25 rezultatų ieškant "aliejaus"

Krevetės su spagečiais

Įkaitintame aliejuje krevetes kepinti 3–4 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir įpilti šaukštą citrinos sulčių. Visus padažui skirtus produktus sudėti į dubenį ir gerai ištrinti elektriniu smulkintuvu. Spagečius išvirti pasūdytame vandenyje ir nusunkti. Supilti pusę kiekio padažo..

Recepto vertinimas: 5

Spurgos su marmeladu

Į puodą supilti vandenį, sudėti margariną ir kaitinti, kol margarinas ištirps, suberti druską ir užvirinti. Į verdantį vandenį suberti miltus ir maišyti, kol susidaręs kietas tešlos gumulas lengvai atšoks nuo puodo dugno. Nukelti puodą nuo ugnies, po vieną įmušti kiaušinius, kie..

Recepto vertinimas: 0

Vegetariški greituliai

Įpilti aliejaus į “kinišką” ar šiaip didelę keptuvę ir įkaitinti. Sudėti grybus, kinišką kopūstą, kaštonus, bambuko ūglius ir kepti 2-3 minutes maišant. Supilti cukrų, sojos padažą ir sezamo aliejų. Nukėlus nuo ugnies, sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Atšaldy..

Recepto vertinimas: 0

Grybai, kepti tešloje

Iš miltų, su skysčiu išplaktų kiaušinių, aliejaus, druskos ir tarkuoto sūrio įmaišyti skystą tešlą, Grybus su koteliais arba tik kepurėles pamirkyti tešloje ir kepti dideliame riebalų kiekyje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus. Papuošti dideliame riebalų kiekyje keptais petra..

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybių mišrainė

Didesnius pievagrybius supjaustyti, mažesnius perpjausti pusiau arba palikti nepjaustytus. Grybus ištroškinti įdėjus 1 šaukštą alyvų aliejaus, ir ataušinti. Pomidorus ir obuolį supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grybais. Iš likusio aliejaus, sulčių, išsiskyrusių troškinant gryb..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškos vištų šlaunelės

Česnako skilteles nuvalyti, sutrinti ir sumaišyti su medumi,2 šaukštais aliejaus, prieskoniais, druska. Gautu mišiniu aptepti šlauneles. Kepimo inde įkaitinti 3 šaukštus aliejaus, apkepinti šlauneles ir apskrudusias dar 10 minučių patroškinti. Porus supjaustyti žiedais, ananasus - kub..

Recepto vertinimas: 5

Lietinukai su kiaulienos kumpiu

Iš pieno, vandens, cukraus, druskos, kiaušinių ir miltų sumaišyti tešlą ir ant aliejaus iškepti lietinukus. Kumpį, brokolius, pievagrybius supjaustyti. Kumpį dėti kepti ant aliejuas. Pavartyti, vėliau susdėti kepti brokolius ir pievagrybius. Suberti prieskonius ir sojos padažą, supil..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių daržovių salotos su karšta traškia jautienos filė ir pomidoriniu alyvų aliejaus užpilu

Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų, jas apdėliokite 30g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių, 30g raudonos paprikos kvadratėlių. Ant vi..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti baravykai su pomidorais

Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2--3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1--5 galveles. Druskos beriama pagal skonį. Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir su..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio kepsnys su špinatų padažu ir salotomis „Freese“

Sutarkuoti fermentinį sūrį, įdėti kiausinio ir suformuoti apskritos formos kepsnį. Pavolioti plaktame kiausinyje, tada džiūvėsėliuose, tą patį pakartoti dar kartą. Dėti į įkaitusią keptuvę ir kepti aliejuje ant mažos ugnies, kol gražiai pagels is abiejų pusių. Svogūnus ir sp..

Recepto vertinimas: 4

Kalcioni su svogūnų įdaru

Įkaitinkite pusę kiekio aliejaus ir apie 10 min. kepinkite jame svogūnus (porus), kol šie suminkštės. Padidinkite ugnį, įpilkite vyno ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys beveik sausas. Sumažinkite ugnį, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, druskos, muskato riešutų. Troškinkite..

Recepto vertinimas: 1

Pica “Siciliana”

Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su daržovėmis ant iešmelių

Mėsą supjaustome nemažais kubeliais. Svogūnus su galvutėmis supjaustome žiedais, cukiniją ir baklažaną - griežinėliais, o česnaką perpjauname skersai per pusę. Paruošiame padažą. Smulkiai supjaustome svogūną, agurką, kilkių filė ir petražoles. Atskirame inde ištriname t..

Recepto vertinimas: 0

Šašlykai su paprikų padažu

2 svogūnus ir 2 skilteles česnako supjaustome kubeliais. Sumaišome su pipirais, druska, puse laimų sulčių ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Smulkiai supjaustome mėtų bei kalendrų šakeles ir sumaišome su marinatu. Sudedame gabalais supjaustytą mėsą. Marinuojame 12 valandų. Li..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su kriauše ir sūriu

Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklides. Išilgai supjaustykite nestoromis juostelėmis, patepkite jas rozmarino aliejumi, sudėkite į skardą ir apie 5 minutes kepkite labai karštoje orkaitėje. Atvėsinkite. Sūrio juosteles (iš tokio kiekio išeis 6), kepkite orkaitė..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su šafranu ir kalmarais

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite 1 laiškinį svogūnėlį, kol suminkštės (apie 3 min.). Sudėkite kalmarus, uždengę keptuvę dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies apie 30 min., kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, kalmarus išim..

Recepto vertinimas: 0

Aštri sriuba su kiauliena

Kiaulieną supjaustyti šiaudeliais ir apkepti aliejuje. Į verdantį vandenį sudėti keptą kiaulieną, mirkytus grybus, bambukus, įpilti acto, vištienos sultinio, čili aliejaus arba čili pipirų ir aliejaus. Kai viskas suminkštės, sudėti pomidorus ir supilti atskirame puodelyje ištirpin..

Recepto vertinimas: 1

Salotos su marinuota ir kepta vištiena

Marinatui pagaminti smulkiai sukapokite imbiero šaknį ir česnaką. Sudėkite į sojos padažą, supilkite cukrų, įpilkite po 15 ml(1 šaukštą) ryžių vyno ir sezamo aliejaus ir 30 ml(2 šaukštus) augalinio aliejaus. Gamindami padažą, 60 ml marinate perpilkite į kitą dubenį, ten pat s..

Recepto vertinimas: 0

Sūris su aviečių padažu

Uogas perrenkame. Pusę jų sutriname, padarydami tyrę. Ją sumaišome su per sietelį pertrinta varške ir pienu. Pagardiname cukrumi, druska ir maltais pipirais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Salotas suplėšome nedideliais gabalėliais. Citrinų sultis sumaišome su šaukštu ali..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas sluoksniuotas varškės tešlos pyragas

Varškę išsukite su 6 kiaušinių tryniais ir druska iki vientisos masės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite. Likusius 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įsukite į tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje vieną..

Recepto vertinimas: 3

Bananai tešloje su medaus padažu

Dubenėlyje sumaišome miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Maišydami pamažu supilame vandenį, kiaušinio baltymą ir sezamo aliejų. Bananus nulupame, supjaustome į 8 vienodus gabalėlius. Plokščioje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies be riebalų pakepiname sezamo sėkla..

Recepto vertinimas: 4

MAKARONAI SU TUNO PADAŽU

I pasudyta verdanti vandeni sudedame makaronus, ipilame 3 saukstus aliejaus, ismaisome ir verdame. Isvirusius makaronus perkosiame per sieteli, perpilame saltu vandeniu, kad nesuliptu.Ruosiame padaza: svogunus supjaustome kubeliais, cesnakus smulkiai sukapojame ir apkepiname. Pomidorus nuplikome, nu..

Recepto vertinimas: 0

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA

Svogunus nulupame, supjaustome ir kepame aliejaus ir sviesto misinyje. Kai svogunai apkepa sudedame pjaustytus pievagrybius, bulves, dar siek tiek pakepiname. Apkepe ipilame 90 g vandens, pilame grybu sultini, iberiame prieskoniu ir uzverdame. Nukeliame, pertriname per sieteli, vel pilame i puoda ip..

Recepto vertinimas: 2

Kepta plekšnė su baklazanais

Baklazana perpjauname isilgai per puse, peiliu ipjauname jo minkstima, pabarstome druska, pipirais, paslakstome aliejumi ir kepame 180 C orkaiteje 25-30 min. Tuomet isgramdome iskepusio baklazano minkstima ir ji sumaigome sakute. Paprikas isvalome, isimame seklas, pabarstome druska bei pipirais ir 1..

Recepto vertinimas: 0

PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ

Pievagrybius perrinkti, didesnius supjaustyti gabaleliais, mazesnius perpjauti pusiau arba visai nepjaustyti. Grybus istroskinti, idejus 1 sauksta alyvu aliejaus, ir atausinti. Pomodorus ir obuoli supjaustyti kubeliais ir sumaisyti su grybais. Is likusio alyvu aliejaus, sulciu, isskyrusiu troskinant..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: aliejaus