25 rezultatų ieškant "valgomas"

Žuvis su varškės padažu

Žuvies filė ištrinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Sūrį ištrinti su grietine ir plonai patepti kiekvieną filė gabaliuką.Po to filė gabaliukus susukti, kad įdaras būtų viduje, ir susmeigti smeigtukais. Į karščiui atsparų indą įpilti truputį aliejaus, sudėti..

Recepto vertinimas: 0

Mirkalas su bulvėmis

Lašinukus supjaustyti nedideliais kubeliais ir paspirginti. Į spirgučius sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, įberti mitų ir maišant po truputį supilti pieną. Įberti pagal skonį druskos ir pavirinti. Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Padažas valgomas su karštomis bulvėmis (..

Recepto vertinimas: 0

Kuskusas su glazūruotais baklažanais

Aliejus pakaitinamas keptuvėje, daržovės kepamos ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Sudedami svogūnai, česnakai, čilis. Viskas toliau tokiu pačiu būdu kepama ant didelės ugnies maždaug 1 minutę. Užpilamas sirupas, gerai išmaišoma. Įmaišomas kuskusas, citrinos sultys, van..

Recepto vertinimas: 0

Pietų amerikos kiaukutinių vežiagyvių salotos

Vanilinis cukrus bei cukrus suberiamas į maždaug ¼ vaisių sulčių ir kaitinamas, kol ištirps. Puodas nuimamas nuo ugnies, supilamos likusios sultys. Padažas pagardinamas šviežiai sujaustytu čili pipiru, druska ir pipirais. Salotinė išklojama cikorijos lapais, ant jų sudedamos krevetės..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos šašlykas

Į verdantį sultinį sudėti gabaliukais pjaustytas šparagines pupeles ir bulves. Truputį pasūdyti. Baigiant virti, sudėti pjaustytą mėsą. Dar pavirti ir paskaninti čiobreliais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės normaniškai

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnaką 2-3 minutes, kol pageltonuos. Česnako skilteles išimkite. Sudėkite ančiuvius ir kepinkite juos apie 5 minutes, trindami juos šakute, kad jie išsileistų aliejuje. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite mėtas bei petražoles. T..

Recepto vertinimas: 0

Baltasis grybų padažas

Lašiniukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Sudėti grybus, smulkintus svogūnus ir viską troškinti. Baigiant troškinti, įberti miltų, įdėti prieskonių, išmaišyti ir dar keletą minučių troškinti. Į troškinį įpilti skysčio ir 10 minučių pavirinti. Paskiausiai įdėti gr..

Recepto vertinimas: 4

Makaronai grietinėlės padaže

Makaronus išvirti su 3 kubeliais sultinio. Tuo metu kol verda makaronai, gaminame padažą. Smulkiai kapotą svogūną pakepiname 2 valg.šaukštuose sviesto. Vėliau suberiame miltus ir dar pakepame. Kai miltai ir svogūnai iškepa, supilame grietinėlę ir išmaišome, kaitiname kol u..

Recepto vertinimas: 4

Bulgariškai ruoštos bulvės su česnakais.

Žalios bulvės nuskutamos, stambiai supjaustomos ir verdamos ant silpnos ugnies. Išvirusios nusunkiamos, sudedamos į lėkštes ir gausiai apibarstomos petražolių lapeliais. Atskirai patiekiamas padažas. Padažui česnakai smulkiai sukapojami, įpilami 2 šaukštai aliejaus, šaukštas 9% act..

Recepto vertinimas: 0

Rūkytas ungurys

Išdarinėtas ungurys įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtas palaikomas 2—3 dienas, kad įsisūrėtų. Po to nusausinamas, šonai išplečiami įspraustais pagaliukiais ir kabinamas rūkyti. Rūkoma 4—5 dienas, atsižvelgiant į ungurio dydį ir rūkymo būd..

Recepto vertinimas: 1

Sūris su kmynais

Rūgęs pienas supilamas į puodą, suberiami nuplikyti kmynai, pamaišoma ir šildoma ant silpnos ugnies (iki 35—40°C temperatūros). Varškė esti sultingesnė, skanesnė, kai pienas šildomas ilgiau žemesnėje temperatūroje. Kai pieną sutraukia, varškė supilama į drobinį sūrmaišį, ..

Recepto vertinimas: 0

Virtas rūkytas kumpis

Rūkytas kumpis dažniausiai verdamas, nes kepamas būna per sūrus. Pirmiausia kumpis išmirkomas šaltame vandenyje. Iš jo išimamas ir dedamas į puodą su šaltu vandeniu. Jam užvirus, sudedamos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir verdama tol, kol suminkštės. Išvirtas paliekamas tame..

Recepto vertinimas: 5

Virta rūkyta šoninė

Mėsa nuplaunama, dedama į verdantį vandenį, pridedama prieskonių bei prieskoninių daržovių ir verdama ant mažos ugnies. Virta šoninė supjaustoma porcijomis, tvarkingai sudedama į pusdubenį ir patiekiama su virtomis bulvėmis, pupomis, pupelėmis ar žirniais. Atskirai duodama tarkuot..

Recepto vertinimas: 5

Šiupinys

Į puodą sudedamos kruopos, žirniai, pupelės, aliejuje pakepinti svogūnai, užpilama 2—3l. vandens ir užvirinama. Sudedama mėsa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mėsa suminkštės. Tada ji išimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, išverdam..

Recepto vertinimas: 0

Šatrijos raganų kepsnys

Mėsa supjaustoma gabaliukais, subadoma smailiu iešmu, sudedama į molinį puodą, apibarstoma prieskoniais, kadagio uogomis, užpilama burokėlių rūgštimi, paslegiama ir palaikoma pusę paros. Išimti iš rūgšties mėsos gabaliukai susmeigiami ant plonų su žieve alksnio šakelių ir kepam..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiškas žirninis blynas

Iš miltų ir pasūdyto vandens išmaišoma tirštoka tešla ir mediniu šaukštu labai gerai išplakama. Kuo daugiau į tešlą patenka oro, kuo ji puresnė, tuo geresnis, puresnis ir skanesnis kepinys (tešlą dažniausiai plaka vyrai). Išplakta tešla sukrečiama į riebalais išteptą ir milt..

Recepto vertinimas: 0

Skrylių apkepas su sūriu

Išverdami skryliai. Padžiovintas sūris sutarkuojamas. Į išvirusius skrylius sudedamas sviestas, pamaišoma, suberiamas sūris, supilami išplakti kiaušiniai, pasūdoma ir sumaišoma. Paruošta skrylių masė sukrečiama į riebalais išleptą ir džiuvėsėliais pabarstytą keptuvę, už..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotas lakštinis su varške

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1—2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai u..

Recepto vertinimas: 0

Virtas rūkytas kiaulės kumpis

Kumpis parą mirkomas šaltame vandenyje, o paskui dedamas į verdantį vandenį ir verdamas. Kiek pavirus, vanduo nupilamas, pripilama kito. Virimo trukmė priklauso nuo kumpio dydžio. Išviręs kumpis ataušinamas, dedamas į pailgą pusdubenį ir pjaustomas griežinėliais. Valgomas su kri..

Recepto vertinimas: 0

Raudonieji gūžiniai kopūstai daniškai

Kopūstą nuplauti ir sutarkuoti. Sviestą išlydyti ir į jį sudėti cukrų, druską, vandenį ir actą, gerai išmaišyti ir truputi pašildyti. Kai mišinys sušils sudėti kopūstą, išmaišyti ir ant silpnos ugnies užvirti. Į įkaitintą orkaitę įdėti indą su kopūstais ir troškinti ..

Recepto vertinimas: 0

Bananų pyragas (Aldonos)

1. Kiaušinį ir cukrų išplakti (mikseriu). Sutrinti bananus ir įmaišyti į išplaktą masę. Sviestą ištirpinti ir ataušinus sudėti taip pat į ruošiamą masę. Grietinėlę taip pat supilti į ruošiamą pyragą. 2. Sumaišyti sausus ingredientus: miltus, vanilinį cukrų, kepimo mi..

Recepto vertinimas: 3

Spagečiai su šparagais

Šparagus sudėkite į didelį verdančio vandens puodą, pasūdykite ir paviekite 5-7 minutes, kol truputį suminkštės. Leiskite jiems apdžiūti. Šparagus supjaustykite, 3 ar 4 daigus palikite papuošimui. Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir pašildykite iki vidutinio karštumo, sud..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių daržovių salotos

Viska supjaustyti pagal skoni, paruosus padaza uzpilti ant darzoviu salotu. Skanaus :) (Inga)..

Recepto vertinimas: 4

Troškinys su paprikomis ir migdolais

Paprikas supjaustyti juostelemis. Pomidorus apipilti verdanciu vandeniu, nulupti ir supjaustyti skiltelemis. Ikaitinti alieju, sudeti paprikas, pomidorus ir troskinti 10 min. Razinas isplauti, nusausinti ir sudeti i troskintas darzoves, suberti migdolus. Troskini paskaninti druska, cukrumi, pipirais..

Recepto vertinimas: 0

Kinietiški vištienos sparneliai

Sparnelius trumpai (0,5 val) palaikyti apibarsčius paukštienos prieskoniais ir česnaku. Sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir apie 8 min. apvirti. Nuvarvinti vandenį ir sudėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apskrudinti. baigiant skrudinti į keptuvę supilti prieš tai išmaišytą ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: valgomas