25 rezultatų ieškant "acto"

Ispaniška (vegetariška) sriuba Gaspacho

Verdančiu vandeniu nuplikom 4 didelius pomidorus, nulupam odelę ir vieną pomidorą padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mažais kubeliais, pasūdom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles česnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petražoles ir visa tai ..

Recepto vertinimas: 4

Briedukų padažas

Mažoje sunkioje keptuvėje užvirinkite vandenį su cukrumi, nemaišydami, kol pasidarys auksinės spalvos karamelė. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, atsargiai įpilkite raudonojo vyno acto ir 1 šaukštą balzamo acto keptuvės pakraščiu. Maišykite mišinį ant vidutinio karštumo ugnies, kol iš..

Recepto vertinimas: 0

Silkė pomidorų padaže

Svogūnų galveles smulkiai supjaustykite, pakepinkite aliejuje, pridėkite pomidorų tyrės ir dar pakepinkite. Paskui įdėkite pipirų, lauro lapelių, cukraus, acto ir keletą minučių pavirkite. Silkę išvalykite, supjaustykite gabaliukais, užpilkite padažu ir patiekite. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Raudonojo vyno marinatas jautienai

Cukrų ir druską ištirpinkite vyno ir acto mišinyje. Tada suberkite garstyčias ir gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite žiedeliais, sudėkite į emaliuotą indą, sumeskite prieskonius, supilkite vyno ir acto mišinį ir užvirkite. Tinka vartoti atšalusį. ..

Recepto vertinimas: 0

Turkiška aviena

Prikaistuvo dugną ir šonus iškloti supjaustytais lašiniais. Sudėti avieną. Svogūnus, morkas, salierus nepjaustytus sudėti į prikaistuvą. Pabarstyti kmynais, pipirais, druska, įdėti lauro lapus. Įpilti šaukštą acto ir vandens tiek, kad apsemtų mesą. Uždengti, troškinti kol sumin..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs raudongūžiai kopūstai su kmynų sėklomis

Smulkiai sutarkuokite pusę mažo raudongūžio kopūsto. Puode ištirpinkite 30g. sviesto, įberkite šaukštelį kmynų sėklų, įpilkite šaukštą aromatinio acto ir šaukštelį lipnaus rudojo cukraus. Suberkite kopūstus ir maišydami pakepinkite 2-3 minutes arba tol, kol daržovės suminkš..

Recepto vertinimas: 0

Aviena su medumi

Keturi didesni avienos muštiniai, 1/2 stiklinės vandens, 1/2 stiklinės medaus, 1 šaukštas stalo acto. Pipirai, druska,mėtos lapeliai ir kitokios žolelės. Aviena apibarstoma druska su juodaisiais pipirais ir 5 min. kepama orkaitėje. Mėsa apverčiama, viskas pakartojama. Po to aviena apip..

Recepto vertinimas: 0

Silkė vyno padaže

Silkės nulupamos, išėmus kaulus supjaustomos ir sudedamos į pailgą dubenį. Aplink dedami griežinėliais supjaustyti agurkai, pomidoria ir svogūnai. Padažui vynas suplakamas su citrinos sultimis, įpilama pagal skonį acto, įberiama truputis cukraus, prieskonių ir užpilama ant paruoštų..

Recepto vertinimas: 0

Virta skumbrė

Skumbres išdaryti, nulupti ir supjaustyti smulkiais gabalėiais. Sudėti į puodą, užpilti verdančiu vandeniu, pasūdyti, pridėti pipirų, lauro lapelių, įpilti acto, virti ant silpnos ugnies 8-10 minučių. Paskui skubiai atšaldyti tame pat nuovire. Su skumbre tiekiamas krienų ir acto pad..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti pomidorai

Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2--1,5% stiprumo marinatu. Marinatas gaminam..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTA PAPRIKA SU KOPŪSTAIS

Kopūstus susmulkinti, išmaišyti su druska, pipirais ir cukrumi. Papriką nuplauti, išskobti vidų ir pridėti ten kopūstų. Užpilti marinatu iš vienodo kiekio vandens ir acto. Uždengus stiklainius pakaitinti - pirmą dieną 30min., 100 laipsnių temperatūroje; antrą dieną - 20min., 90 la..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir rūkytos mėsos salotos

Bulvės supjaustomos griežinėliais, apibarstomos kmynais. Keptuvėje pakepinama rūkyta kiauliena, sudedamas susmulkintas svogūnas, pakepinama, išberiama miltų. Maišant dar pakepinama, užpilama vandens ir acto, įberiama cukraus, druskos pagal skonį ir virinama 5 min. Bulvės užpilamos ka..

Recepto vertinimas: 0

Salierais ir riešutais įdaryti avokadai

Avokadus perpjauti per pusę ir išskaptuoti. Iš smulkiai supjaustytų salierų ir skaldytų riešutų paruošti faršą, aplieti jį užpilu, paruoštu iš pomidorų padažo, acto ir druskos. Gauta koše įdaryti avokadus ir 1 valandai palikti šaldytuve. ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių sriuba su daržovėmis

Iš mėsos išverdame sultinį. Kaip tai padaryti paaiškinti "Raugintų kopūstų" sriubos recepte. Išvirtą sultinį perkošiame. Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, išvirtus arba iškeptus burokėlius, virtas arba konservuotas pupeles, supja..

Recepto vertinimas: 0

Sušis su lašišomis ir krevetėmis

Pripilkite į puodą vandens, suberkite ryžius. Užvirkite vandenį, pridenkite puodą dangčiu ir virkite ryžius ant silpnos ugnies 15 min. Po to, nenuėmę dangčio, palikite puodą pastovėti dar 15 min. Kol ryžiai vės, į nedidelį puodą suberkite cukrų, druską, supilkite actą ir užvi..

Recepto vertinimas: 3

Pomidorų padažas grilio patiekalams (Ramunės)

Gerai sumaišoma 1 puodelis alyvuogių aliejaus, 1/2 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti pomidorai, 1 labai smulkiai supjaustytas agurkas, garstyčių ant peilio galo, daug cukraus, truputis druskos ir baltųjų pipirų. ..

Recepto vertinimas: 0

Mocarelos sūris su slyvavaisiais pomidorais

Mocarelos sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite skersai į 6 storas riekeles. Nulupkite agurką ir smulkiai supjaustykite. Sutaisykite acto ir aliejaus užpilo iš alyvuogių aliejaus ir raudonojo vyno acto su baziliku ir česnaku. Į atskiras lėkšte..

Recepto vertinimas: 0

Acto ir aliejaus užpilas salotoms

Mažame dubenėlyje išplakite 60 ml acto su druska ir pipirais.Jei norite, kad užpilas būtų aštresnis, įplakite 10 ml garstyčių. Pildami nepertraukiama srovele, įplakite 180 ml aliejaus, kad užpilas sutirštėtų. Pagamintą užpilą pasūdikite pagal skonį. Paprastas užpilas iš a..

Recepto vertinimas: 0

Nicos salotos

Išvirkite bulves. Nupjaukite pupelių ankštims galiukus. Virkite 5-7 minutes, kol bus minkštos. Iš acto ir smulkintų čiobrelių bei daržinio builio pagaminkite užpilą ( žiūrėti padažai salotoms ). Kietai išvirkite kiaušinius ( 10 minučių ). Nulupkite juos ir supjaustykite į ketur..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių ir vištų kepenėlių salotos

Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepame vištų kepenėles. Tuomet jas išimame iš keptuvės, o į joje likusį skystį įpilame 2 šaukštus šaltu vandeniu atskiesto acto. Vėl sudedame atgal kepenėles. Burokėlius ir jau atvėsusias kepenėles supjaustome griežinėliais. Iš alyvų alieja..

Recepto vertinimas: 0

''UOŠVĖS LIEŽUVIS"

Baklazanus aplupti ir isilgai supjaustyti plonais griezineliais. Griezinelius apibarstyti druska ir palikti pastoveti 3-4 val. Issiskirusiais sultis nupilti. Tada griezinelius apkepinti aliejuje iki graziai pageltonuos. Cesnaka ir aitriaja paprika sumalti per mesmale, ipylti acto. Gerai ismaisyti ir..

Recepto vertinimas: 5

MARINUOTI BARAVYKAI

Grybus nuvalyti, greit nuplauti saltu vandeniu ir sudeti i reti. Stambesnius supjaustyti nedideliais gabaleliais, mazesniu nepjaustyti. Sudrekinti puodo dugna, supilti grybus, truputi pasudyti ir kaitinti. Kai atsiranda sultis virti dar 10-15 min. Baigiant virti sudeti kvapniuosius pipirus ir griezi..

Recepto vertinimas: 3

VIŠTIENOS FILĖ KEPSNYS SU MUSTARDO PADAŽU

Vistienos file pamarinuojame su sojos padazu ir vyno acto balzamu. Apkepame is abieju pusiu keptuveje ir 10 minuciu kepame orkaiteje.Nelupta apelsina supjaustome nedideliais griezineliais, cukinijas - lazdelemis. Svieste pakepiname cesnaka, sudedame apelsina ir cukinija. Pakepiname 3 min,iberiame dr..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių ir vištų kepenėlių salotos

Keptuveje su ikaitintu aliejumi apkepame kepeneles. Tuomet jas isimame is keptuves, o i joje likusias sultis ipilame 2 saukstus saltu vandeniu atskiesto acto. Sudedame atgal kepeneles. Burokelius ir jau atvesusias kepeneles supjaustome griezineliais. Is alyvu aliejaus ir likusio acto pagaminame pada..

Recepto vertinimas: 0

POMIDORŲ, MORKŲ, OBUOLIŲ PADAŽAS

Viska sumalti per mesmale. Gauta mase virti 1 val. Kai mase atsala deti 200 g nuluptu cesnaku,1 stikline aliejaus,1 valg. sauksta cukraus, 0,5 stiklines druskos, 0,5 stiklines acto,1 valg. sauksta pipiru,galima ir maziau,gausis astrus pomidoru padazas.Jei rugstus acto nereikia. (JOLITA)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: acto