25 rezultatų ieškant "sauso"

Kopūstų ir grybų salotos

Parūgštintame ir pasūdytme vandeny pavirti pusę pjaustyto šviežio, kopūsto, atvėsinti, sudėti išvirtus grybus - apie 400 g. Įpjaustyti vidutinį agurką, sumaišyti. Padažui išpausti pusę citrinos sumaišyti su šaukštu aliejaus, 3 šaukštais balto pusiau sauso vyno ir šaukštu soj..

Recepto vertinimas: 0

Šampano šerbetas

Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Elek..

Recepto vertinimas: 0

Šampano šerbetas 2

Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Elek..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su vynuogėmis džemo patale

Vištieną ar kalakutieną nuplaukite ir nusausinkite. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol suminkštės (vieną kartą apverskite). Sudėkite į lėkštes. Neišpilkite riebalų iš keptuvės. Kad mėsa neatauštų, uždenkite. Vynuoges perpjaukite per pusę. Į keptuvę su..

Recepto vertinimas: 0

Šampinjonų padažas

Pievagrybius išvirti 3 stiklinėse vandens, prieš tai jame ištirpdžius 1 šaukštą sviesto. Virti iki užvirimo ir dar 5-7 minutes. Išvirus nukošti. Grybus smulkiai supjaustyti. Kitame inde ištirpinti 1 šaukštą sviesto, pakepinti miltus, pilti 2 stiklines vandens, kuriame virė grybai, u..

Recepto vertinimas: 4

Svogūninis padažas

Dviejose stiklinėse vandens ištirpinti gabaliuką sauso buljono. Svogūnus supjaustyti ir pakepinti ant sviesto. Pakepus įberti šaukštą miltų. Supilti paruoštą sultinį. Užvirti. Tada suberti cukrų, supilti išspaustas citrinos sultis ir dar kartą užvirti. Padažą patiekti atskirame i..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių ir vyno padažas

Išmirkykite 6g džiovintų slyvų ir 6g džiovintų kriaušių, supjaustykite plonomis juostelėmis. 12g nuluptų obuolių sutarkuokite. Visus vaisius sudėkite į 32g jautienos sultinį ir virkite 10 min., nuėmus nuo ugnies įpilkite 6g baltojo sauso vyno, įberkite 0,24g maltų cinamonų, 0,6g ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sultinys

Is įvairių grybų isvirkite sultinį, pries tai juos gerai nuplovę ir keletą val. pamirkykę litre salto vandens. Virkite 30-45 min. ant mažos ugnies. Turi likti 800ml nuoviro. Nuplaukite džiovintus baravykus, užpilkite ant jų cheresą ir palikite pastovėti 2 val. Tada įpilkite 150g grybų..

Recepto vertinimas: 5

Mėsos "kasytės" su granatų padažu

Mėsą supjaustome į 9 maždaug 20 cm ilgio, 1 cm pločio juosteles. Sudedame vieną prie kitos po 3 mėsos juosteles, galus surišame siūlu. Iš mėsos juostelių supiname "kasytes" o galą sutvirtiname siūlu. Paruošiame marinatą. Išspaudžiame citrinos ir svogūno sultis. Sumaišom..

Recepto vertinimas: 0

Grybai vyne su grietine

Sviestą ištirpinti keptuvėje ir apkepinti jame grybus. Įpilti vyną ir 2 minutes palaikyti ant stiprios ugnies. Tuomet ugnį sumažinti, pridėti druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų, išmaišyti, pridėti grietinę ir sūrį. Virti ant silpnos ugnies, dažnai maišant, kol sutirštės. P..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepenys

Nuvalytas daržoves supjaustyti ir 15 minučių paskrudinti ant silpnos ugnies svieste (30 g). Nuo kepenų pašalinti plėveles, kepenis tampriai susukti, apvynioti siūlais ir kepinti aliejuje ant stiprios ugnies kol paskrus. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant keptuvės dugno išdėlioti daržove..

Recepto vertinimas: 2

Kalakuto kepsneliai su vyšnių padažu

Kalakuto krūtinėlę supjaustykite, įtrinkite prieskoniais, užpilkite vynu ir pamarinuokite 30-40 minučių. Paskui šiek tiek nusausinkite, apvoliokite sezamo sėklose ir iškepkite. Kepsnelius laikykite šiltai, kol paruošite padažą. Į puodą įpilkite 2-3 stiklines vandens, raudonjį vyn..

Recepto vertinimas: 3

Krevetės drebučiuose

Ant želatinos užpilame šalto vandens ir ją išbrinkiname. Šparagus 30 minučių verdame 2l. pasūdyto ir citrinų sultimis parūgštinto vandens. 300 ml. šparagų nuoviro ištirpiname želatiną. Ataušiname, sumaišome su vynu. Į 4 formeles įpilame po truputėlį paruošto skysčio, pasuk..

Recepto vertinimas: 0

Ciuricho pjausnys

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 0,5 cm pločio juostelėmis. Porcijomis apkepiname svieste ir išimame iš keptuvės. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje likusiame svieste. Mėsą sudedame prie svogūnų, pasūdome, pagardiname pipirais. Suberia..

Recepto vertinimas: 5

Kepta žuvis su imbieru

Sumaišykite miltus, maltą imbierą ir druską, dalimis sudėkite žuvį, kad ji tolygiai pasidengtų šia mase. Įkatinkite aliejų „vok“ keptuvėje. Sudėkite žuvį ir kepkite 4 minutes, karts nuo karto apversdami, kol žuvis apkeps. Sumaišykite likusius ingredientus ir sudėkite į keptu..

Recepto vertinimas: 0

Aperityvas "Su šventėmis"

Į aukštą taurę pilkite putojančio vyno (maždaug iki pusės). Atsargiai, kad nesusimaišytų, įpilkite tiek pat atšaldyto baltojo vyno. Leiskite burbuliukams šiek tiek pažaisti taurėje ir skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su pupomis ir balzaminiu actu

Ant nedidelės ugnies mažoje keptuvėje pakepkite mėsą, kol įgaus rusvą atspalvį (3-4 min.). Nukelkite nuo ugnies. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite pupas ir įp..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su prieskoninėmis žolelėmis ir putpelių kiaušiniais

Sudėkite putpelių kiaušinius į mažą puodą su šaltu vandeniu. Kaitinkite, kol užvirs. Pavirkite dar 2 min. Kiaušinius atvėsinkite po šaltu vandeniu, nulupkite ir perpjaukite perpus. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir salierus. Pak..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarai su šafranu

Kalmarus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite žiedeliais, pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite kiniškų žuvies prieskonių ir valandai padėkite šaltai, kad pasimarinuotų. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Tada sudėkite kalmarų žiedelius i..

Recepto vertinimas: 3

Tradiciniai afganiški porų koldūnai

Porus nulupkite, supjaustykite 1,5-2 cm dydžio gabaliukais, 25-30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite, išspauskite tamsiai žalias sultis. Didelėje keptuvėje pašildykite aliejų ir ant stiprios ugnies pakepinkite porus. Pasūdykite, išspauskite, kai jie patamsėja; ki..

Recepto vertinimas: 0

KAPARĖLIŲ PADAŽAS

Kaparelius sutrinti ir supilti i zuvies sultini. Supilti vyna ir pasudyti. Gerai ismaisyti. Trynius gerai isplakti. Padaza supilti i isplaktus trynius ir gerai ismaisyti. Padazas tiekiamas prie zuvies patiekalu...

Recepto vertinimas: 0

PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS SU VYNU

I svieste pakepintus miltus supilkite zuvies sultini ir uzvirinkite. Supyle vyna, pievagrybiu nuovira bei citrinos sultis, pasudykite. Perkose dar karta uzkaiskite, sudekite kapotus virtus pievagrybius. Uzvirine supilkite i kiausiniu trynius, isplaktus su grietine...

Recepto vertinimas: 3

Vėgėlė su baltojo vyno padažu

Vegele isvalome, gerai isplauname, supjaustome gabalais, pabarstome druska, citrininiais pipirais, palaikome 15 min. ir apkepame svietste. Po to ipilame vyna ir zuvi troskiname dar 20 min.Patiekdami i padaza pridedame svogunu laisku...

Recepto vertinimas: 5

Karpis su pievagrybiais ir ryžiais

Karpi isvalome, isplauname, supjaustome gabalais. Ryzius gerai isplauname ir pamerkiame dubenelyje su vandeniu. I troskintuva arba puoda dedame druska ir pipirais pabarstytus zuvies gabalus, uzpilame vynu ir uzdenge dangti troskiname apie 10 min. Tada sudedame grybus, supilame grietinele, ant virsau..

Recepto vertinimas: 3

Kiaulienos steikai su paprikomis

Įkaitintame aliejuje su sviestu pakepame susmulkintus svogūnus, imbierą ir česnaką. Juos sustumiame į keptuvės kraštą, o keptuvėje iki geltonumo apkepame kiaulieną. Toje pačioje keptuvėje apkepame ir šiaudeliais supjaustytas paprikas. Tuomet viską sudedame į keptuvę, užpilame anana..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sauso