25 rezultatų ieškant "rauginti"

Grybų salotos su kumpiu

Produktus supjaustyti gražiais gabalėliais. Grietinę išplakti su prieskoniais ir sumaišyti (šiek tiek grietinės palikti) su produktais. Salotas sudėti į salotinę ir užpilti grietine. Papuošti pomidorų griežinėliais ir žalumynais. Į salotas galima įdėti kiaušinio skiltelių. Šio..

Recepto vertinimas: 0

Pica "Mozaika"

Iš miltų, vandens ir druskos paruošti kočiojąmą tešlą, iškočioti. 2 šaukštus majonezo, 2 šaukštus pomidorų padažo ir 1 šaukštą aliejaus suplakti ir užtepti ant iškočioto pagrindo. Sudėlioti rietutėmis pjautytą šoninę, pievagrybius, agurkėlius, papriką, pabarstyti tarkuo..

Recepto vertinimas: 0

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Raugintų agurkų sriuba

Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Susmulkintą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas pakepame su aliejumi ir sudedame į sriubą. Verdame 7 min. Tuomet suberiame kubeliais supjaustytus raugintus agurkus, prieskonius ir verdame dar 2 min. Sriubą galime paskanint..

Recepto vertinimas: 3

Raugintų burokėlių sriuba

Į verdantį vandenį sudėti stambiai sutarkuotus raugintus burokėlius, svogūną, druskos, cukraus, lauro lapelių ir virti 4 – 5 minutes. Sriubą rūgštinti raugu, kuriame rauginti burokėliai, užbalinti grietine. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Kimšta bandelė „Vitaminas“

Perpjovus bandelę, išskaptuoti jos vidų. Tada pagaminama du įdarai: 1. Gerai išsukama 100 g sviesto. Į jį sudedama malta dešra, kapoti virti kiaušiniai, supjaustytas agurkas, tarkuotas sūris. Pasūdoma, pabarstoma druska. 2. Išsukama 50 g sviesto. Į jį sudedama sutrintos petražolės..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, kepta ant iešmo

Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir 3 - 4 valandas palaikyti marinate iš citrinos sulčių, tarkuotų svogūnų, petražolės ir druskos. Kas pusvalandį pavartyti. Išimtus iš marinato vištienos gabalėlius suverti ant iešmo, patepti sviestu, sumaišytu su aštriu padažu, ir 12..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta su bulvėmis ir agurkais (azu)

Išpjausčius iš mėsos sausgysles, supjaustyti ją 1 cm storio pailgais gabalėliais ir apkepinti. Kartu su mėsa pakepinti svogūnus. Tada įdėti pomidorų tyrės, viską apibarstyti druska, pipirais, įpilti 2 stiklines karšto vandens ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Sausoje keptuvėje ..

Recepto vertinimas: 5

Jautiena, troškinta su bulvėmis ir agurkais

Mėsą supjaustyti 1cm storio pailgais gabalėliais ir apkepinti. Kartu su mėsa pakepinti svogūnus. Tada įdėti pomidorų tyrės, viską apibarstyti druska, pipirais, įpilti 2 stiklines karšto vandens ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Sausoje keptuvėje pakepinti miltus, įpilti sulčių,..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti pomidorai

Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse. Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki. Perrink..

Recepto vertinimas: 0

Grybų salotos su grietine

Rauginti ar sūdyti grybai supjaustomi rėželiais, sumaišomi su smulkiai supjaustytu svogūnu ir grietine. Paviršius pabarstomas maltais pipirais. Pastabos: Vietoj grietinės galima vartoti aliejų. ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų užkandis

Šviežiai išvirti su prieskoniais arba rauginti grybai sumalami mėsmale, pridedama tarkuoto sūrio ir pakepinama įkaitintame svieste. Kiek pakepinus, supilamas vynas, įberiama pipirų, gerai išmaišoma ir atvėsinama. Valgoma su balta duona, kietai virtais kiaušiniais. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kepsnys grybų padaže

Visas gabalas kiaulienos įtrinamas citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, pabarstomas prieskoniais (pipirais, sutrintais lauro lapeliais) ir druska. Kepamas riebaluose uždengtame keptuve orkaitėje, palaistant sultimis. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į pusdubeni ir užpilamas grybų p..

Recepto vertinimas: 3

Suvalkietiški muštiniai

Kepenys trumpai apvirinamos, sumalamos, pridedama svieste pakepintų smulkiai supjaustytų svogūnų, grūstų kmynų, pipirų, druskos ir viskas gerai išmaišoma, dedama ant supjaustytų ir išmuštų jautienos gabalų, stipriai susukama, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvės..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų padažas

Rauginti agurkai nulupami, smulkiai sukapojami, sumaišomi su baltuoju padažu, įpilama truputis raugintų agurkų sūrymo ir pakaitinama ..

Recepto vertinimas: 0

LIETUVIŠKI BARŠČIAI

Rukyto kumpio ar kitu rukytu produktu sultinys iskosiamas ir i ji sudedamos siaudeliais supjaustytos morkos, veliau - siaudeliais supjaustyti svogunai. Kai morkos isvirs, sudedami siaudeliais supjaustyti rauginti burokeliai. Kad spalva butu grazesne, ipilama puse stiklines raugintu burokeliu rugstym..

Recepto vertinimas: 0

MALTOS MĖSOS TROŠKINYS SU PUPELĖMIS

Pupeles isvirti. Farsa pakepti su smulkiai pjaustytu svogunu, pagal skoni idejus chili pipiru ir vegetos. Kai mesa apkeps sudeti kubeliais pjaustyta raudonaja paprika ir 5 min. kepti. Sudeti kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruosta produkta deti i troskinimui skirta puoda, supilti virt..

Recepto vertinimas: 3

RAUGINTI KOPŪSTAI SU GRYBAIS

Is vakaro grybus sudeti i mazdaug 250 ml vandens, kad ismirktu. Kita diena juos isimti is vandens ir supjaustyti mazais gabaleliais. Raugintus kopustus susmulkinti, kartu su lauro lapu, druska ir pipirais sudeti i grybu vandeni ir uzdengus virti apie 30 min. Po 10 min. virimo sudeti grybus. Svogunu..

Recepto vertinimas: 0

SILKĖ SU ĮDARU

Silkiu file nuplauti saltu vandeniu ir nusausinti. Moliugus ir raugintus agurkus supjaustyti. Sumaisyti varske, krienus, moliugus, agurkus ir susmulkinta svoguna. Iberti ciobreliu lapeliu. Paskaninti druska, pipirais. Mase deti ant silkes file ir susukti...

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopū..

Recepto vertinimas: 2

Salotos ''Lakūno pusryčiai''

Vistiena (be kaulu) susmulkinti 1 cm kubeliais, supjaustyti smulkiai agurkus, susmulkinti ir pakepinti svoguna ir viska sumaisyti su virtais(atvesintais) grikiais.Uzpilui: vienodais kiekiais sumaisykite majoneza su pomidoru padazu ir siek tiek garstyciu.Druskos ir pipiru pagal skoni. (Enrika)..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti patisonai

Jaunus 4-7 cm skersmens patisonus nuplauti ir sluoksniuojant su prieskoniais sudeti i rauginimui skirta inda. Druska istirpinti saltame vandenyje, uzpilti ant patiso-nu ir paslegti. Pirmasias 1-2 dienas laikyti 18-20 C temperaturoje, veliau 0-4 C.Irugusius patisonus laikyti 0C. Ant surymo pavirsiaus..

Recepto vertinimas: 0

Pasterizuoti rauginti patisonai

Raugintus patisonus nuplauti pasudytu vandeniu (1 l vandens, 20 g druskos) ir sudeti i stiklainius, i kuriu dugna ideta svieziu prieskoniu (krienus ir cesnakus galima deti tuos pacius, kurie buvo vartojami raugiant patisonus).Suryma, kuriame rugo patisonai, uzvirinti ir uzpilti ant patisonu. Po 6-12..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų agurkų sriuba su kazlėkais

I 2 l verdancio, mazai pasudyto vandens sudedame nuvalytus kazlekus. Jiems apvirus sudedame kubeliais supjaustyta svoguna, susmulkinta kopusta ir sutarkuota morka. Suberiame kubeliais supjaustytas bulves. Baigiant virti sudedame supjaustytus agurkus. Sriuba galime paskaninti lauru lapais...

Recepto vertinimas: 0

Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų

Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartujį pipirą. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartujį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prie..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: rauginti