25 rezultatų ieškant "daug"

Vaisių kisielius

Uogas nuplaukite, nulupkite obuolio žievelę, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus ir virkite. Vaisius susmulkinkite ar pertrinkite per sietelį. Krakmolą ištirpinkite mažame vandens kiekyje, supilkite į vaisių tyrę ir maišydamos virkite valandą. Karštą kisielių supilkite į šaltu va..

Recepto vertinimas: 0

Daržovės su šviežiais briedžiukais

Briedžiukus nuvalyti, nuplauti, įpilti daug vandens ir kaitinti, kol vanduo beveik užvirs. Kaitinant grybus maišyti, kad nuo jų nelygaus paviršiaus geriau nusiplautų nešvarumai ir smėlis. Paskui sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvmti ir supjaustyti. Daržoves nuvalyti, supjaustyti gražiais ..

Recepto vertinimas: 0

Šonkauliukai raudoname vyne

Šonkauliukus supjaustome po vieną. Apibarstome druska, gausiai apšlakstome citrinų sultimis, paliekame marinuotis (geriau ne mažiau kaip 30 min). Į keptuvę supilame ne daug aliejaus, kuriame pakepiname ne smulkiai pjaustytus česnaką, svoguną, šiaudeliais - morką. Pakepintas daržoves i..

Recepto vertinimas: 0

Baltasis grybų padažas

Lašiniukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Sudėti grybus, smulkintus svogūnus ir viską troškinti. Baigiant troškinti, įberti miltų, įdėti prieskonių, išmaišyti ir dar keletą minučių troškinti. Į troškinį įpilti skysčio ir 10 minučių pavirinti. Paskiausiai įdėti gr..

Recepto vertinimas: 4

Jautiena,- troškinta pomidoru, ir grietinės padaže

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles, supjaustyti ją 20--30 g sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Kepti per kelis kartus. Kai į keptuvę pridedama daug mėsos, ji blogai apkepa, pasidaro beskonė, nes išsiskiria daug sulčių. Apkepusią mėsą apibarstyti druska, pipira..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Sūdytos žaliuokės

Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepak..

Recepto vertinimas: 0

Paprasta kepta obuolienė

labai paprasta,bet gera KEPTA obuoliene darau taip:gerai tinka zieminiai nukrite obuoliai.Nuplaunu obuolius,ispjaunu seklas.Nulupti nereikia.Tada sutarkuju(tarkuot galima bulviu tarkavimo masina,as tai virtuviniu kombainu,ten kur dideli peiliai),tada i puoda,mano puodas 5 litru,tai ne visai pilna..

Recepto vertinimas: 1

Bulvių lazdelės

Bulves nuskuskite, nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite lazdelėmis. Į keptuvę įpilkite aliejaus, kad apsemtų bulves. Aliejų gerai pakaitinkite, sudėkite bulvių lazdeles ir kepkite, kol pusiau iskeps (maždaug 2 minutes). (Vienu kartu nedėkite labai daug bulvių lazdelių, nes neg..

Recepto vertinimas: 0

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės su svogūnais

Svogūnus supjaustyti plonais žiedeliais ir truputį apkepinti svieste. Pridėti miltų, įpilti mėsos sultinį ir paruošti gana tirštą padažą. Bulves išvirti su lupenomis, dar šiltas nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir suberti į padažą. Įdėti druskos, daug pipirų, ir 5 minutes pak..

Recepto vertinimas: 0

Lęšių salotos

Lęšius pamerkti nakčiai. Kitą dieną virti kartu su daržovėmis apie 30-45 minutes. Nukošti. Bulves išvirti neluptas. Po to nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti riekutėmis, pakepinti. Nuplauti ir supjaustyti šakniavaisius. Nulupti ir kuo smulkiau supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

Bannana split pie (smulkintų bananų desertas)

Ledus ištraukti iš šaldiklio ir leisti patyžti. Bananus supjaustyti maždaug 1cm didžio gabaliukais (kad nepajuostų galima apšlakstyti citrinos sultimis). Šokoladą ištirpinti su šlakeliu pieno. Į patyžusius ledus sudėti banano gabaliukus ir gerai išmaišyti. Ant kiekvienos porcijos ..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos troškinys

Labai smulkiai ir ilgomis juostelėmis supjaustome krūtinėlę, truputį apkepame ją keptuvėje su aliejumi, kol mėsa pabals, paskui dedame visas daržoves ir prieskonius į keptuvę kur jau kepa višta. Prieskonius dėkite pagal savo skonį. Viską gerai išmaišome ir pilame ten stikl..

Recepto vertinimas: 5

Salotos "Svajonė" (Gintarės S.)

Papriką švariai nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Pomidorus taip pat nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Porą nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Suberti konservuotus žirnelius. Agurką nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Kiniškas salotas pjaustyti taip pat grie..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su sūriu (Saimono)

Puode vandens su 2 šaukštais aliejaus verdame makaronus (taip jie išverda geriau ir nesukimba) apie 10 min., kad būtų ne per minkšti. Kol verda makaronai sutarkuojame sūrį, pasiruošiame faršą ir supjaustome pomidorą kubeliais. Išvirusius makaronus nukošiame, perdedame į kitą indą ..

Recepto vertinimas: 3

Makaronų ir moliuskų salotos

Prieš virdami kruopščiai paruoškite ir išvalykite moliuskus (žiūrėti jūros gėrybės). Česnakus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Į didelį prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite pusę askaloninių česnakų ir įberkite daug pipirų. Užvirinkite ir virkite 2 minutes ant..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragėliai su avietėmis

Didelį pergamentinio popieriaus lakštą perlenkiame perpus, kad viduryje būtų lenkimo žymė. Tada popierių atlenkiame. Ant jo persijojame miltus, suberiame cukrų. Į puodą įpilame šalto vandens ir sudedame kubeliais supjaustytą sviestą. Vandenį su svietu kaitiname, nuolat maišydami m..

Recepto vertinimas: 4

Sveikas kalėdinis vyniotinis

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos ar stalo. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Varškę padėti, kad nuvarvėtų skystis, tuomet sudėti į miltus. Taip pat sudėti javainių dribsnius, druską, sviestą, trintą citrinos žievelę, cukrų, apelsinų žievelių c..

Recepto vertinimas: 0

GULIAŠAS SU BALTU VYNU

Mesa supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sonine supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu. Spirgucius sudeti i puoda, o likusiuose riebaluose pakepinti mesa. Ja taip pat sudeti i puoda. Paruosti darzoves: svogunus ir cesnaka smulkiai sukapoti, bulves supjaustyti griezineliais, visas kitas darzo..

Recepto vertinimas: 0

BALANDĖLIAI SU MORKŲ ĮDARU

Pasudytame vandenyje isverdame kopusta, nuimame lapus, lapo sustorejima ispjauname. Smulkiai supjaustome svoguna ir ji apkepiname. I keptuve ipilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogunus sumaisome su morkomis, pasudome, ..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

VASARINĖ LEDI

I aukstas sampano taures prideti daug ledo ir supilti visus suplaktus produktus. Papuosti citrina...

Recepto vertinimas: 0

Vaivorykštiniai rutuliukai

Dubenyje sumaisyk sureli ir kakava. Paskui sutrupink sausainius ir sumaisyk su mase. Kai gausi vienalyte mase,suformuok daug rutuliuku ir pavoliok juos spalvotose trupineliuose. Porai valandu ikisk rutuliukus i saldytuva, o isemusi graziai sudeliok ant lekstes. SKANAUS (Justina)..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su daržovėmis kiniškai.

Šis patiekalas gavosi eksperimentuojant ir netyčia šliūkštelėjus per daug sojos padažo, kas padarė vištieną labai įdomaus skonio. Pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, po to atskirai daržoves. Vištieną pakepiname ant labai stiprios ugnies užbarstė vištienos priesk..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: daug