24 rezultatų ieškant "obuoliu"

Muštiniai su obuolių padažu

Kiaulienos muštinius paskaninkite grūstais kmynais. Kepkite juos su aliejumi iš abiejų pusių apie 10 minučių. Išimkite muštinius iš keptuvės ir laikykite karštai. Į keptuvę įpilkite obuolių sulčių arba sudėkite tarkuotus obuolius, supilkite sultinį ir įdėkite prieskonių, gera..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių tyrės ledai

Išmaišyti obuolių tyrę, apelsinų ir citrinos sunką. Supilti į keturkampę stiklinę formą ir palaikyti šaldymo kameroje kol pradės šalti.Išplakti baltymus (įberti žiupsnelį druskos, kad būtų standesni). Plakant po truputį supilti cukrų ir apšalusią obuolių tyrę. Vėl supilti ..

Recepto vertinimas: 0

Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis

1. Sumaišykite įmuštus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei cinamoną ir gerai išplakite mikseriu. 2. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sukrėskite ją į indą su plaktais kiaušiniais. Supilkite į formą ir palaikykite šaldiklyje 4–5 val. 3. Sumaišykite cukrų, vandenį ir konce..

Recepto vertinimas: 0

Citrinos sultyse marinuotos obuolių skiltelės

1. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite į 4-8 skilteles, priklausomai nuo obuolių dydžio. 2. Sumaišykite visus pirmojo marinato ingredientus ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Sudėkite supjaustytus obuolius į dubenį ir užpilkite šiltu marinatu. Palaikykite per naktį. Nup..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas su razinomis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Sluoksniuotą tešlą plonai iškočioti. Išpjauti 2 dideles arba 8 mažas širdeles. Jas subadyti šakute, aptepti vandeniu ir pabarstyti migdolų plokštelėmis bei cukrumi. Širdis sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 min. Ata..

Recepto vertinimas: 0

Lengvas obuolių pyragas

Iš visų išvardintu produktų suminkyti tešlą ir 30 - 40 minučių šaldytuve. Vėliau tešlą padalyti į dvi nelygias dalis. Didesniąją dalį įtiesti į aliejumi išteptą skardą ir subadyti peiliu. Obuolius supjaustyti skiltelėmis ir išimti sėklas. Obuolių skilteles sudėti ant ..

Recepto vertinimas: 3

Obuolių pyragas pagal Jūratę

Nuskuti ir supjaustai obuolius, pašlakstai citrinos sultimis, suberi cukrų, cinamoną. Tešla dar paprasčiau. Sumaišai miltus su cukrumi ir kepimo milteliais, įtarkuoji atšaldytą sviestą, o tada visą mišinį trini tarp delnų, kol gaunasi toks lyg ir purus smėliukas. Kartais, ..

Recepto vertinimas: 3

Smėlinis obuolių pyragas

Sviestą kapoti su miltais, įpilti acto arba spirito ir tiek grietinės, kad tešla būtų kieta (kaip makaronams). Tešlą įdėti į puodą ir mediniu grūstuvu gerai išmušti. 2 val. palaikyti šaldymo kameroje arba 12 val. - šaldytuve. Tešlą iškočioti plonu sluoksniu ir išpjaustyt..

Recepto vertinimas: 3

Ypatingasis obuolių tortas

Paruošti marcipanų masę: sausoje keptuvėje pakepintus migdolus sumalti kavamale. Iš cukraus, vandens ir acto išvirti sirupą. Truputį atvėsinti ir maišant suberti migdolus, supilti citrinų sultis. Iš truputį atšilusios tešlos iškočioti 3 lakštus. Vieną apibarstyti cukraus pudra, ..

Recepto vertinimas: 0

Kūčių obuolių pyragas

Iš 1000g atlaidintos šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos iškočioju keturis 29x29 cm dydžio plonus lakštus. 600g obuolių nulupu, išpjaustau sėklalizdžius ir supjaustau labai plonomis skiltelėmis, juos atsargiai išmaišau su 100 cukraus ir 2g maltų cinamonų. Mažą 29x29 cm kepimo..

Recepto vertinimas: 0

Obuolienė

Vienodo dydžio, vienodo prinokimo obuolius plonai nulupkite ir pjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles sudėkite į emaliuotą indą, užberkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Kitą dieną pusę obuolių skiltelių išimkite, o likusias ..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių arbata

Obuolių žievelės arba šiaudeliais supjaustyti jauni obuolių krituoliai sudžiovinami, užpilami verdančiu vandeniu ir 10—15 min paliekami, kad pritrauktų. Arbata nukošiama, saldinama ir patiekiama. Prie jos tinka citrina ar uogienė. ..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių gėrimas su medumi

Virintame, truputį ataušusiame vandenyje išmaišomas medus, sudedama griežinėliais supjaustyta citrina ir supilamos obuolių sultys. Vietoj obuolių sulčių galima vartoti obuolių nuovirą, vietoj citrinų — svarainius. ..

Recepto vertinimas: 0

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti. Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti. Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Ta..

Recepto vertinimas: 4

Obuolių apkepas

Obuolius nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius, obuolių ketvirčius supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais. Sumaišyti obuolių gabaliukus, 100 g cukraus ir druską ir sudėti į kepimui orkaitėje atsparią formą. Iš sviesto ir miltų suformuoti trupinukus, sumaišyti ..

Recepto vertinimas: 0

Austriškas obuolių pyragas

Suminkyti miltus, aliejų, vandenį ir druską.Išėmus iš dubens, rankomis minkyti tol, kol tešla nelips. Suformuoti rutulį, plonai aptepti aliejumi, užvožus pašildytu dubeniu palikti pastovėti 1 valandą. Razinas pamerkti rome. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sudėti džiuvėsėlius,..

Recepto vertinimas: 0

Užkandinis tortas (Jūratės)

1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips pri..

Recepto vertinimas: 0

Varškinis obuolių pyragas su pudingu

Varškę iki vientisos masės išsukti su pienu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pusę šio mišinio suberti į varškės masę. Išmaišyti elektriniu maišikliu. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą iškočioti ant riebalais i..

Recepto vertinimas: 5

Dvisluoksnis obuolių pyragas

Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įberti truputį druskos, įmušti po vieną kiaušinius ir tešlas gerai išplakti. Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškl..

Recepto vertinimas: 3

Mielinės tešlos obuolių pyragas su sviestu

Pieną pašildyti. Miltus sumaišyti su 50 gramais cukraus ir suberti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti šiltą pieną, pamaišyti šakute ir uždengti. 20 minučių palaikyti šiltoje vietoje, kad įmaišalas pakiltų. Obuolius nupl..

Recepto vertinimas: 3

Austriškas obuolių pyragas

Suminkyti miltus, aliejų, vandenį ir druską. Išėmus iš dubens, rankomis minkyti tol, kol tešla nelips. Suformuoti rutulį, plonai aptepti aliejumi, užvožus pašildytu dubeniu palikti pastovėti 1 valandą. Razinas pamerkti rome. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sudėti džiuvės..

Recepto vertinimas: 4

Angliškas obuolių pyragas

Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Užžerkite likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Palikite 10 minučių tešlą pastovėti. Te..

Recepto vertinimas: 3

Kengūros karštas obuolių pyragas

Miltus persijoti per sietelį,suberk cukrų. Sviestą susmulkinti gabalėliais ir sudėti į dubenį. Pirštais suminkyti sviestą su miltais ir cukrumi. Nulupti obuolius, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Išsviestuoti kepimo formą. Padėti ją ant skardos.&..

Recepto vertinimas: 5

Greitas obuolių pyragas

Miltus, manus ir cukrų sumaišyti į vientisą masę. Nugesinti sodą su stikline grietinės. Tada birią masę sumaišyti su grietine, turėtų gautis nevientisa masė, o trupiniai. Dalį trupinių sudėti į skardą, ant jos užtarkuoti nuluptus obuolius, ir vėl užbarstyti trupiniais. ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: obuoliu