Bulvių apkepas su sūriu

Ingridientai:
1 kg bulvių
1 šaukštas šviežių petražolių
1/2 šaukštelio šviežių čiobrelių
20 g sviesto
1 skiltelė česnako
100 g tarkuoto sūrio
400 ml grietinės
druskos
pipirai
Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 225 — 250 °C temperatūros. Nuskuskite, nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite bulves. Pabarstykite druska, pipirais, petražolėmis ir čiobreliais. Sviestu ištepkite didelį kepamąjį indą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba išspauskite česnaką, paskleiskite jį ant indo dugno. Sluoksniais išdekite bulves ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant bulvių užpilkite grietinę. Apkepą kepkite orkaitėje 30 — 40 minučių, kol viršus pasidarys traškantis ir paruduos. Patarimas. Bulvių apkepas su sūriu tinka prie keptos mėsos patiekalų arba valgomas kaip atskiras patiekalas.Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!