Nicos salotos

Ingridientai:
6 porcijos

1 kg bulvių,
375 g šparaginių pupelių,
acto ir aliejaus
užpilo su prieskoniais,
125 ml raudonojo vyno acto,
7-10 šakelės šviežių čiobrelių,
1 ryšelis šviežio daržinio builio,
6 kiaušiniai,
500 g vidutinio dydžio pomidorų,
2x200 g skardinės tuno,
10 ančiuvių file,
125 g juodųjų alyvuogių.

Gaminimas
Išvirkite bulves. Nupjaukite pupelių ankštims galiukus. Virkite 5-7 minutes, kol bus minkštos. Iš acto ir smulkintų čiobrelių bei daržinio builio pagaminkite užpilą ( žiūrėti padažai salotoms ). Kietai išvirkite kiaušinius ( 10 minučių ). Nulupkite juos ir supjaustykite į keturias skilteles.

Nulupkite pomidorus ( įmerkite į verdantį vandenį; palaikykite jį vandenyje 15 sekundžių; vos tik odelė atsiknos nuo minkštimo, ištraukite ir ataušinę nulupkite likusią odelę pirštais arba mažuoju peiliu) ir supjaustykite skiltelėmis. Tuną ir ančiuvius nusunkite.


Dubenyje šakute susmulkinkite tuną. Įmaišykite 75 ml ( 5 šaukštus ) užpilo. Dideliame dubenyje išdėliokite bulves. Pupeles sumaišykite su 45 ml ( 3 šaukštais ) užpilo ir sudėkite viduryje. Ant viršaus šaukštu užkrėskite tuno.

Kelias kiaušinio ir pomidorų skilteles pakaitomis išdėliokite ant tuno, kitas- dubens pakraščiuose. Likusį užpilą smarkiai suplakite ir užpilkite ant salotų. Iš kraštų išdėliokite kiaušinius ir pomidorus, o viduryje - alyvuoges ir kryželiais sudėtus ančiuvių file.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!