25 rezultatų ieškant "kompotas"

Nevirtas uogų kompotas

Vanduo su cukrumi užvirinamas ir atšaldomas. Uogos nuvalomos, nuplaunamos ir apdžiovinamos. Braškės ir slyvos su-pjaustomos. Uogos sudedamos į stiklini pusdubenį ir užpilamos atšaldytu sirupu ir vynu. ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių kompotas

Kriaušes nulupkite ir supjaustykite. Jei odelė plona, galite nelupti. Vandenį užvirinkite, suberkite cukrų, citrinos rūgštį, įdėkite kriaušes, indą uždenkite ir leiskite ataušti. Prieš patiekdami įpilkite vyno. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 5

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SLYVAITĖMIS

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTAS

Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištir..

Recepto vertinimas: 1

VYŠNIŲ IR RAUDONOJO VYNO KOMPOTAS

Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių. 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85 C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kom..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių kompotas

Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėm vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti. Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val. Tada marinatą nupilti ir užvirinti. Kriaušes sudėti į ..

Recepto vertinimas: 4

AGRASTŲ KOMPOTAS SU ERŠKĖTROŽĖMIS

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių g..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta įdaryta veršiena

Veršienos nugarinė, kiek įpjovus, truputį pamušama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, ant jos sudedamas įdaras, stipriai susukama, surišama, pavoliojama miltuose ar džiūvėsėliuose, apkepinama svieste ir ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmis. Įdarui: svogūnai p..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių vaisių kompotas

Obuoliai ir kriaušės nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi skiltelėmis, dubenėlyje užberiami trupučiu cukraus ir vaniliniu cukrumi. Iš vandens su žievelėmis, likusio cukraus bei prieskonių išverdamas sirupas ir perkoštas karštas užpilamas ant vaisių. Patiekiamas atšald..

Recepto vertinimas: 5

Sultingų uogų kompotas

Perrinktos uogos nuplaunamos kiaurasamtyje. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, karštas užpilamas ant paruoštų uogų ir uždengus laikoma šaltai 3—4 val. Pastabos: Sultingų uogų kompotą galima gaminti iš vienos rūšies uogų arba įvairių derinių, pridedant vaisių, ..

Recepto vertinimas: 4

Džiovintų vaisių kompotas

Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, užpilami šaltu ir iš lengvo verdama, kol vaisiai suminkštės. Tada išgriebiami į stiklinį dubenį, nuoviras su cukrumi bei prieskoniais pavirinamas, perkošiamas ir užpilamas ant vaisių. Kompotas patiekiamas atšaldytas. ..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su svarainiais

Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimu..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su slyvaitėmis

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų kompotas (Ramunės)

Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus išti..

Recepto vertinimas: 0

JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTAS

Is vandens ir 250 g cukraus isverdame sirupa. Juo uzpilame uogas ir uzviriname. Puoda nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakciai. Rytojaus diena sirupa nupilame, uogas suberiame i paruostus stiklainius. I sirupa suberiame likusi cukru ir paverdame, kol cukrus istirps. Verdanti siru..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių kompotas

Is vandens ir cukraus isverdame sirupa. I ji sudedame dziovintus vaisius ir uzdenge paverdame apie 15 min. Baigdami virti sudedame prieskonius. Kompota patiekiame atsaldyta...

Recepto vertinimas: 5

Mėlynių kompotas

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas. Isvirti sirupa, juo uzpilti uogas. Pasterizuoti 80 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 3 l - 25-30 min...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių kompotas II (greitas)

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas Isvirti sirupa ir juo uzpilti i stiklainius subertas uogas. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir palaikyti 5-7 min. Sirupa atsargiai nukosti, pakartotinai uzvirinti ir vel uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su svarainiais

Cukinija nulupti, pasalinti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir supjaustyti kubeliais. Paruosta cukinija blansiruoti 80 C pasaldintame ir parugstintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelemis ir isimti seklas.Cukinijas ir svarainius sluoksniais deti i pasterizavimui paruostu..

Recepto vertinimas: 5

Cukinijų kompotas su kaukazinėmis slyvaitėmis

Kubeliais supjaustyta cukinija ir kaukazines slyvaites blansiruoti 75 C parugstintame ir pasaldintame vandenyje 4-5 min. Paruostus produktus sudeti i stiklainius ir uzpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandeni, kuriame buvo blansiruojama cukinija ir slyvaites. Vietoje aroniju sirupo galima..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Aktinidijų kompotas

Paruosti vos pradejusias minksteti aktinidijas ir sudeti i stiklainius. Is vandens, cukraus ir citrinu rugsties isvirti sirupa ir karsta uzpilti ant uogu. Pasterizuoti 80-85 C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius 10-12 min. Sandariai uzdaryti...

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių kompotas

Ersketuoges nuplauti, nuskabyti vaiskocius, ziedlapiu likucius, perpjauti jas per puse ir isimti sekleles, pasalinti plaukelius. Dar karta nuplovus, suberti i vandeni ir virti, kol suminkstes. Vaisius isgriebti is vandens ir atvesinti. Is nuoviro isvirti cukraus sirupa, i ji suberti ersketuoges ir t..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių kompotas su šaltalankiais

Stambias, nuplautas ersketuoges perpjauti per puse ir isimti sekleles, pasalinti plaukelius. Dar karta nuplauti, leisti vandeniui nuvarveti ir su paruostais saltalankiais sluoksniais sudeti i stiklainius. Stiklainius su uogomis istatyti i pasildyta vandeni, uzpilti verdanciu cukraus sirupu ir paster..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų ir svarainių kompotas

Moliugus supjaustyti kubeliais, svarainius - griezineliais. Moliugus ir svarainius sudeti i verdanti pasaldinta vandeni ir virti ant silpnos ugnies tol, kol suminkstes.Moliugu ir svarainiu kompotas gali buti konservuojamas ziemai. Tada reikia pilti maziau vandens, o pries vartojant skiesti virintu v..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: kompotas