25 rezultatų ieškant "vartoti"

Džiovintų vaisių gira

Duona supjaustykite riekelėmis ir išdžiovinkite iki auksinės, rudos spalvos. Išdžiovintą duoną užplikykite verdančiu vandeniu, sumaišykite su plautais vaisiais ir palaikykite 5 - 6 valandas, paskui skystį nusunkite ir girą perkoškite per tankų sietelį. Užpilkite medaus, cukraus, i..

Recepto vertinimas: 4

Braškių pagardas

Braškių pagardas. Suplakite plaktuvu (blenderiu) 50g braškių (gali būti net ir šaldytos) su 10g cukraus pudra. Šaldytuve uždarame inde galite laikyti keletą dienų. Barškių pagardą galite vartoti vieną, su naminiu pienu, nes tikro pieno parduotuvėje jau nebėra, patiekti su ledais, š..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti pomidorai

Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse. Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki. Perrink..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti baravykai su pomidorais

Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2--3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1--5 galveles. Druskos beriama pagal skonį. Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir su..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyti pomidorai

Atrinkite nedidelius, dar neprinokusius, žalius pomidorus, juos nuplaukite ir nuvalykite, sudėkite į emaliuotą ar platmasinį indą sluoksniuodami su išvardintais prieskoniais. Užpilkite sūriu vandeniu, paslėkite, kad apsemtų ir po 2 ir daugiau savaičių pradėkite vartoti. ..

Recepto vertinimas: 0

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SVARAINIAIS

Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui ..

Recepto vertinimas: 3

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SLYVAITĖMIS

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir pomidorų mišrainė

Bulvės nulupamos ir supjaustomos plonais griežinukais. Pasūdomos ir dar šiltos užpilamos pavirintu aliejumi. Atvėsus apšlakstomos citrinos sultimis. Į salotinę sluoksniuojamos paruoštos bulvės ir ploni pomidorų griežinukai, užbarstoma smulkiai kapotu svogūnu ir maltais pipirais ..

Recepto vertinimas: 3

Bandelės

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui, tik truputį kietesnė. Varškė gerai ištrinama, sudedami su cukrumi ištrinti tryniai, suberiamas vanilinis cukrus ir gerai išmaišoma. Aguonos nuplaunamos, išbrinkinamos karštame vandenyje, nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Sviestas ..

Recepto vertinimas: 5

Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Varškė gerai ištrinama su sviestu, mušama po vieną kiaušinį, dalimis beriamas cukrus ir gerai ištrinama, kad būtų vientisa masė, tada suberiamas vanilinis cukrus, nuplautos razinos ir miltai. Kai užminkyta tešla pakyla, iškočiojamas ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas užkandis

Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sumalame. Sudedame faršą į dubenėlį, suspaudžiame ir išverčiame į lėkštelę. Kauburėlio viršuje padarome duobutę, į ją įleidžiame kiaušinio trynį. Apibarstome druska ir pipirais. Aplink mėsą kauburėliais sudedame susmulkintas petra..

Recepto vertinimas: 0

Saldi vidurvasario sriuba

Uogas perrenkame, nuplauname ir padarome iš jų tyrę. Tyrę pertriname per sietelį. Ant sietelyje likusių išspaudų užpilame vandens ir užverdame. Perkošiame, pasaldiname, supilame sultis ir nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su apelsinais ir braškėmis

Į dubenį persijojame miltus su žiupsneliu druskos. Viduryje padarome duobutę, į ją įmušame kiaušinį ir įpilame 150 ml pieno. Pamažu maišydami supilame likusį pieną. Pridengiame ir paliekame 30 minučių pastovėti. Iškepame blynus. Nupjauname apelsino žievelę ir baltą plėve..

Recepto vertinimas: 0

Desertas su sultimis

Uogas nuplauname ir nuvalome. Kiekvieną uogą supjaustome skiltelėmis. Obuolių sultis sumaišome su vaniliniu cukrumi ir užpilame ant uogų. Sumaišome ir paliekame 20 minučių pastovėti. Želatiną išbrinkiname nedideliame šalto vandens kiekyje. Iš vieno greipfruto išspaudžiame sultis,..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su uogiene

Kiaušinius išsukame su cukrumi. Į kiaušinių ir cukraus masę sudedame uogienę, grietinę ir gerai išmaišome. Tada įmaišome miltus ir gesintą sodą. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Sukrečiame tešlą į sviestu pateptą kepimo formą. Kepame 170 laipsnių karštumo orka..

Recepto vertinimas: 4

Apelsinų tortas

Išminkykite visus produktus, skirtus trapiai tešlai (išskyrus apelsinų džemą). Tešlą suspauskite į rutulį, suvyniokite į foliją ir mažiausiai 30 min. laikykite šaldytuve. Tada iškočiokite apskritą lakštą ir įklokite į 26 cm skersmens tortinę. Tešlą prieš kepdami subadykit..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su svarainiais

Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimu..

Recepto vertinimas: 0

Šaldyti žalieji žirneliai

Paruostus zirnelius blansiruoti verdanciame vandenyje 1,5-2 min. Atvesinus nusausinti, supilstyti i polietileninius maiselius ir skubiai susaldyti saldiklyje -30 --35 C temperaturoje. Saldytus zirnelius laikyti -18C iki 10-12 men.Saldytus zirnelius ruosiant maistui, suberti i verdanti vandeni, virti..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su svarainiais

Cukinija nulupti, pasalinti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir supjaustyti kubeliais. Paruosta cukinija blansiruoti 80 C pasaldintame ir parugstintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelemis ir isimti seklas.Cukinijas ir svarainius sluoksniais deti i pasterizavimui paruostu..

Recepto vertinimas: 5

Cukinijų kompotas su kaukazinėmis slyvaitėmis

Kubeliais supjaustyta cukinija ir kaukazines slyvaites blansiruoti 75 C parugstintame ir pasaldintame vandenyje 4-5 min. Paruostus produktus sudeti i stiklainius ir uzpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandeni, kuriame buvo blansiruojama cukinija ir slyvaites. Vietoje aroniju sirupo galima..

Recepto vertinimas: 0

Užkandėlė su cukinijomis II

Smulkiai supjaustytus svogunus kepinti su aliejumi, kol apkeps. Burokine trintuve sutarkuotas morkas, kvadrateliais supjaustytas paprikas sudeti i kepinamus svogunus ir troskinti, kol darzoves suminkstes. Tuomet sudeti kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar patroskinti. Troskinimo pabaigoje sudeti ..

Recepto vertinimas: 0

Žali svarainiai su cukrumi

Gerai nuplautus sunokusius svarainius perplauti virintu vandeniu, supjaustyti plonomis skiltelemis, isimti seklas ir seklalizdzius. Taip paruostus svarainius sudeti i svarius stiklainius sluoksniuojant su cukrumi, gerai suslegti, gausiai apibarstyti cukrumi ir uzdaryti plastmasiniais dangteliais. La..

Recepto vertinimas: 5

Trauktinė

Vyna su prieskoniais uzvirti, leisti atvesti, supilti degtine, leisti para pastoveti ir galima vartoti, skanaus. (sigita)..

Recepto vertinimas: 0

Švediški Bananai Kitaip (alė sautė)

Nenulupto banano žievę Ties išlinkimu įpjauname, ir įkišame į įpjovą skiltelę pieniško šokolado. Įvyniojame Bananą į foliją ir įdedame į gerai įkaitintą orkaitę keletui minučių. Patiekiame su vaniliniais ledais, apipurškiame grietinėle. Smaližiaukite :)Tinka vartoti gamt..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vartoti