17 rezultatų ieškant "baklazanai"

Sūriu įdaryti baklažanai

Baklažanai nuplaunami, vaiskočiai nupjaunami, įpjaunami išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išskobiamos sėklos. Po to baklažanai 5 minutėms įleidžiami į verdantį pasūdytą vandenį ir išverčiami į sietelį arba kiaurasamtį. Įdarui smulkiai supjaustomi kietai virti kiaušiniai, įber..

Recepto vertinimas: 0

Kepti baklažanai

Baklažanus supjaustyti 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdyti ir 30-35 min. leisti pastovėti. Po to nusausinti, apvolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių. Iškepus pabarstyti maltais pipirais ir smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais. ..

Recepto vertinimas: 3

Įdaryti baklažanai

Paruošti baklažanai perpjaunami išilgai ir iš kiekvienos puselės išpjaunama dalis minkštimo. Pasūdoma, pabarstoma pipirais ir gausiai patepama sviestu iš vidaus. Svogūnas smulkiai supjaustomas, apkepinamas ir sumaišomas su smulkiai supjaustytų baklažanų minkštimu, supjaustoma šonin..

Recepto vertinimas: 4

Lietuviški baklažanai

Baklažanai nuplaunami, išilgai perpjaunami, apibarstomi druska ir 15 minučių paliekami, kad įsisūrėtų. 2 šaukštai aliejaus įkaitinami troškintuve. Druska nuo baklažanų nuvaloma, du trečdaliai minkštimo išskobiama. Baklažanai iš visų pusių apkepami aliejuje, atvėsinami ir ište..

Recepto vertinimas: 2

Baklažanai aliejuje

Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens. Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 m..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai su šviežiais grybais

Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu. Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus užpilti grietin..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai su šviežiais grybais

Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu. Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus užpilti griet..

Recepto vertinimas: 0

Sūriu įdaryti baklažanai

Baklažanai nuplaunami, vaiskočiai nupjaunami, įpjaunami išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išskobiamos sėklos. Po to baklažanai 5 minutėms įleidžiami į verdantį pasūdytą vandenį ir išverčiami į sietelį arba kiaurasamtį.Įdarui smulkiai supjaustomi kietai virti kiaušiniai, įberi..

Recepto vertinimas: 0

Garuose virti baklažanai

1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos pada..

Recepto vertinimas: 3

Įdaryti baklažanai

morkos su svogunais apkepinamos svieste, įdedama pagal skonį druskos. baklazanus (juos nuskutu, tuomet valgant nereikia lupti škūrelės) perpjaunam išilgai, išskuobiam minkštimą, sudedam kepintas morkas su svogūnais. Baklažanus sudedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame orkaitėje a..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiški baklažanai

Paruoštus baklažanus įmerkti į verdantį vandenį 3 min, po to nuo jų iš karto nulupti odelę. Supjaustyti baklažanus griežinėliais pagal kampą 1 cm storio. pamirkyti į miltus ir kiaušinyje, po to riešutuose. Pakepinti iš abiejų pusių aliejuje uždengus. Patiekti su citrinos gr..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai, įdaryti aviena

Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais. Ją pasūdyti, papipirinti. Baklažanus nuplauti, nupjauti viršų ir išskobti vidų. Į vidų prikemšame mėsos. Pomidorus, baklažanų vidų ir papriką smulkiai supjaustome. Dedame į indą, kuriame bus troškinami baklažanai. Sudedame baklažan..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai su pomidorais ir sūriu

Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarst..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti baklažanai

Baklažanus perpjauti, išimti truputį minkštimo, ištrinti druska ir palaukti apie 20 min. Nuplauti ir apkepti. Pabarstyti pipirais, ištrinti sviestu vidinę pusę. Svogūną ir baklažano minkštimą supjaustyti, taip pat supjaustyti ir pakepinti šoninę. Atskirai pakepti pievagrybius ir, vi..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai, troškinti su daržovėmis (Ramunės)

Baklažanus supjaustyti griežinėliais, apvolioti miltuose ir apkepti. Iškeptus pasūdyti, užpilti padažu ir dar 3 min patroškinti. Padažas: Visas daržoves smulkiai supjaustyti arba stambiai sutarkuoti ir pakepinti aliejuje, kai suminkštėja, supilti pomidorų padažą, apsūdyti, ..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai su duonos įdaru

Duoną išmirkyti piene. Baklažanus perpjauti išilgai, išskobti vidų ir minkštimą sumalti mėsmale su 2 kietai virtais kiaušiniais. Sumaišyti su smulkiai kapotais ir pakepintais svogūnais, nuspausta duona, smulkintais žalumynais, 1 žaliu kiaušiniu ir prieskoniais. Baklažanus prikimšt..

Recepto vertinimas: 0

Orkaitėje kepti įdaryti baklažanai

Įdarui morką, papriką, petražolių šaknį supjaustome mažais kubeliais. Pakepame griežinėliais supjaustytus svogūnus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Paruoštas daržoves sumaišome, sudedame į puodą, įpilame truputį vandens, įdedame sugrūsto česnako ir užverdame. Tada į ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: baklazanai