25 rezultatų ieškant "kompotas"

Nevirtas uogų kompotas

Vanduo su cukrumi užvirinamas ir atšaldomas. Uogos nuvalomos, nuplaunamos ir apdžiovinamos. Braškės ir slyvos su-pjaustomos. Uogos sudedamos į stiklini pusdubenį ir užpilamos atšaldytu sirupu ir vynu. ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių kompotas

Kriaušes nulupkite ir supjaustykite. Jei odelė plona, galite nelupti. Vandenį užvirinkite, suberkite cukrų, citrinos rūgštį, įdėkite kriaušes, indą uždenkite ir leiskite ataušti. Prieš patiekdami įpilkite vyno. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 5

Uogų kompotas

Į verdantį vandenį supilkite cukrų, užvirinkite, nugriebkite putas. Po to reikia įdėti citrinos rūgštį ir sirupą ataušinti. Paruoštas uogas supilkite į vazelę, užpilkite sirupu ir leiskite pastovėti 30 minučių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių kompotas

Cukrų suberti į vandenį ir užvirinti. Užvirus sudėti nuvalytas uogas be kauliukų ir pavirti apie valandą. Išvirus nugriebti putas, supilti išspaustas citrinos sultis. Supilti į stiklinį ar porcelianinį indą. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Naminių vynuogių kompotas žiemai

Nuplautas uogas sudedame į stiklainius.Išvirtu sirupu užpilame uogas ir uždarome dangteliais. ..

Recepto vertinimas: 0

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SVARAINIAIS

Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui ..

Recepto vertinimas: 3

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SLYVAITĖMIS

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTAS

Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištir..

Recepto vertinimas: 1

VYŠNIŲ IR RAUDONOJO VYNO KOMPOTAS

Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių. 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85 C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kom..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių kompotas

Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, užpilami šaltu ir iš lengvo verdama, kol vaisiai suminkštės. Tada išgriebiami į stiklinį dubenį, nuoviras su cukrumi bei prieskoniais pavirinamas, perkošiamas ir užpilamas ant vaisių. Kompotas patiekiamas atšaldytas. ..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su slyvaitėmis

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų kompotas (Ramunės)

Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus išti..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių ir vyno kompotas (Ramunės)

Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių. 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, k..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių kompotas su cinamonu (Ramunės)

Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėm vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti. Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val. Tada marinatą nupilti ir užvirinti. Kriaušes sudėti į..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų kompotas su erškėtrožių žiedlapiais

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val. Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapi..

Recepto vertinimas: 0

VYŠNIŲ KOMPOTAS

Vysnias nuplauti ir sudeti i stiklainius. I karsta vandeni suberus cukru, isvirti sirupa ir ji uzpilti ant vysniu. Kaitinti 85oC temperaturoje 1 l talpos stiklainius 20-25 minutes...

Recepto vertinimas: 2

JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTAS

Is vandens ir 250 g cukraus isverdame sirupa. Juo uzpilame uogas ir uzviriname. Puoda nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakciai. Rytojaus diena sirupa nupilame, uogas suberiame i paruostus stiklainius. I sirupa suberiame likusi cukru ir paverdame, kol cukrus istirps. Verdanti siru..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių kompotas

Is vandens ir cukraus isverdame sirupa. I ji sudedame dziovintus vaisius ir uzdenge paverdame apie 15 min. Baigdami virti sudedame prieskonius. Kompota patiekiame atsaldyta...

Recepto vertinimas: 5

Mėlynių kompotas

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas. Isvirti sirupa, juo uzpilti uogas. Pasterizuoti 80 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 3 l - 25-30 min...

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su svarainiais

Cukinija nulupti, pasalinti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir supjaustyti kubeliais. Paruosta cukinija blansiruoti 80 C pasaldintame ir parugstintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelemis ir isimti seklas.Cukinijas ir svarainius sluoksniais deti i pasterizavimui paruostu..

Recepto vertinimas: 5

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų ir svarainių kompotas

Moliugus supjaustyti kubeliais, svarainius - griezineliais. Moliugus ir svarainius sudeti i verdanti pasaldinta vandeni ir virti ant silpnos ugnies tol, kol suminkstes.Moliugu ir svarainiu kompotas gali buti konservuojamas ziemai. Tada reikia pilti maziau vandens, o pries vartojant skiesti virintu v..

Recepto vertinimas: 3

Sedulų kompotas I

Stambias, prinokusias, bet kietas sedulas nuplauti, sudeti i paruostus stiklainius, uzpilti vesiu cukraus sirupu ir pridengtus dangteliais 30 min. pasterizuoti 80 C temperaturoje arba 10 min. sterilizuoti verdanciame vandenyje...

Recepto vertinimas: 0

Sedulų kompotas II

Paruostas ir apibarstytas cukrumi sedulas sudeti i litro talpos stiklaini, uzpilti jas saltu vandeniu bei uzdengti dangteliu. Pasterizuoti (sterilizuoti) kaip I budu gaminama kompota...

Recepto vertinimas: 0

Obuolių kompotas

Užvirti vandenį, supjaustytus obuolius, keleta gvazdikėlių ir apelsino žieveles suberti į puodą su verdančiu vandeniu. Įberti 3 šaukštus cukraus, pamašyti ir pavirti 10 minučių...

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kompotas