Kalmarai su šafranu

Ingridientai:
2 porcijoms:

500 g šviežių kalmarų filė;
4 česnako skiltelės;
½ stiklinės sauso baltojo vyno;
1 indelis grietinėlės;
1 citrinos sultys;
1 nubrauktas valg. š. krakmolo;
druskos;
kapotų petražolių;
žiupsnelis šafrano;
kiniškų žuvies prieskonių;
3 valg. š. sviesto.
Gaminimas
Kalmarus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite žiedeliais, pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite kiniškų žuvies prieskonių ir valandai padėkite šaltai, kad pasimarinuotų.

Česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Tada sudėkite kalmarų žiedelius ir maišydami apie 2 min. pakepinkite iš abiejų pusių, kol sustangrės. Tik neperkepkite, nes kalmarai pasidarys guminiai!

Į keptuvę su kalmarais supilkite citrinos sultis, vyną, įberkite šafrano ir uždengę troškinkite apie 7 min. Galiausiai supilkite su krakmolu sumaišytą grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Patiekite su baltos duonos skrebučiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!