat smulkiai supjaustyti ir nuplikyti verdančiu vandeniu (smulkintų svogūnų kiekis turėtų būti maždaug toks pat kaip ir kalmarų). Svogūnus perpilti šaltu vandeniu. Sumaišyti kalmarus ir svogūnus su majonezu ir juodaisiais pipira..

Recepto vertinimas: 1

Krevetėmis įdaryti kalmarai

Aliejų išmaišyti su išspaustomis citrinos sultimis, susmulkinta žievele, druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus. Ryžius išvirti. Krevetes atšildyti, pomidorus susmulkinti. Viską išmaišyti. Pagardinti spaustu česnaku, druska, pipirais. Kalmarus nuplauti. Pripildyti ryžių įdaro, persm..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti kalmarai

Susmulkintą svogūną ir česnako skilteles pakepinti aliejuje, suberti ryžius, įberti prieskonių ir maišant kepinti 7–9 min. Pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus smulkiai sukapoti ir suberti į ryžius. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išmaišyti. Kalmarus nuplauti, prikimšti paruo..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarais įdaryti agurkai

Kalmarus nusunkite, susmulkinkite ir sumaišykite su taip pat smulkiai pjaustytu svogūnu. Krėskite majonezo, gardinkite pipirais. Tada nupjaukite agurkų galiukus, išskobkite minkštimą. Jei odelė kieta, ją irgi nulupkite, jei ne - tiesiog dailiai išpjaustykite danteliais. Agurkus įdarykite..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarų šašlykai

Kalmarus nuvalome ir supjaustome 15 - 20 cm dydžio gabalėliais. Sumaišome čilius, mėtas, cukrų, actą ir aliejų. Į mišinį sudedame kalmarus ir marinuojame 2 valandas. Susmeigiame kalmarų gabalėlius ant 4 iešmų. Vartydami kepame grilyje 4 minutes. Svogūnų laiškus trumpai pakepi..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje troškinti kalmarai

Šiaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol įgaus gražią geltoną spalvą. Kalmarus perdėti į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę dėti pusgriežinėliais supjaustytus svogūnus ir juos kepti. Pakepintais svo..

Recepto vertinimas: 5

Spagečiai su keptomis jūros gėrybėmis

Pamerkite moliuskus ir midijas į atskirus indus su šaltu vandeniu 1 valandai. Nusausinkite ir padėkite į šalį. Pašalinkite taškuotą kalmarų odelę ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, čiulptuvus perpjaukite pusiau. Nuo pomidorų nukoškite skysčio perteklių ir plonai juos supja..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarai balto vyno padaže

Kalmarus dėti į šaltą vandenį ir jam užvirus virti lygiai 7 minutes (jei ilgiau - kalmarai gali sukietėti). Išvirtus supjaustyti juostelėmis. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti svieste. Į svogūnus supilti grietinę, vyną, sudėti supjaustytus kalmarus ir viską pakaitinti dar ..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarų salotos

Kalmarus išvalyti ir išvirti. Išvirti kiaušinius. Apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kalmarus supjaustyti šiaudeliais, kiaušinius smulkiai sukapoti, sudėti kukurūzus, svogūnus. Druskos ir pipirų dėti pagal skonį. Įdedame majonezo ir viską išmaišome. Puošiame žalumynais. ..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarų salotos su obuoliais

Šiaudeliais supjaustome bulves, kiaušinius, agurkus, obuolius. Sudedame kalmarus, pjaustytus žiedais, susmulkintas alyvas. Viską išmaišome, sudedame į salotinę ir užpilame majonezu. Puošiame smulkintais svogūnų laiškais. ..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarų salotos su graikiniais riešutais

Kalmarus išvalyti, nuplauti ir išvirti. Razinas užpilti verdančiu vandeniu ir 5 min. brinkinti. Vandenį nupilti ir razinas apdžiovinti. Kalmarus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su razinomis ir majonezu. Viską sudėti į plačią salotinę ir viršų apiberti susmulkintais graikiniais rieš..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su šafranu ir kalmarais

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite 1 laiškinį svogūnėlį, kol suminkštės (apie 3 min.). Sudėkite kalmarus, uždengę keptuvę dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies apie 30 min., kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, kalmarus išim..

Recepto vertinimas: 0

Ispaniška žuvies sriuba su šafranu

Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morkas, porus ir pipirus (apie 10 min.). Įberkite šafrano, sudėkite papriką ir patroškinkite dar porą minučių. Supilkite vyną, sultinį, įkaitinkite viską iki virimo ir virkite 15 min. Tuomet sudėkite supjaustytą žuvį, krev..

Recepto vertinimas: 4

Kalmarai su šafranu

Kalmarus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite žiedeliais, pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite kiniškų žuvies prieskonių ir valandai padėkite šaltai, kad pasimarinuotų. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Tada sudėkite kalmarų žiedelius i..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: kalmaru