25 rezultatų ieškant "gabaliuka"

Marinuota lašiša

Agurką nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į dubenį, apibarstyti druska ir palikti valandai. Krapus susmulkinti. Lašišą nuplauti ir nusausinti. Apibarstyti puse krapų, pipirais, druska. Agurkus nuplauti ir išdėlioti ant popierinio rankšluosčio. Vyno actą, alyvuogių..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su grybais

Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti. Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę. Iš bulvių,..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis drebučiuose

Žuvį išvalykite, išvirkite. Į gilų emaliuotą indą pilkite 0,5 cm žuvies drebučių ir leiskite jiems sutingti. Tada sudėkite susmulkintą žuvį, papuoškite žalumynais ir morkomis kiekvieną gabaliuką, citrinos riekutėmis. Viską užpilkite drebučiais ir leiskite vėl sustingti. Tada..

Recepto vertinimas: 0

Svogūninis padažas

Dviejose stiklinėse vandens ištirpinti gabaliuką sauso buljono. Svogūnus supjaustyti ir pakepinti ant sviesto. Pakepus įberti šaukštą miltų. Supilti paruoštą sultinį. Užvirti. Tada suberti cukrų, supilti išspaustas citrinos sultis ir dar kartą užvirti. Padažą patiekti atskirame i..

Recepto vertinimas: 0

Lyno ragu

Svogūną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius apkepinkite svieste ir įberkite miltų. Įpilkite truputį vandens ir padarykite tyrę. Supilkite vyną ir padažą užvirinkite. Sudėkite prieskonius ir česnaką. Pasūdykite. Sudėkite nuluptus žuvies gabaliukus. Kepkite apie 5 min. Konj..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su raugintais kopūstais

Sumaišome miltus, pieną, mieles, druską ir pastatome šiltai. Kai pakyla įdedame sviesto, įmušame kiaušinius ir minkome. Tada vėl pastatome šiltai. Pagaminame įdarą: kopūstus perliejame karštu vandeniu, sudedame į puodą su sviestu ir šutiname. Išverdame grybus ir pakepame su sviest..

Recepto vertinimas: 0

Maltiniai „Siurprizas“

Į mėsą sudėti piene išmirkytą bandelę, supjaustytą svogūną, įmušti kiaušinį, pasūdyti, įberti pipirų, išmaišyti. Gautą masę padalinti i paplotėlius. Sūrį supjaustyti. Ant mėsos gabaliukų uždėti kumpio ir sūrio, gabaliuką moliūgo, tada vėl kumpio ir sūrio. Ki..

Recepto vertinimas: 0

Kimšta kalakuto krūtinė

Svogūną smulkiai sukapoti. Salierą nulupti, morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Grybus nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Pomidorą nuplikyti, nulupti odelę, pašalinti kotelio vietą ir sėklas. Didesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apie minutę pakepinti svogūną..

Recepto vertinimas: 1

Folijoje keptos bulvės

Įkaitinkite orkaitę iki 200 - 225 C temperatūros. Nuplaukite ir nusausinkite bulves. Kiekvieną atskirai suvyniokite į foliją, sudėkite į kepamąją skardą ir kepkite 40 -- 60 minučių. Kai bulvės iskeps, atvyniokite foliją, kiekvieną bulvę perpjaukite kryžmai, užlenkite folijos kras..

Recepto vertinimas: 4

Grybų ir ryžių sriuba

Mėsą sudėkite į puodą, įpilkite 1,5 litro salto sūdyto vandens, užvirinkite ir virkite 2 valandas; galite nugriebti putas. Mėsą ir kaulus isimkite is sultinio, mėsą atskirkite nuo kaulų, smulkiai supjaustykite ir atidėkite. Grybus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pr..

Recepto vertinimas: 0

Pertrinta briuselinių kopūstų sriuba

Briuselinius kopūstus nuplaukite ir nuvalykite. Užvirinkite 250 ml sūdyto vandens, sudėkite briuselinius kopūstus, vėl užvirinkite ir virkite 10 minučių. Is puodo isimkite 10 kopūstų, supjaustykite į keturias dalis ir atidėkite. Rankiniu arba elektriniu maisikliu isplakite sriubos tyrę..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis "Moonlight"

Į taurę įdėti ledo gabaliuką ir supilti sumaišytus gėrimus. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Mėtinis kokteilis

Į virintą vandenį įdėti mėtų lapelius ir užšaldyti. Gautą ledo gabaliuką įdėti į taurę ir įpilti sumaišytus komponentus. Abrikosus suverti ant šiaudelio ir įdėti į taurę. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsa įdarytos bulvės

Bulvės labai švariai nuplaunamos, išilgai perpjaunamos pusiau, šaukšteliu išgremžiamos duobutės. Į maltą mėsą sudedami svieste pakepinti svogūnai, pasūdoma, įberiama pipirų ir sumaišoma. Šio įdaro pridedamos abi bulvės puselės. Tada jos sudedamos į skardą viena ant kitos ir ..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys

Veršiena gerai nuplaunama, nušluostoma, iš jos išimami kaulai. 1 kg veršienos reikia 10-12 maltų kvapiųjų pipirų, šaukštelio cukraus ir šaukštelio druskos. Tokiu mišiniu mėda įtrinama ir prismaigstoma lašinukų. Lašiniai supjaustomi 3cm. ilgio ir 1cm. pločio juostelėmis ir..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su ryžiais ir morkomis

Menkė supjaustoma vienodais gabaliukais. Miltai sumaišomi su pipirais, druska, viskas gerai išmaišoma. Menkės gabaliukai pavoliojami miltuose ir bent 10 minučių juose paliekami. Po to kepami įkaitintame aliejuje, kol gražiai parusvėja. Ryžiai labai gerai keliskart nuplaunami, kol nu..

Recepto vertinimas: 3

Krevetės morkų padaže

Krevetes išvalyti ir pakepinti. Išspausti morkų sultis ir jas prakošti. Sultis pašildyti, pridėti druskos, pipirų, cinamono, tuomet įmesti gabaliuką sviesto. Cukiniją ir salieros šaknį supjaustyti ir išvirti. Plonais griežinėliais supjaustyti bulvę ir fritiūrinėje iškepti bu..

Recepto vertinimas: 0

Natūralios midijos

Naudoti tik sandarias midijas. Jas nuvalyti, keletą kartų keičiant vandenį išplauti ir palikti sietelyje, kad nutekėtų vanduo. Tuomet jas virti nedideliame kiekyje vandens, sudėti petražoles, pipirus, morkas, svogūnus, čiobrelį, lauro lapelį ir gabaliuką sviesto. Kai midijos pradės ..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje keptas sterkas

Žuvies gabaliukus pašlakstyti citrinos sultimis, Įtrinti druska ir žuvies pagardais. Pastatyti šaltai 30 minučių. Iškepti grilyje, kad įgautų auksinį atspalvį. Žuvies gabaliukus sudėti į didelę lėkštę, ant kiekvieno uždėti po gabaliuką citrinos, ant jos - gabaliuką sviesto, ..

Recepto vertinimas: 1

Vokiška alaus sriuba (Biersuppe)

Miltus atskieskite trupučiu šalto vandens, įpilkite maždaug 75 g cukraus. Pieną su cinamonu (2 cm gabaliuką) pašildykite puode; kai pienas užvirs, į jį supilkite pasaldintą košę vis maišant ir kaitinant 5-6 minutes, kad masė sutirštėtų. Tada supilkite alų ir likusį cukrų. Neu..

Recepto vertinimas: 0

PYRAGAS SU ROŽIŲ VANDENIU

Puode uzvirinkite piena (5 saukstus pasilikite) su 150g cukraus ir sviestu; nukelkite nuo ugnies. Suberkite aguonas, cinamona, razinas, imuskite kiausini, ipilkite grietinele arba kondensuota piena, konjaka ir roziu vandeni. Viska gerai ismaisykite ir palikite atausti.Teslos paruosimas: dubenyje sum..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su garstyčiomis

Mėsą supjaustome į 10 gabaliukų, išmušame.Kiekvieną gabaliuką pabarstome druska irmėsos prieskoniais. Mėsos išmuštus gabaliukus dedame vieną ant kito kaskart patepdami tai garstyčiomis, tai sviestu, ar pabarstydami garstyčių grūdeliais. Viršų patepame sviestu ir pabarstome garsty..

Recepto vertinimas: 0

Virtinukai su abrikosais

Abrikosus nuplauname ir nusausiname. Valgomojo šaukšto koteliu išstumiame kauliuką, vietoje kauliuko įdedame gabaliuką cukraus. Iš tešlos suformuojame 5 cm skersmens volelį, supjaustome riekutėmis, suplojame tarp rankų, dedame ant jų abrikosus ir formuojame apskritus virtinukus. Dedame v..

Recepto vertinimas: 0

Jūros lydeka grietinės padaže

Žuvį supjaustome gabaliukais ir pabarstomedruska, pipirais. •Susmulkiname svogūną, apkepamekeptuvėje su aliejumi, įdedame miltų,supilame grietinę, paskaniname druska,pipirais, muskatais. •Kepimo formą patepame aliejumi, supilamepadažą, sudedame žuvį, ant kiekvienogabaliuko uždedame..

Recepto vertinimas: 3

Menkė su morkomis ir imbieru!

Žuvį pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite keliolikai minučių. Morkas supjaustikyte šiaudeliais, sumaišykite su imbieru, medumi, sojos padažu bei prieskoniais. Kiekvienam menkės gabaliukui atkirpkite kepimo plėvelės, vieną galą užriškite. Ant plėvelė..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gabaliuka