Raugintų kopūstų sriuba

Ingridientai:
2 svogūnai, 2 morkos,
2 šaukštai miltų,
50 g. riebalų (sviesto, margarino, aliejaus, žąsų taukų ir kt.),
100g. pomidorų tyrės,
1 šaukštas cukraus,
2 laurų lapai,
4 kvapniųjų pipirų žirneliai,
100 g. grietinės,
druskos.

Sultiniui:
1 kg. mėsos su kaulu,
3 l. vandens, 1 morka,
1 svogūnas, petražolės šaknies,
gabalėlis poro, saliero gumbo,
1 laurų lapelis,
pipirų žirnelių.
Gaminimas
Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame. Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį. Atsiradusius paviršiuje riebalus nugraibome. Kai sultinyje mėsa išverda, ją išimame, sultinį pasūdome. Išvirusį sultinį paliekame nusistovėti, po to perkošiame.

Raugintus kopūstus nuspaudžiame ir sudedame į kitą puodą. Įpilame truputį riebaus sultinio arba vandens su trupučio sviesto ir troškiname 1-1,5 val. Morkas nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas ir svogūnus riebaluose apkepiname ir sudedame į kopūstus. Supilame pomidorų tyrę ir kopūstus patroškiname dar 0,5val. Po to juos perdedame į išvirusį sultinį ir paverdame 30min. Baigiant virti, įdedame laurų lapų, kvapniųjų pipirų žirnelių, sudedame riebaluose pakepintus miltus, užverdame, pasūdome, jeigu reikia, įberiame cukraus. Tiekdami į stalą, į sriubą įdedame gabaliukais pjaustytos mėsos, pabarstome susmulkintais žalumynais, pagardiname grietine.

Pastabos:
Troškindami raugintus kopūstus, juos pagardiname rūkytų lašinukų odele, rūkytos šoninės ar kumpio gabaliuku.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!