25 rezultatų ieškant "sauso"

Kopūstų ir grybų salotos

Parūgštintame ir pasūdytme vandeny pavirti pusę pjaustyto šviežio, kopūsto, atvėsinti, sudėti išvirtus grybus - apie 400 g. Įpjaustyti vidutinį agurką, sumaišyti. Padažui išpausti pusę citrinos sumaišyti su šaukštu aliejaus, 3 šaukštais balto pusiau sauso vyno ir šaukštu soj..

Recepto vertinimas: 0

Kuojos su migdolais

Migdolus išmaišyti su džiūvėsėliais. Svogūną susmulkinti. Kriaušes nuvarvinti ir stambiai supjaustyti. Išlydytame svieste pakaitinti pjaustytus svogūną, kriaušes, suberti karį. Supilti vyną, sultinį ir pavirinti 10 min. Įmaišyti varškę, pasūdyti, pagardinti pipirais ir ištrint..

Recepto vertinimas: 0

Keptas karpis su cukinija

Paruoštą kepti karpį apibarstome pipirais ir druska. Į kepimo indą pilame vyną ir dedame aliejumi išteptą karpį. Į indą suberiame cukinijų gabaliukus, kad visas karpis būtų uždengtas. Apibarstome raudonėliu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Į majonezą sudedame visus ..

Recepto vertinimas: 5

Vištiena su vynuogėmis džemo patale

Vištieną ar kalakutieną nuplaukite ir nusausinkite. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol suminkštės (vieną kartą apverskite). Sudėkite į lėkštes. Neišpilkite riebalų iš keptuvės. Kad mėsa neatauštų, uždenkite. Vynuoges perpjaukite per pusę. Į keptuvę su..

Recepto vertinimas: 0

Avienos filė su aštriu raudonojo vyno padažu

Avienos filė supjaustome pailgais gabalais, iš abiejų pusių įpjauname įstrižais pjūviais. Kiaušinį išplakame su trupučiu miltų. Filė gabalus iš vienos pusės pamirkome plakinyje ir apvoliojame migdolų drožlėmis. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame avienos fi..

Recepto vertinimas: 0

Svogūninis padažas

Dviejose stiklinėse vandens ištirpinti gabaliuką sauso buljono. Svogūnus supjaustyti ir pakepinti ant sviesto. Pakepus įberti šaukštą miltų. Supilti paruoštą sultinį. Užvirti. Tada suberti cukrų, supilti išspaustas citrinos sultis ir dar kartą užvirti. Padažą patiekti atskirame i..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1--4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato..

Recepto vertinimas: 3

Kiškis, troškintas su vynu ir svogūnais

Dali lašinukų supjaustyti pailgais trypeliais ir prismaigstyti kiškį. Likusius paspirginti, įdėti kiškį ir apkepinti iš visų pusių. Sudėti nuvalytas svogūnų galvutes, jas taip pat pakepinti. Paskui įpilti vyno, sultinio ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Baigiant tro..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių ir vyno padažas

Išmirkykite 6g džiovintų slyvų ir 6g džiovintų kriaušių, supjaustykite plonomis juostelėmis. 12g nuluptų obuolių sutarkuokite. Visus vaisius sudėkite į 32g jautienos sultinį ir virkite 10 min., nuėmus nuo ugnies įpilkite 6g baltojo sauso vyno, įberkite 0,24g maltų cinamonų, 0,6g ..

Recepto vertinimas: 0

Midijos su salierais

Midijų paviršių nuvalome aštriu peiliu. Geldeles labai gerai nuplauname tekančiu šaltu vandeniu. Nuluptas česnako skilteles supjaustome smulkiai, salierų stiebelius - nedideliais gabalėliais, svogūnų laiškus - smulkiai. Supilame į puodą vyną, alų, aliejų, suberiame salierus, svog..

Recepto vertinimas: 0

Vengriški šaltibarščiai

Obuolius nulupti, išimti sėklaliz-džius, supjaustyti kubeliais. Suberti į puodą, užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Tada supilti pieną, cinamoną ir vyną. Grietinę išmaišyti su miltais ir supilti į sriubą. Užvirti ir nukelti nuo ugnies. Atvėsinti, įdėti į šaldytuvą. P..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos "kasytės" su granatų padažu

Mėsą supjaustome į 9 maždaug 20 cm ilgio, 1 cm pločio juosteles. Sudedame vieną prie kitos po 3 mėsos juosteles, galus surišame siūlu. Iš mėsos juostelių supiname "kasytes" o galą sutvirtiname siūlu. Paruošiame marinatą. Išspaudžiame citrinos ir svogūno sultis. Sumaišom..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto kepsneliai su vyšnių padažu

Kalakuto krūtinėlę supjaustykite, įtrinkite prieskoniais, užpilkite vynu ir pamarinuokite 30-40 minučių. Paskui šiek tiek nusausinkite, apvoliokite sezamo sėklose ir iškepkite. Kepsnelius laikykite šiltai, kol paruošite padažą. Į puodą įpilkite 2-3 stiklines vandens, raudonjį vyn..

Recepto vertinimas: 3

Kalukutienos ir daržovių salotos

Nuplauti daržoves. Pusę jų supjaustyti smulkiai, o likusias supjaustyti stambiau ir pakepti. Po to įpilti vyno. Kalakutieną pabarstyti druska ir pipirais, troškinti vyne kartu su daržovėmis apie 40 minučių uždengus. Mėsą išimti ir atšaldyti. Išimti daržoves, sumaišyti jas su grie..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė su rozmarino padažu

Vištienos filė apkepkite aliejuje, supilkite vyną ir apie 2 min. pakaitinkite. Kai atvės, vištieną išgriebkite ir susmulkinkite. Sumaišykite su smulkintais svogūnais, salierais, paprika ir bulvių puselėmis. Paruoškite padažą: sumaišykite visus recepte nurodytus komponentus. Apli..

Recepto vertinimas: 0

Ilgieji makaronai su jūros gėrybių padažu

Supjaustykite jūros gėrybes mažais gabalėliais, žnyples perskelkite pusiau. Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 1-2 minutes. Sudėkite jūros gėrybes ir pakepinkite ant vidutiniškai karštos ugnies 5 minutes. Lakštinius virkite pusę ant pake..

Recepto vertinimas: 1

Spagečiai su moliuskais ir midijomis

Pamerkite moliuskus ir midijas 1 valandai į atskirus indus su šiltu pasūdytu vandeniu. Pašalinkite midijų ūselius. Nusausinkite moliuskus ir midijas ir perdekite į didelį puodą, įpilkite 4 valgomuosius šaukštus vyno ir virkite 5-10 minučių, kol kriauklelės atsivers. Neatsivėrusias ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su šafranu ir kalmarais

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite 1 laiškinį svogūnėlį, kol suminkštės (apie 3 min.). Sudėkite kalmarus, uždengę keptuvę dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies apie 30 min., kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, kalmarus išim..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su kumpiu ir gorgonzola

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ ..

Recepto vertinimas: 0

Toskanos troškinys

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite dešreles iš abiejų pusių apie 5 min., kol paruduos. Išimkite dešreles, įpilkite likusį aliejų ir 3-4 min. pakepkite svogūnus, salierus, morkas bei česnaką. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir perpjauki..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su grybais ir vynu

Į puodą supilame vyną ir portveiną, sudedame nuluptus, žiedais supjaustytus svogūnus ir užverdame. Verdame, kol trečdalis skysčio išgaruoja. Tada supilame sultinį ir verdame, nustatę didelę kaitrą, kol skysčio sumažėja perpus. Mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir iš abie..

Recepto vertinimas: 0

KARPIS TROŠKINTAS

Isdarineta karpi perpjaukite isilgai pusiau, supjaustykite gabalais ir pasudykite. Prikaistuvyje rar gilioje keptuveje istirpinkite sviesta, i ji sudekite zuvi, apibarstykite susmulkintais petrazoliu lapeliais, uzdekite citrinos griezinukus, suberkite kaparius. Apipyle vynu, uzdengta troskinkite ork..

Recepto vertinimas: 2

KUOJA, KEPTA POMIDORŲ PADAŽE

I piena ispauskite citrinos sultis, supilkite vyna, iberkite pipiru ir gerai ismaisykite. Tame skystyje 1,5 val. mirkykite stambias kuojas be galvu ir uodegu, isdarinetas, neplautas, o tik nusluostytas. Ismirkusiais vel nusluostykite, pasudykite, pavoliokite plaktame kiausinyje, paskui miltuose su g..

Recepto vertinimas: 3

KINIŠKI VIRTINIAI

Ismaisome miltus verdanciame vandenyje, paskui - saltame kartu su aliejumi. Suformuojame rutuli ir isminkome. Padarome 16 vienodu gabaleliu ir iskociojame apskritimus. Ant apskritimu vidurio dedame įidarąa ir rupestingai uzspaudžziame krastelius, kad išseitu krepsšeliai. Rusošdaimi įdaraa1;ą..

Recepto vertinimas: 0

Kepta strutiena su totorišku padažu

Paruosiame marinata. Strutiena supjaustome gabalais ir marinuojame apie 4 vai. Marinuota mesa kepame ikaitintame aliejuje is visu pusiu, o paskui dar siek tiek uzdengtoje keptuveje.Atvesusia mesa supjaustome griezineliais ir patiekiame su totorisku padažzu. Jįi paruošsiame isš nurodytu produktu...

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: sauso