Kiniška vištienos sriuba

Ingridientai:
25 g džiovintų kiniškų grybų
2 vištienos sultinio kubeliai
apie 1 kg paruošto virimui viščiuko
150 g džiovintų daržovių, skirtų sriuboms
50 g ryžių miltų makaronų
350 g bambuko ūglių, nusausintų ir supjaustytų juostelėmis
sojos padažo pagal skonį
azijietiško čili padažas pagal skonį
Gaminimas

Gaminimo eiga: Kiniškus grybus mirkykite vandenyje 2-3 val. Nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Dideliame prikaistuvyje užvirinkite 2,5 litro vandens, sudėkite susmulkintus sultinio kubelius, džiovintas daržoves, viščiuką ir užvirinkite. Uždenkite, ugnį sumažinkite ir virkite ant silpnos ugnies maždaug 1 valandą. Viščiuką išimkite, nulupkite odelę ir išimkite kaulus. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į dubenėlį kartu su makaronais ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikę 3-4 min. nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Mėsą ir makaronus sudėkite į puodą kartu su grybais ir išmaišykite. Užvirinkite ir uždengę virkite 20 minučių. Sudėkite bambuko ūglius ir dar pakaitinkite. Pagal skonį įdėkite truputį sojos padažo ir azijietiško čili padažo. Sriubą išpilstykite į pašildytus dubenėlius ir patiekite karštą. Pasiūlymas: Patiekite su storomis baltos duonos riekelėmis. Variantai: Vietoj viščiuko galima virti kalakutą, o vietoj bambuko ūglių galima dėti griežinėliais supjaustytas saldžiųjų kukurūzų burbuoles. Patarimas: Sambal oelek padažo galima nusipirkti specialiose parduotuvėse. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!