25 rezultatų ieškant "vietoj"

Morkos imbiero marinate

Paruošiamos morkos su imbieru. Sumaišykite puode imbierą, actą, vandenį, cukrų, druską ir pipirus. Pavirkite viską maišydami, kol ištirps cukrus su druska. Užpilkite karštą marinatą ant morkų ir palikite mišinį pastovėti bent porą valandų, kuo ilgiau, tuo geriau. Morkos patiekia..

Recepto vertinimas: 0

Obuolienė su čiobreliais

Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite juos gabalėliais ar skiltelėmis. Virkite obuolius vandenyje, kol jie suminkštės. Tada juos gerai sutrinkite. Įberkite askorbino rūgšties. Suberkite cukrų ir maišydami užvirkite. Įmaišykite natrio benzoato į nedidelį kiekį obuoli..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kumpis su garstyčiomis

Virtą kumpį supjaustykite plonais, plačiais griežinėliais, iš abiejų pusių aptepkite stalo garstyčiomis ir apkepkite kiaulės taukuose. Į lėkštę dėkite bulvių arba pupelių tyrės, gabalėlį apkepto kumpio, ant jo uždėkite puselę kepto pomidoro. Vietoj pomidoro galima dėti ratuk..

Recepto vertinimas: 0

Močiutės ragaišis

Persijotuose miltuose padaryti duobutę, į ją įpilti pašildytą pieną, sudėti mieles, suberti cukrų ir leisti pastovėti, kol mielės iškils. Paskui įmušti kiaušinius, sudėti ištirpintą sviestą, druskos, vanilinį cukrų, kmynų arba aguonų, viską gerai išminkyti, kol tešla nelip..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos krūtinlnė, įdaryta grybais

Mėsą pasūdyti, įtrinti česnaku. Supjaustytus grybus ištroškinti riebaluose, praaušinti, įmaišyti petražolių lapelių, maltų džiūvėsėlių, prieskonių ir kiaušinį. Mėsą keliose vietose giliai įpjauti, ,,kišenėles" prikimšti grybų ir užsiūti. Iš pradžių apkepinti riebal..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukų kepsneliai

Viščiukus nuvalyti, išdarinėti, išplauti ir nusausinti. Tada perpjauti į 4 dalis, išimti kaulus. Sparnelių ir šlaunelių kauliukus palikti. Mažus viščiukus pjauti į dvi dalis. Viščiukų kepenėles, skilvelius, inkstelius ir širdeles apvirti, sukapoti ir paspirginti svieste. Pridėti..

Recepto vertinimas: 0

Sulos kisielius

Sulą užviriname. Supilame šaltoje suloje išmaišytą krakmolą. Kisielius turi būti tirštas. Kisielių užviriname, suberiame tarkuotas citrinų žieveles, cukrų ir supilame apelsinų sultis. Vietoj cukraus galima dėti medaus, o vietoj apelsinų sulčių galima pilti vyšnių, braškių ar ..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Kiniška vištienos sriuba

Gaminimo eiga: Kiniskus grybus mirkykite vandenyje 2-3 val. Nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Dideliame prikaistuvyje užvirinkite 2,5 litro vandens, sudėkite susmulkintus sultinio kubelius, džiovintas daržoves, visčiuką ir užvirinkite. Uždenkite, ugnį sumažinkite ir virkite ant s..

Recepto vertinimas: 0

Topinambų salotos su pomidorais

Topinambus nuplauname, nulupame, supjaustome, sudedame į pasūdytą vandenį ir 5 min. blanširuojame, po to nusunkiame. Pomidorus nuplauname, perpjauname per pusę ir supjaustome plonomis riekelėmis. Padažui sumaišome susmulkintas česnakų skilteles, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, įbe..

Recepto vertinimas: 4

Baltųjų gūžinių kopūstų salotos

Švieži kopūstai supjaustomi šiaudeliais ar kvadratėliais, sudedami į dubenį, pabarstomi druska, patrinami mediniu šaukštu arba, uždengus dangteliu, pamušami. Dalis atsiradusio skysčio nupilama. Paskui įtarkuojama morka, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įberiama cukraus, sus..

Recepto vertinimas: 5

Mėlynių šaltsriubė

Mėlynės perrenkamos, nuplaunamos, sumaišomos su cukrumi ir užpilamos pienu. Vietoj pieno galima vartoti grietinėlę. ..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių sriuba su perlinėmis kruopomis

Mirkytos kruopos išverdamos truputį pasūdytame vandenyje. Kai suminkštėja, suberiamas cukrus, mėlynės, pavirinama 4— 5 min, užbalinama grietinėle ir nukaičiama. Valgoma šalta. Pastabos: Vietoj perlinių kruopų į šią sriubą dedama ryžių ar miltinių kukulaičių. ..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių šaltsriubė

Stiklinėje vandens išmaišomas krakmolas (vietoj jo galima vartoti sago kruopas), likęs vanduo užvirinamas su cukrumi ir cinamonu. Vyšnios nuplaunamos, sudedamos į verdantį sirupą, tik užvirus, supilamas krakmolas, užvirinama ir atšaldoma. Į kiekvieną sriubos lėkštę įdedama grieti..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių gėrimas su medumi

Virintame, truputį ataušusiame vandenyje išmaišomas medus, sudedama griežinėliais supjaustyta citrina ir supilamos obuolių sultys. Vietoj obuolių sulčių galima vartoti obuolių nuovirą, vietoj citrinų — svarainius. ..

Recepto vertinimas: 0

Margarita "Sierra Silver"

Paimk dvi lėkšteles: į vieną įpilk šiek tiek citrinos sulčių, į kitą įberk druskos. Apversk kokteiliui skirta taurę, jos kraštus pavilgyk sultyse ir iškart merk į druską — ja aplips visas taurės kraštas. Plaktuve su keliais ledo kubeliais sumaišyk tekilą, likerį bei citrinų..

Recepto vertinimas: 0

Pusmarškonė košė

Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supilamas karštas pienas, suberiami miltai (geriau ruginiai) ir maišant dar pavirinama, kol pranyks miltų kvapas, pasūdoma. Lašinukai smulkiai supjaustomi, paspirginami, sudedamas smulkiai..

Recepto vertinimas: 4

Manų kruopų blyneliai

Į išvirta ir ataušusią manų košę įmušami kiaušiniai, suberiami miltai, cukrus, prieskoniai ir labai gerai išmaišoma. Obuoliai nulupami, smulkiai supjaustomi arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į košę. Išmaišoma ir svieste ar kitokiuose riebaluose kepami nedideli blyneliai. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su vištiena, sidru ir grybais

Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vištos krūtinėlę supjaustome kubeliais, grybus - nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir 3 minutes patroškiname svogūnus. Sudedame vištieną, grybus ir viską pakepiname. Supilame sidrą, užverdame ir troškiname 5 minutes. S..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių pyragėliai su mėsa (Jūratės)

Bulves išvirti su lupenomis. Virtas nulupti, sutrinti, atskiesti pienu, pasūdyti, įdėti truputį sviesto, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Pusę bulvių masės dėti į sviestu pateptas formeles. Ant viršaus dėti mėsos įdarą: maltą mirtą mėsą pakepinti keptuvėje su svogūnais,..

Recepto vertinimas: 0

Virta jautiena su aštriu padažu

Jautieną ištrinti druska, įdėti į puodą, suberti sveikus pipirus, lauro lapus, užpilti actu ir palikti porą valandų. Užvirti vandenį, įdėti į jį acte išmirkyta mėsą ir virti. Padažui supjaustome svogūną ir svieste apkepame kartu su miltais. Supilame grietinę, 1/2 stiklin..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos cukinijos (Ramunės)

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. ..

Recepto vertinimas: 2

Marinuotos slyvos su cinamono žievele

Slyvas nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir sudėti į stiklainius. Actą sumaišyti su vandeniu, įberti cukraus, gvazdikėlių, cinamono, užvirinti ir atšaldyti. Slyvas užpilti marinatu, uždengti, kaitinti 20-25 min. Vietoj acto galima naudoti sausą vyną. ..

Recepto vertinimas: 0

PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ

Pievagrybius perrinkti, didesnius supjaustyti gabaleliais, mazesnius perpjauti pusiau arba visai nepjaustyti. Grybus istroskinti, idejus 1 sauksta alyvu aliejaus, ir atausinti. Pomodorus ir obuoli supjaustyti kubeliais ir sumaisyti su grybais. Is likusio alyvu aliejaus, sulciu, isskyrusiu troskinant..

Recepto vertinimas: 3

BOOMČIKAS

Viska sumaisyti, butinai suplakti ir dar putojanti gerti visa is karto. Vietoj degtines galima naudoti tekila. Gero skrydzio :) (limpopo)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vietoj