Pusmarškonė košė

Ingridientai:
1/2 kg bulvių,
1/2 stiklinės ruginių ar kvietinių miltų,
1/2 l. pieno,
100 g lašinių,
1 svogūnas,
1 šaukštas grietinės,
druskos.
Gaminimas
Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supilamas karštas pienas, suberiami miltai (geriau ruginiai) ir maišant dar pavirinama, kol pranyks miltų kvapas, pasūdoma.

Lašinukai smulkiai supjaustomi, paspirginami, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, supilama grietinė, dar pakaitinama ir tuo padažu užpilama košė.

Valgoma su rūgusiu pienu vakarienei. Vietoj lašinių kartais dedama silkė. Silkė išvaloma, išimami kaulai, supjaustoma gabaliukais, susmaigstoma į karštą košę. Tai žemaičių valgis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Rasa 2010-08-06 06:12:12
Mano vaikysteje tai buvo pati skaniausia kose. O ypac laukdavau kita diena is likuciu verdamu klecku.