25 rezultatų ieškant "actu"

Bulvių ir obuolių salotos su grietinėle

Bulves, salierus išvirkite ir supjaustykite gabaliukais, pasūdykite, užpilkite actu, aliejumi ir atšaldykite. Citrinos sultis ir sutarkuotą žievelę sumaišykite su garstyčiomis, majonezu, druska, pipirais ir plakta grietinėle.supjaustykite obuolius, sumaišykite su bulvėmis ir salierais, ..

Recepto vertinimas: 0

Maltos vištienos kepsniai

Vištą nuvalykite nuo kaulų ir tris kartus permalkite. Į masę įberkite prieskonių iš maišant supilkite grietinėlę. Iš masės suformuokite kūgelius, sudėkite juo į įkaitintą keptuvą, uždenkite ir patroškinkite orkaitėje. Lėkštę išklokite salotų lapais, pašlakstykite actu ir..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su kilkėmis ir citrina

Į mėsa prismaigstyti plonai pjaustytų lašinukų. Kilkes susmulkinti, sumaišyti su citrinos žievele, petražolėmis ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą ir 1 – 2 dienas palaikyti šaltai. Paskui nuvalyti prieskonius, pakepinti. Tada įpilti vyno, vandens ir troškinti. Troškinant įdėti jau na..

Recepto vertinimas: 0

Ridikų ir agurkų salotos

Ridikai nulupami, smulkiai sutarkuojami ir, užpylus aliejumi bei actu, palaikomi 1 valandą. Nuluptas agurkas stambiai sutarkuojamas, sudedamas į ridikus. Pasūdytos salotos sudedamos į pusdubenį, užpilamos išplakta iki putų grietine ir apibarstomos smulkiai supjaustytais krapais. ..

Recepto vertinimas: 0

Rūkytos menkės salotos

Nulupame menkę, išimame kaulus ir susmulkiname. Agurkus, pomidorus, obuolį supjaustome mažais kubeliais, svogūną smulkiai sukapojame. Viską išmaišome, pasūdome, pabarstome pipirias, pašlakstome actu ir užpilame aliejumi. Sudedame į salotines ir pabarstome smulkiai kapotais ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas kepsnys

Vynas su actu užvirinami, sudedami prieskoniai ir atšaldoma. Šaltu marinatu apipilama paruošta mėsa ir 24 valandas laikoma šaltai. Išėmus iš marinato, mėsa apšluostoma, įtrinama aliejaus, druskos, pipirų ir sutrintų šalavijų lapelių mišiniu. Paskui apkepama įkaitintame aliejuje. ..

Recepto vertinimas: 0

Orinis žuvies pyragas

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu..

Recepto vertinimas: 0

Silkė daržovių rinkinyje

Bulves, morkas, burokėlius, pupeles ir žirnelius išvirti. Burokėlius, bulves, morkas rantuotu peiliuku gražiai supjaustyti griežinėliais arba kitokio pavidalo gabalėliais ir pamirkyti actu parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skystį nupylus, daržoves suvilgyti aliejumi. Tada išmirk..

Recepto vertinimas: 0

Kepta žuvis su grybais

Plekšnes nuvalyti, išimti vidurius, nupjauti galvą ir pelekus, pasūdyti, pašlakstyti actu ir pusvalandį palaikyti šaltai. Paskui suvilgyti kiaušinio ir pieno mišinyje, apvolioti džiūvėsėliais ir kepti riebaluose, kol apsitrauks rausva plutele. Iškepusias žuvis sudėti į pašildytą ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta plekšnė su grybais, svogūnais ir raugintais agurkais

Nuvalytas žuvis pasūdyti, apšlakstyti actu, valandą palaikyti ir, apvoliojus miltais, iš abiejų pusių apkepinti. Pamuštus grybus supjaustyti gabalėliais, svogūnus skridinėliais, agurkus plonais griežinėliais. Viską atskirai pakepinti riebaluose. Į dubenį dėti vieną sluoksnį kept..

Recepto vertinimas: 0

Aluje troškintas karpis

Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 - 40 minučių. Baigiant troškinti sudeda..

Recepto vertinimas: 1

Kukurūzų trapučiai su parmezano padažu

250ml verdančio sultinio pamažu, maišydami supilame į dubenį su kukurūzų kruopomis ir verdame 2 minutes. Nukaičiame ir suberiame 150g. tarkuoto sūrio. Kruopų masę supilame į riebalais pateptą skardelę maždaug 2cm. sluoksniu ir padedame 12 valandų šaltai. Sustingusią kukurūzų ma..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė

Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Al..

Recepto vertinimas: 5

Salotos su vištiena

Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome pipirais, druska ir maišydami pakepiname 2 šaukštuose įkaitinto aliejaus. Svogūnus nulupame ir supjaustome smulkiai, salierų stiebelius - nedideliais gablėliais. Salotų lapus suplėšome. Likusį aliejų sumaišome su apelsinų i..

Recepto vertinimas: 0

Karpio salotos (Ramunės)

Karpį supjaustome juostelėmis, pabarstome druskyte ir pipiriukais ir iškepame. ( tinka ir likęs nuo kūčių karpis ). Pievagrybius supjaustome į 4 dalis ir apkepiname svieste. Padažui skirtus produktus, išskyrus actą, sudedame į smulkintuvą ir suplakame. Tada pagardiname obuolių ac..

Recepto vertinimas: 0

Antis su apelsinais

Antį gerai nuplauname, nusausiname. Morką ir petražolės šaknį gerai nuplauname drugnu tekančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vieną apelsiną nulupame ir aštriu peiliu padalijame skiltelėmis. Nulupame vieno apelsino..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su marinuota žvėriena

Kruopščiai nuplaukite kiškį ir supjaustykite didesniais gabalėliais, pjaustykite atsargiai, kad neliktų kauliukų atplaišų. Į stiklinį ar keraminį indą su vandeniu ir actu sudėkite mėsos gabalėlius, uždenkite indą maisto produktų plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms. ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su pupomis ir balzaminiu actu

Ant nedidelės ugnies mažoje keptuvėje pakepkite mėsą, kol įgaus rusvą atspalvį (3-4 min.). Nukelkite nuo ugnies. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite pupas ir įp..

Recepto vertinimas: 0

Česnakinės cukinijų salotos (Ramunės)

Susmulkintus česnakus, krapus ir cukinijas sumaišykite su cukrumi, druska, aliejumi ir actu. Palaikykite 2-3 val. Tada sudėkite į paruoštus stiklainius ir kaitinkite 0,5 l stiklainius 20 min., o 1 l. - 30 min. Sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir svogūnų salotos (Ramunės)

Cukinijas nuplauti. Pusę jų sutarkuoti stambia tarka, likusias supjaustyti gabaliukais. Paprikas nuplauti ir perpjauti pusiau. Svogūną nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, įpilti prieskonių ir maišant virti apie 5 min. Į stiklainius sudėti tarkuotas..

Recepto vertinimas: 0

JAUTIENOS ŠAŠLYKAI

Mesa supjaustyti gabaliukais po 30-40g. Smulkiai supjaustome svoguna ir sudedame su mesa i viena inda. Mesa pasudome, papipiriname, idedame bazilika. Citrinos sultis sumaisome su vyno actu. Viska uzpilame vyno actu ir pastatome saltoje vietoje 5-6 valandoms. Kepama ant zariju uzmovus ant iesmu. Skan..

Recepto vertinimas: 4

SALOTOS ,,ROSOLLI

Bulves, morkas ir burokus atskirai isvirk pasudytame vandenyje, nulupk. Bulves supjaustyk gabaleliais, burokus juostelemis, morkas apskritimais. Svoguna supjaustik ziedeliais, agurka gabaleliais. Lengvai isplak grietine su actu, iberk cukraus, druskos, pipiru. Darzoves uzpilk padazu, ismaisyk, ap..

Recepto vertinimas: 0

JAPONIŠKA RYŽIŲ MIŠRAINĖ

Jautiena isvirti pasudytame vandenyje arba iskepti. Ryzius isplauti ir isvirti, tada suversti i kiaurasamti ir perlieti saltu vandeniu. Paskiau gerai istrinkite kiausinio tryni su garstyciomis, cukrumi, actu ir druska. Tada plakdami pilame alieju labai maza srovele. Turi gautis vientisa majonezo mas..

Recepto vertinimas: 0

Su actu marinuoti žalieji žirneliai

Isgliaudytus zirnelius suberti i puoda, virti 3-5 min., priklausomai nuo ju subrendimo. Isgriebus is vandens, perpilti saltu vandeniu. Vandeni nuvarvinti, zirnelius sudeti i sterilizacijai paruostus stiklainius, uzpilti karstu marinatu ir kaitinti du kartus 100 C temperaturoje. Pirma karta 0,5 l sti..

Recepto vertinimas: 0

Keptas karpis su padažu

Isvalyta karpi pabarstome druska, zuvies prieskoniais, itriname, palaistome citrinos sultimis bei midaus gerimu ir marinuojame 5-6 vai. suvynioje i folija. Zuvi kepame grotelese, zariju kaitroje. Padazui susmulkiname paprika, svoguno galvute, cesnakus, krapus. Juos sumaisome su kapareliais, actu, al..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: actu