Acto ir aliejaus užpilas salotoms

Ingridientai:
60 ml (4 šaukštai)acto,
10 ml (2 šaukštai)garstyčių,
180 ml ( 12 šaukštų) pirmojo
spaudimo alyvuogių,
druskos,
pipirai,
priekoniniai žalumynai
(čiobreliai, mėtos, raudonėliai,
laiškiniai česnakai ar
pelerūnas),
Pagardai:
aitrioji paprika,
krienai,
riešutai,
medus,
sėklos bei uogų tyrės.Pasirinktinai.
Gaminimas
Mažame dubenėlyje išplakite 60 ml acto su druska ir pipirais.Jei norite, kad užpilas būtų aštresnis, įplakite 10 ml garstyčių. Pildami nepertraukiama srovele, įplakite 180 ml aliejaus, kad užpilas sutirštėtų. Pagamintą užpilą pasūdikite pagal skonį.

Paprastas užpilas iš aliejaus, acto, garstyčių ir prieskonių išsilaikys šviežias visą savaitę hermetiškai uždarytame inde kambario temperatūroje. Prieš vartodami nukoškite į kitą indą ir, jei reikia, pridėkite prieskonių, pagardų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!