25 rezultatų ieškant "geriausia"

Šokoladiniai irisai

Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šok..

Recepto vertinimas: 0

Šaldyti vaisiai

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite juos į indą ir lengvai suplakite. Suplakę jais aptepkite vaisius (patiekalams aptepti naudojamu teptuku) ir sudėkite juos ant popieriumi išklotų grotelių. 2. Užberkite ant vaisių gana storą sluoksnį cukraus. Geriausia, kad būtų ..

Recepto vertinimas: 1

Teisiog salotos

isvirti pupeles, bet ne pervirti, supjaustyti duona kubeliais ir apkepinti aliejuje, cesnaka supjaustyti, geriausia sutarkuoti trintuve ir viska ismaisyti su majonezu..druskos pagal skoni ..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Skruzdėlynas

: Glaistas Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešla Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Įdaryta grybais višta

1. Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Jūsų tikslas - kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles - stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai da..

Recepto vertinimas: 0

TORTAS SU BANANAIS IR ABRIKOSAIS

Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Į ją berkite cukrų, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir su dalimi miltų suminkykite minkštą tešlą. Užberkite gabaliukais sukapotą sviestą, apžerkite likusiais miltais ir viską m..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių sunkoje troškinta triušiena

250g triušienos gabalą apkepinkite įkaitintame 20g naminiame svieste, paskui pasūdykite 2,5g druska, pagardinkite 0,5g grūstais juodaisiais pipirais ir sudėkite į troškintuvą. Supilkite 50ml obuolių sunkos, 20ml vištienos sultinio, sudėkite 3g česnako, 10g citrinos žievelę, 3g petra..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti pomidorai

Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse. Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki. Perrink..

Recepto vertinimas: 0

Skruzdėlynas

Glaisto gaminimas. Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešlos ruošimas. Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 – 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo(permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriaus..

Recepto vertinimas: 3

Riebus juodojo šokolado keksas (Ievos)

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C. Ištepkite lydytu sviestu dvi (900g talpos) skardas. Dubenyje, įleistame į prikaistuvį su verdančiu vandeniu, ištirpinkite šokoladą ir cukrų. Maišydami įsijokite miltus, tada įplakite trynius. 2. Dubenyje išplakite baltymus su drusk..

Recepto vertinimas: 0

Sriuba su midijomis

Įpilkite į puodą aliejaus, pakaitinkite ir suberkite susmulkintas daržoves. Pagruzdinkite 7-10 min. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Midijas labai gerai nuplaukite šaltu vandeniu, atsivėrusias išmeskite. Suberkite verdantį sultinį ir pavirinkite 5 min. Neatsidariusias midijas išme..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su sūriu (Saimono)

Puode vandens su 2 šaukštais aliejaus verdame makaronus (taip jie išverda geriau ir nesukimba) apie 10 min., kad būtų ne per minkšti. Kol verda makaronai sutarkuojame sūrį, pasiruošiame faršą ir supjaustome pomidorą kubeliais. Išvirusius makaronus nukošiame, perdedame į kitą indą ..

Recepto vertinimas: 3

Pyragas su uogomis "Siurprizas" (Jūratės)

Batono dugną nupjauti. Jei batonas labai purus ir minkštimas gerai susispaudžia, jį prispausti. Galima dalį batono minkštimo išimti, o likusį prispausti. Vidų aplieti tirpintu šokoladu (šokoladą sutrupinti ir kaitinant išlydyti su šlakeliu pieno), pabarstyti smulkintais džiovintais ..

Recepto vertinimas: 0

MAKARONŲ APKEPAS

Keptuveje iskepta ir prieskoniais apibarstyta (geriausia vegeta, pipirais) farsa dedame i riebalais istepta skarda. Ant virsaus dedame isvirtus makaronus (geriausia spiralinius) ir keptuveje iskeptus, smulkiai supjaustytus svogunus. Apkepo visa virsu aptepame majonezo sluoksniu (geriausia "Daumantu"..

Recepto vertinimas: 2

VARŠKĖS PADAŽAS II

Varske gerai issukti (geriausia mikseriu) su kefyru arba pienu, pasudyti, ipilti citrinos sulciu, paskaninkti cukrumi ir gerai ismaisyti. Sis padazas geriausiai tinka prie lapiniu salotu, poru, cikorijos, svogunu, agurku, ridikeliu ir kitu darzoviu...

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTI OBUOLIAI

Obuolius nuplauname, nupjauname ju virsutine dali ir isskaptuojame vidu - padarome lyg troskintuva. Vistiena supjaustome mazais gabaliukais, sudedame razinas ir sukapotus riesutus. Viska sumaisome su majonezu. I obuoliu vidu dedame idaro, virsu uzdengiame nupjauta obuolio virsune. Kad obuoliai nesut..

Recepto vertinimas: 0

SALOTOS "GELTEKLĖ"

Geltekle sutarkuojame, apslakstome citrinos sultymis, lengvai paskrudiname. Morkas sutarkuojame grube trintuve. Saliero sakni supjaustome smulkiais siaudeliais, porus ziedais. Visus produktus sluoksniuojame: geltekles, morkos, salieras, poras, majonezas. Puosiame nesmulkintais riesutais. Salotas pas..

Recepto vertinimas: 2

UOGŲ KREPŠELIS

Tešla: į 500g miltų sudėkite mieles išleistas šiltame piene, 50g sviesto, kiaušinį ir druską. Tešlą suminkome ir padedame į šaldytuvą 1 valandai. Išėmę sudėkite likusi sviestą ir vėl išminkykite tešlą, iškočiokite, perlenkite 4-5 kartus ir vėl iškočiokite. Norint, kad te..

Recepto vertinimas: 0

Kondensuoto pieno kremas

I grietinele suberiame kava ir suplakame iki standziu putu. Plakdami sudedame kondensuota piena. Imaisome konjaka. Konditerini svirksta pripildome kremo ir sukamaisiais judesiais jo pripildome desertinius indelius. Papuosiame uogiene (geriausia rugscia) ir metu lapeliais...

Recepto vertinimas: 4

Sumuštiniai su obuoliais

Ant batono riekeliu uztepti margarino. Nulupti ir sutarkuoti obulius ir sumaisyti su cukrumi ir cinamonu. Sumaisyta mase uztepti ant batono riekeliu ir ideti i orkaite 200 laipsniu temperaturos. Kepti 20-30min (Dowile)..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su mango,persikų ir vynuogių padažu

Pirmiausia reikia supjaustyti vistiena mazais gabaliukais ir pabarstyti ivairiais prieskoniais (geriausia kai prieskoniai astresni - ypac tinka raudonoji paprika (astrioji) kartu su kariu). Tada atidaryti konservuotu mangu indeli ir visa ta skysti supilti ant vistienos ir 1 val palaikyti saldytuve.T..

Recepto vertinimas: 0

Tinginys II

1 pokeli sausauniu sumalti su mesmale i trupinius, o kitus 3 pokelius sulauzyti rankomis gabaliukais. Istirpinti ant virykles sviesta. I istirpinta, bet nekarsta sviesta, supilti kondensuota piena, sudeti kakava ir gerai ismaisyti. I mase supilti sausainiu trupinius. Vel viska issukti ir mase supilt..

Recepto vertinimas: 3

Viščiukas broileris keptas ant butelio

Uzmarinuokyte visciuka broireri, palaikykite ji atsyldyta, geriausia 12 valandu, veliau ji kepkite orkaiteje viena valanda, 250 C temperaturoje, veliau ji atvesinkite, o tada skanaus! (Vytautas)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: geriausia