25 rezultatų ieškant "garnyrui"

Aviena mairūno padaže

Mėsą sudėti į verdantį vandenį, pasūdyti, sudėti prieskonius ir virti 1 valandą. Dalį mėsos sultinio perpilti į kitą indą ir jame išvirti garnyrui skirtas morkas, pastarnokus ir bulves. Pagaminti padažą: svieste pakepinti miltus, įpilti sultinio ir 5 minutes pavirti. Paskaninti ci..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai su grybais

Į faršą suberkite šaukštelį prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Išmaišykite. Nuplautus grybus aplipdykite faršu, suformuokite kukulį. Imkite plonai pjaustytą kumpio gabalėlį ir apjuoskite juo suformuotą faršo kukulį. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Formą a..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta grybų sriuba

Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti mažais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti. Sriubos tirščius pertrinti per sietą arba sumalti mėsmal..

Recepto vertinimas: 0

Avienos filė su aštriu raudonojo vyno padažu

Avienos filė supjaustome pailgais gabalais, iš abiejų pusių įpjauname įstrižais pjūviais. Kiaušinį išplakame su trupučiu miltų. Filė gabalus iš vienos pusės pamirkome plakinyje ir apvoliojame migdolų drožlėmis. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame avienos fi..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių šerbetas su kalvadosu

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Į puodą įpilkite 2 dl vandens, sudėkite obuolius, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sutrinkite juos arba sugrūskite per sietelį. Supilkite citrinų sultis arba suberkite susmulkintas žieveles. 2. Į li..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota vištienos filė su daržovėmis ir ryžiais

1. Sumaišykite marinato ingredientus. Sudėkite vištienos filė į marinatą ir palaikykite šaldytuve 3–4 val. Filė apkepti. 2. Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. 3. Išimkite iš ankštpipirio sėklas ir supjaustykite jį rėžiukais. Brokolius apibarstykite kariu ir pakepkite ..

Recepto vertinimas: 0

Apkeptos daržovės

Pakaitinkite aliejų rytietiškoje dubenio formos keptuvėje. Minutę pakepkite česnaką su imbieru. Įdėkite į juos svogūnus bei morkas ir kepkite maišydami ant didelės ugnies. Įdėkite pievagrybius, kartu įpilkite austrių padažo ir spaustos citrinos. Viską pakepkite 2 min. Suberkite li..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena tešloje

Česnaką išspaudžiame ir gerai išmaišome su produktais skirtais padažui, kol gausis vientisa masė. Vištieną supjaustome šiaudeliais ir pamarinavę su prieskoniais apie 1 valandą palaikome šaldytuve. Kiaušinius išplakame su grietinėle, miltais bei prieskoniais. Keptuvėje įkaitina..

Recepto vertinimas: 5

Lašiša su bazilikų padažu

Actą arba citrinų sultis sumaišome su sojų padažu. Sudedame lašišą į emaliuotą dubenį. Užpilame marinatą, uždengiame ir marinuojame 30 minučių. Paruošiame garnyrą. Pomidorus nuplikome, nulupame odelę, minkštimą supjaustome kubeliais. Sudedame į dubenį. Ant pomidorų užd..

Recepto vertinimas: 0

Antis apelsinų ir vyšnių padaže

Antį išdarinėti, nuplauti, ištrinti druska ir pipirais, į vidų įkimšti sutarkuotą apelsino žievelę, tuomet surišti kojytes ir sparnelius. Nuplauti anties vidurius. Paruošti sultinį: 2 šaukštus svogūnų ir anties vidurius apkepinti taukuose; pridėti pusę porcijos morkų, sali..

Recepto vertinimas: 2

Viščiukas baltame padaže

Viščiuką išdarinėti ir 2 val. pamirkyti. Iš 1,5l. vandens, svogūnų, baltojo vyno ir prieskonių mišinio, kurį prancūzai vadina „garni", paruošti kur-bujoną. Kai šis atvės, įdėti į jį viščiuką, įberti druskos ir virti ant silpnos ugnies 1 val. Nukėlus nuo ugnies nuovirą p..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena pietietiškai

Iš vakaro užmerktas pupeles išvirti. Vištieną, svogūnus ir česnakus 5 minutes pakepinti aliejuje. Perdėti juos į puodą. Po to sudėti pupeles, pomidorus, smulkiai supjaustytus pipirus ir užpilti raudonu vyru. Kai vynas užvirs, įmesti sultinio kubelį. Prieš patiekiant papuošti a..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su jogurto padažu

Druską sumaišykite su miltais, 50 ml vandens ir kiaušiniais. Įberkite pipirų ir užminkykite tešlą. Mėsą įtrinkite druska ir pipirais ir apibarstykite 4 valg. šaukštais kapotų žalumynų. Tešlą iškočiokite, į ją susukite mėsą ir padėkite siūle žemyn į kepimo popieriumi iš..

Recepto vertinimas: 0

Čampandongo (paplotėliai su mėsos įdaru)

Smulkiai supjaustyti svogūną ir mėsą, pakepinti juos nedideliame augalinio aliejaus kiekyje. Įdėti sutrintų kmynų ir cukraus. Rusvai pakeptą mėsą aplieti citrinų sultimis, apiberti pipirais, smulkintais riešutais. Troškinti 15 minučių, o po to nuovirą nupilti. Atskirai paruošti t..

Recepto vertinimas: 0

Ananasų sultyse troškinta vištiena

Vištieną supjaustyti kubeliais, dėti į įkaitintą keptuvę, pakepinti 2-3 min., pilti ananasų sultis, dėti karį, druską, patroškinti apie 3 min, pilti su keliais šaukštais sulčių išmaišytą krakmolą.Viską maišant kaitinti, kol sutirštės. Garnyrui tinka virti ryžiai (apie 200g..

Recepto vertinimas: 3

Vištienos kepsnys „Sombrero“

Vištienos krūtinėles išmušti ir įtrinti prieskoniais. Įkaitinti keptuvėje šiek tiek aliejaus, sudėti paruoštą filė, gerai prispausti ir apkepti iš abiejų pusių po 3 min. Tada užtepti majonezo, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, o ant viršaus uždėti po skiltelę konservuoto..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena su sezamo sėklomis ir daržovėmis

Viščiukų krūtinėlių filė supjaustykite pailgomis juostelėmis, pagardinkite vištienos prieskoniais, sezamų sėklomis ir apkepkite aliejuje. Padėkite šiltai, kad neatauštų. Tuomet paruoškite garnyrą. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite, pakepinkite karštuose riebaluose..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šašlykai su baklažanais

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite greipfrutų sultimis, pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais, pamaigykite rankomis ir 2 val. palikite šaltai, kad pasimarinuotų. Marinuotą kiaulieną suverkite ant i..

Recepto vertinimas: 1

Kalakutienos maltinukai su šparaginėmis pupelėmis

Faršą sumaigykite šakute, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kapotais žalumynais ir gerai išminkykite. Iš faršo masės formuokite nedidelius apvalius maltinukus ir iš abiejų pusių patroškinkite svieste. Garnyrui šparagines pupeles nuplaukite, nusausinkite, g..

Recepto vertinimas: 0

Tuno kepsneliai su įdarytu pomidoru

Tuną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į indą ir užilkite marinatu, pagamintų sumaišius kapotus česnakus, citrinos sultis, aliejų, druską ir pipirus. Žuvį padėkite valandai, kad pasimarinuotų. Marinuotus kepsnelius nuvarvinkite, įvyniok..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos-sūrio kepsneliai

Vistienos krutineles ir suri supjaustyti kubeliais, imusti kiausini, sudeti majoneza ir krakmola, prieskonius pagal skoni. Viska gerai ismaisyti. Kepti delno dydzio kepsnelius. Garnyrui labi tinka ryziai ar bulviu piure. (Agne)..

Recepto vertinimas: 3

Šaldyti žalieji žirneliai

Paruostus zirnelius blansiruoti verdanciame vandenyje 1,5-2 min. Atvesinus nusausinti, supilstyti i polietileninius maiselius ir skubiai susaldyti saldiklyje -30 --35 C temperaturoje. Saldytus zirnelius laikyti -18C iki 10-12 men.Saldytus zirnelius ruosiant maistui, suberti i verdanti vandeni, virti..

Recepto vertinimas: 0

Kepta plekšnė su baklazanais

Baklazana perpjauname isilgai per puse, peiliu ipjauname jo minkstima, pabarstome druska, pipirais, paslakstome aliejumi ir kepame 180 C orkaiteje 25-30 min. Tuomet isgramdome iskepusio baklazano minkstima ir ji sumaigome sakute. Paprikas isvalome, isimame seklas, pabarstome druska bei pipirais ir 1..

Recepto vertinimas: 0

Sicilietiška kiauliena

Kiaulienos pjausnius itriname druska, pipirais, bazilikais (ciobreliais), susmulkintais svogunais ir apkepame is abieju pusiu ant mazos ugnies. Tuomet pjausnius isimame, o toje pacioje keptuveje pakepame skiltelemis supjaustytus pomidorus, pabarstytus druska bei pipirais. I lekste sudedame pomidorus..

Recepto vertinimas: 0

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

Riebioje anties krutineles puseje siek tiek ipjaukite oda (rombo formos) ir ta pacia puse kepkite ikaitintoje keptuveje tol, kol taps auksines spalvos. Tuomet ja apverskite ir viena minute pakepkite, o po to vel apverskite ir pasaukite i orkaite trims minutems. Neperkepkite, paruosta krutinele turet..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: garnyrui