25 rezultatų ieškant "pietums"

Duonkukulių sriuba

Nuskustos bulvės supjaustomos ir verdamos pasūdytame vandenyje. Joms suminkštėjus, sudedami iš duonos tešlos padaryti kukuliai (apskriti, suploti, maždaug 3 cm skersmens). Keptuvėje paspirginami smulkiai supjaustyti lašiniukai su svogūnais ir, duonkukuliams išvirus, supilami į sriubą...

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba

Nuskustos morkos supjaustomos nedideliais gabalėliais arba stambiai sutarkuojamos, sudedama kartu su žirneliais į verdantį vandenį ir verdama, kol kiek suminkštės. Tada sumetamos kubeliais supjaustytos bulvės, joms išvirus, užbalinama pienu, pasūdoma ir pakaitinama. Konservuoti žirneli..

Recepto vertinimas: 0

Šiupinys

Į puodą sudedamos kruopos, žirniai, pupelės, aliejuje pakepinti svogūnai, užpilama 2—3l. vandens ir užvirinama. Sudedama mėsa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mėsa suminkštės. Tada ji išimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, išverdam..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, troškinta su svogūnais

Kiauliena supjaustoma gabalais, apkepinama riebaluose, sudedami supjaustyti svogūnai, morkos, prieskoniai, užpilama trupučiu sultinio, pasūdoma. Viskas ištroškinama. Valgoma su virtomis bulvėmis ir troškintais svogūnais. Aukštaičiai šį patiekalą gamina pietums. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kukuliai su kopūsto gūže

Kiauliena sumalama mėsmale, sudedama svieste pakepintas supjaustytas svogūnas, išmirkytas piene ir nuspaustas pyragas, kiaušinis, sviestas, prieskoniai, druska. Viskas labai gerai ištrinama mediniu šaukštu ir daromi kukuliai, kurie pavoliojami džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinami sv..

Recepto vertinimas: 0

Kepta veršiena su kiaušinių padažu

Veršiena 2-3 val. pamirkoma piene, nusausinama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, ir kepama orkaitėje įdėjus truputį riebalų, palaistant sultimis. Prieš baigiant kepti kelis kartus užpilama paruoštu kiaušinių padažu ir apkepinama, kol parusvės. Padažui miltai pakepina..

Recepto vertinimas: 0

Suvalkietiškai įdaryti veršienos kepsneliai

Veršiena supjaustoma skersai raumenų, truputį pamušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, dedamas paruoštas įdaras, ir kepsnelis stipriai susukamas, pavilgomas išplaktame kiaušinyje, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas dideliame riebalų kiekyje. Įdarui apvirintos ..

Recepto vertinimas: 4

Kiaušinienė su grybais

Virti grybai supjaustomi rėželiais, svogūnai smulkiai supjaustomi ir svieste pakepinami kartu su grybais. Pradėjus svogūnams gelsti, užpilami pasūdyti suplakti kiaušiniai. Keptuvė sandariai uždengiama, kad kiaušinienės viršus apkeptų. Valgoma pietums su virtomis bulvėmis ir rauginta..

Recepto vertinimas: 0

Troškė

Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje ir nusunkiamos, į dubenėlį supilamos pasukos, grietinė, pasūdoma, įdedama svogūnų laiškų, krapų, petražolių, mairūnų, sumaišoma ir užpilama ant išvirusių bulvių. Paskui dar pakaitinama ant mažos ugnies pakratant, kad nugaruot..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės bandos

Bulvės sutarkuojamos, dalis skysčio nupilama, pasūdoma, sudedama virtos trintos bulvės, išmaišoma. Ant švaraus kopūstlapio dedama po 2—3 šaukštus tešlos, paplojama ir kepama krosnyje arba orkaitėje. Iškepusios bandos, nulupus kopūstlapius, sudedamos į indą viena ant kitos, u..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai rageliai su kiaulienos įdaru

Žalios bulvės sutarkuojamos, sudedamos sugrūstos virtos bulvės, kiaušinis, grietinė, pasūdoma ir viskas išmaišoma. Įdarui kiauliena sumalama, sudedamas smulkiai supjaustytas riebaluose pakepintas svogūnas, pipirai, pasūdoma. Iš bulvių masės daromi paplotėliai, uždedama paruoš..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis. Kitas būdas

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, truputį nusunkiamos, užpilamos verdančiu pienu, supilami paspirginti lašiniukai, pasūdoma ir viskas gerai sumaišoma. Varškė sumalama mėsmale arba gerai ištrinama, supilama grietine, suberiamas peletrūnas, įmušami kiaušiniai, įberiama truputis cuk..

Recepto vertinimas: 0

Grybais įdaryti bulviniai kukuliai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos, įmušamas kiaušinis, suberiamas krakmolas ar miltai, pasūdoma, suminkoma, padaromi paplotėliai, uždedama įdaro, suformuojami pailgi kukuliai ir verdami taukuose, kol pagels. įdarui svogūnas smulkiai supjaustomas, apkepinamas aliejuje ar..

Recepto vertinimas: 5

Pusšilkiniai kukuliai

Skustos virtos bulvės sumalamos mėsmale arba sugrūdamos, suberiamas krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, gerai suminkoma ir formuojami kukuliai. Jie įdaromi smulkiai supjaustytais svieste pakepintais svogūnais. Verdama pasūdytame vandenyje 10—15 min. Išgriebiama ir patiekiama su s..

Recepto vertinimas: 4

Kukorai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sugrūdamos arba sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma. Iš tešlos kočiojami maždaug 8 cm ilgio ir 6 cm pločio paplotėliai, ant jų dedama morkų įdaro. Kraštai užlankstomi kaip virtiniams. Kukorai dedami į riebalais išteptą skardą ir ke..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių maltinukai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų padažu. Padažui grybai nuplaunami ir 1-2 v..

Recepto vertinimas: 0

Virtų bulvių blyneliai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepinami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkin..

Recepto vertinimas: 2

Žemaitiški cepelinai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išminkoma. Iš tešlos daromi delno didumo papločiai, uždedama smulkiai supjaustyto kumpio, kraštai užspaudžiami. Cepelinai verdami taukuose. Valgomi su spirgučiais ir grie..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir grybų apkepas.

Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2—3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo. Džiovinti grybai 1—2 val. pamirkomi, išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kia..

Recepto vertinimas: 0

Keptos rudmėsės, baravykai

Rudmėsės ar baravykai gerai nuplaunami, didesnės kepurėlės supjaustomos, nusausinami, pavoliojami miltuose, sumaišytuose su druska, ir kepami įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels. Valgoma su duona ar karštomis bulvėmis pietums, pavakariams. ..

Recepto vertinimas: 0

Keptos rudmėsės ar pievagrybiai

Grybai nuplaunami (pievagrybių kepurėlės nulupamos), nusausinami, supjaustomi, pasūdomi, pavoliojami miltuose, išplaktame kiaušinyje ir pyrago džiūvėsėliuose. Tada dedami į įkaitintus riebalus ir apkepamos abi pusės. Paskui sudedami į dubenį ir 10-15 min palaikomi karštoje orkaitė..

Recepto vertinimas: 0

Voveruškos su lašiniukais

Voveruškas nuplaunamos, nupjovus kotelius, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 5—10 min. Paskui supilamos į kiaurasamtį ir nuvarvinamas vanduo. Lašiniukai supjaustomi kubeliais, paspirginami, sudedamas susmulkintas svogūnas, paruoštos voveruškos ir 10—15 min kepam..

Recepto vertinimas: 3

Troškintos rudmėsės, baravykai, pievagrybiai

Grybai sausai nuvalomi (pievagrybiai nulupami) arba nuplaunami, nusausinami, supjaustomi, pabarstomi druska ir laikomi apie valandą. Paskui dedami eilėmis į indą sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais, pabarstomi pipirais, užpilami grietine. Uždengus troškinama ant mažos ugnies. Valgo..

Recepto vertinimas: 0

Grybienė

Voveruškos gerai nuplaunamos ir smulkiai supjaustomos. Lašiniukai supjaustomi kubeliais, paspirginami su susmulkintais svogūnais. Riebalai su svogūnais supilami į indą, sudedamos voveruškos, kubeliais supjaustytos bulvės, stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas česnakas, druska, pipirai..

Recepto vertinimas: 5

ŠIUPINYS

I puoda sudedamos kruopos, zirniai, pupeles, aliejuje pakepinti svogunai, uzpilama 2-3 l vandens ir uzvirinama. Tuomet sudedama mesa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mesa suminkstes. Paskui isimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulves ir, maisant mediniu saukstu, isverdama tarke.Gatavas..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pietums