Pertrinta briuselinių kopūstų sriuba

Ingridientai:
500 g briuselinių kopūstų
1 kub. mėsos sultinio
60 g kukurūzų miltų
50 g grietinės
20 g sviesto
8 uoginės paprikos
2
  • 500 g briuseliniai kopūstai
    1 kub. mėsos sultinys
    60 g kukurūzų miltai
    50 g grietinė
    20 g sviestas
    8 uoginės paprikos
    šviežių petražolės
    druskos
    pipirų

Gaminimas

Briuselinius kopūstus nuplaukite ir nuvalykite. Užvirinkite 250 ml sūdyto vandens, sudėkite briuselinius kopūstus, vėl užvirinkite ir virkite 10 minučių. Iš puodo išimkite 10 kopūstų, supjaustykite į keturias dalis ir atidėkite. Rankiniu arba elektriniu maišikliu išplakite sriubos tyrę ir supilkite į puodą, įpilkite dar 50 ml verdančio vandens, įdėkite kubelį sultinio ir užvirinkite. Kukurūzų miltus išmaišykite su trupučiu šalto vandens, supilkite grietinę ir viską supilkite į sriubą. Sriubą pakaitinkite ant mažos ugnies. Įdėkite gabaliuką sviesto. Paskaninkite sriubą druska ir uogine paprika.Į sriubą sudėkite likusius kopūstus, pakaitinkite ant mažos ugnies, ant viršaus pabarstykite smulkintų petražolių. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!