25 rezultatų ieškant "rauginti"

Grybų ir troškintų kopūstų apkepas

Į riebalais pateptą formą sudėti grybus, ant jų kopūstus ir supjaustytus raugintus agurkus. Svogūną arba porą ir miltus apkepinti riebaluose, įpilti pieno, pavirinti ir pasūdyti. Šiuo tirštu padažu užpilti į formą sudėtus produktus. Pabarstyti tarkuotu sūriu ir kepti, kol viršus..

Recepto vertinimas: 0

Greitai paruošiamos bulvės

Kietesnes bulves pjaustyti griežinėliais, minkštesnes - kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, mėsą - plonais šiaudeliais. Bulves ant vidutinio stiprumo ugnies apkepti, kol įgaus aukso spalvą. Suberti supjaustytus svogūnus ir mėsą. Kepti 5 minutes dažnai pamaišant. Pasūd..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos

Burokėlius bei obuolius supjaustyti kubeliais. Aliejuje pakepinti griežinėliais supjaustytus svogūnus. Svogūnus kartu su aliejumi supilti ant burokėliu ir obuolių bei išmaišyti. Pagardinti pipirais ir druska. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Naminės salotos

Bulves, morkas , kiaušinius supjaustyti mažais kubeliais. Viską sudėti į indą ir išmaišyti su majonezu. Paprasta, pigu ir greita Skanaus..

Recepto vertinimas: 3

Grybų sriuba su kepta mėsa

Mėsą supjaustyti skersai raumenų į 4 - 5 gabalus, išmušti ir truputį apkepinti iš abiejų pusių. Mėsą kartu su atsiradusiomis sultimis dėti į puodą, įpilti 1 litrą verdančio vandens ir virti tol, kol mėsa suminkštės. Tada sudėti bulves. Kai jos beveik išvirs, suberti supjausty..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų burokėlių sriuba

Į verdantį vandenį sudėti stambiai sutarkuotus raugintus burokėlius, svogūną, druskos, cukraus, lauro lapelių ir virti 4 – 5 minutes. Sriubą rūgštinti raugu, kuriame rauginti burokėliai, užbalinti grietine. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su raugintais agurkais ir kiaušiniu

Duona aptepama sviestu. Kietai virti kiaušiniai, agurkai ir svogūnas susmulkinami ir sumaišomi su majonezu, įdedama prieskonių. Ant kiekvieno sumuštinio kauburėliu dedama pagaminta masę, ant viršaus galima pabarstyti tarkuoto sūrio, o kad būtų aštriau - žaliojo sūrio miltelių. Kepam..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su kopūstais

Kopūstus supjaustyti, sudėti į puodą su pipirais, lauro lapeliu ir troškinti 30 minučių. Svogūnus supjaustyti apkepti svieste, sumaišyti su pomidorų tyre, cukrumi, pasūdyti, įberti miltų ir sudėti į puodą su kopūstais. Troškinti 15 minučių. Į sviestu išteptą prikaistuvį sud..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena troškinta aluje

Svogūną sutarkuoti arba smulkiai sukapoti ir sumaišyti su druska, pipirais, garstyčiomis. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti ją ne mažiau kaip 30 minučių šaltai. Paskui pakepinti įkaitintuose riebaluose, užpiliti alumi, įdėti kmynų, susmulkintą citrinos žeivelę, duonos plutelių..

Recepto vertinimas: 0

Grybų užkandis

Salotine iškloti salotų lapais ir eilutėmis sudėlioti kumpį, dešrą su kepsniu, įvairiai sudėlioti griežinėliais pjaustytas daržoves ir grybus. Grietinę suplakti su citrinos sultimis ir prieskoniais ir užpilti ant sudėliotų mėsos ir daržovių eilučių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti burokėliai

Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atš..

Recepto vertinimas: 2

Rauginti pomidorai

Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse. Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki. Perrink..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės su raugintų agurkų padažu

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti svieste, suberti miltus ir prieskonius, įpilti sultinio, sudėti mažais kubeliais supjaustytus nuluptus agurkus ir viską užvirinti. Bulves supjaustyti griežinėliais, sudėti į agurkų padažą ir pakaitinti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių mišrainė su raugintais kopūstais

Bulvės ir salierai nulupami, stambiai sutarkuojami arba smulkiai supjaustomi, į juos sudedamas sukapotas svogūnas, rauginti kopūstai, pasūdoma, suberiamas cukrus, užpilamas aliejus, išplaktas su citrinos sultimis. Viskas sumaišoma ir užbarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. ..

Recepto vertinimas: 1

Agurkų padažas

Rauginti agurkai nulupami, smulkiai sukapojami, sumaišomi su baltuoju padažu, įpilama truputis raugintų agurkų sūrymo ir pakaitinama ..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė prie alučio

Duoną pjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame aliejuje. Duoną paliekame atvėsti. Smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Taip pat atvėsiname. Smulkiai supjaustome agurkėlius. Agurkėlius, svogūnus ir pupeles sumaišome. Dedame majonezo ir druskos, viską sumaišome ir atvėsiname. Atš..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos vyniotinis (Ramunės)

Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyni..

Recepto vertinimas: 5

Ukrainietiški barščiai (Natalijos)

Apverdame šonkauliukus, į vandenį įdedame 1 lauro lapą, druskos, pipirų. Kai mėsa suminkštėja, sudedame daržoves: burokėlius, morkas, bulves, kopūstus (daržovių nepagailėkite, nes sriuba turi būti tiršta). Verdame kol išvirs šonkauliukai ir daržovės. Patiekiame su grietine. Sk..

Recepto vertinimas: 4

Jautienos maltiniai

Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus malti..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopū..

Recepto vertinimas: 2

RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI OBUOLIAI

Juoduju serbentu sakeles supjaustome 3-5 cm ilgio siaudeliais, jais isklojame indo dugna, tada dedame eile obuoliu, vel serbentu siaudelius ir vel obuolius. Uzviriname vandeni, iberiame cukraus, druskos, uzpilame obuolius, kad marinate butu 8 cm daugiau...

Recepto vertinimas: 4

RAUGINTI KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS

Kopustus susmulkiname, kruopsciai pertriname su druska, suberiame tarkuotas morkas, skiltelemis pjaustytus obuolius, sudedame visus prieskonius ir spanguoles, kruopsciai ismaisome. Paspausdami sudedame i inda, virsu pridengiame kopustu lapais, uzdengiame medine lentele ir prislegiame, kad skystis ap..

Recepto vertinimas: 0

VENGRIŠKAI RAUGINTI KOPŪSTAI

Smulkintus kopustus uzpilame verdanciu vandeniu ir palaikome 5-10 minuciu. Po to vandeni nupilame, kopustus atvesiname, sudedame i stiklainius pabarstydami druska. Ant virsaus uzdedame mieliu ir uzpilame virintu ir atvesintu iki 35 C vandeniu, pastatome i silta vieta. Po 2-3 dienu kopustus galima va..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų

Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartujį pipirą. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartujį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prie..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: rauginti