8 rezultatų ieškant "spurgos su m"

Spurgos su marmeladu

Į puodą supilti vandenį, sudėti margariną ir kaitinti, kol margarinas ištirps, suberti druską ir užvirinti. Į verdantį vandenį suberti miltus ir maišyti, kol susidaręs kietas tešlos gumulas lengvai atšoks nuo puodo dugno. Nukelti puodą nuo ugnies, po vieną įmušti kiaušinius, kie..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškos spurgos

Piene išmaišyti miltus, sudėti sutrupintas mieles, užberti šaukšteliu cukraus ir leisti tešlai pakilti. Po to sudėti trynius, supilti išlydytą sviestą, vanilinį cukrų, druską, gerai išminkyti, kad tešla nebeliptų prie rankų. Leisti vėl tešlai iškilti. Rankas patepus sviestu, i..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos pavakariams (kropeliai)

Tešla ruošiama kaip mieliniam pyragui, tik ji turi būti daug minkštesnė. Kai užminkyta tešla pakyla, virimui riebalai įkaitinami, į juos pamirkytu metaliniu šaukštu leidžiamos norimo dydžio spurgos. Apverdama viena, paskui kita pusė. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ..

Recepto vertinimas: 0

Šventinės spurgos

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudži..

Recepto vertinimas: 3

Studentų spurgos

Trynius įmušti į grietinę, suberti miltus, trupintas mieles, cukrų, įdėti sviestą, užminkyti tešlą ir leisti jai pakilti. Iškočioti, išspausti rutulėlius, uždėti džemo ir suformuoti spurgas. Spurgas palaikyti, kad dar pakiltų. Virkite iš abiejų pusių riebaluose, į kuriuos į..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos su razinomis

Miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Suberti šaukštelį cukraus ir supilti pieną. Paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti rankšluosčiu ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų dvigubai. Ištirpinti tešlai skirtą ..

Recepto vertinimas: 4

Spurgos su abrikosų džemu

350 g miltų persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Supilti pieną, įberti šaukštelį cukraus bei šaukštelį miltų ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į dubenėlį su miltais ir įmai..

Recepto vertinimas: 5

Varškės spurgos

Kiaušiniai išplakami maišytuvu su 1/ 2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską sumaišome ir įdedame grietinę bei vėl sumaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis for..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: spurgos su m