25 rezultatų ieškant "trynys"

Pynutė su džiovintomis slyvomis

Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą ge..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena (prancūziška virtuvė)

Vištą išvirkite kartu su prieskoninėmis daržovėmis. Padažui sviestą pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais, suberkite miltus ir atskieskite sultiniu. Pavirinus padažą perkoškite, atvėsinkite, įplakite trynį, supilkite grietinėlę, pasūdykite ir supilkite išmirkytą ..

Recepto vertinimas: 4

Sūrio piršteliai

Išsukus iki purumo sviestą, sudedamas tarkuotas sūris, trynys, įberiama druskos ir raudonųjų pipirų. (Dalis tarkuoto sūrio paliekama piršteliams apvolioti.) Masė gerai išsukama, iš jos suformuojami pailgi piršteliai, pavoliojami tarkuotame sūryje arba duonos džiūvėsėliuose, arba s..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų padažas

I puodą supilti pusę sultinio ir užvirinti. Kitą pusę sumaišyti su citrinos sultimis, miltais, druska ir pipirais. Tada supilti į sultinį. Virti, kol sutirštės. Nukėlus nuo ugnies supilti su dviem šaukštais padažo išsuktą trynį ir dar pakaitinti. Tinka su veršiena, vištiena ir ž..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio piršteliai

Išsukus sviestą sudedamas sutarkuotas sūris, trynys, įberiama druskos ir raudonųjų pipirų (dalis tarkuoto sūrio paliekama piršteliams apvolioti). Masė gerai išsukama, iš jos suformuojami pailgi piršteliai,kurie pavoliojami tarkuotame sūryje ar duonos džiūvėsėliuose, arba smulkiai ..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai apelsinų žievelių padaže

Džiovinta apelsino žievelė išverdamą ir smulkiai sukapojama. (Naudojant šviežią apelsino žievelę, ji nutarkuojama nuo pusės apelsino.) Pusė stiklinės pieno užvirinama, supilamas likusiame piene išleistas krakmolas, sudedama apelsino žievelė ir pavirinama. Trynys išsukamas su cukru..

Recepto vertinimas: 0

Apelsinų gėrimas

Trynys ištrinamas su medumi ir citrinos sultimis. Viskas sumaišoma su sultimis. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Skumbrė su pievagrybiais

Skumbrė nuvaloma, pasūdoma ir apšlakstoma citrinos sultimis. Keptuvėje ištirpinama pakankamai sviesto ir jame iš abiejų pusių apkepinama žuvis. Paskui ji sudedama į pašildytą indą ir pastatoma į šiltą vietą. Į keptuvėje likusius riebalus įberiama miltų, įpilama truputį vanden..

Recepto vertinimas: 0

Riešutinis kisielius

Ištirpintas šaltame piene krakmolas supilamas į verdantį pieną, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, malti riešutai ir pavirinama 2 minutes. Atvėsus įplakamas trynys, kisielius supilamas į vandeniu perplautą pusdubenį ir pastatomas šaltoje vietoje. Paduodant išverčiamas į lėkštę, ..

Recepto vertinimas: 0

Salierų sriuba

Salierus nuvalyti ir sutarkuoti burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su margarinu; paskui įberti miltų, viską dar kiek pakepinti ir praskiesti sultiniu. Sriubą dar 10 min. pavirinti ir nukelti nuo ugnies. Trynys ir grietinė sumaisoma su trupučiu sultinio ir supilama į s..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių mišrainė su grietine

Bulvės supjaustomos kubiukais. Kiaušinio trynys, grietinė, citrinos sultys, cukrus, druska ir mairūno lapeliai gerai išplakama ir užpilama ant paruoštų bulvių. Užbarstoma smulkintų svogūnų laiškų. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė su svogūnais

Nuskustos bulvės ir svogūnai išverdami pasūdytame vandenyje, nusunkiami, sugrūdami, supilamas karštas pienas, sudedamas trynys, prieskoniai, viskas sumaišoma. Užbarstoma smulkintų krapų. Valgoma su avienos patiekalais. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir kiaušinių apkepas

Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais ir 5 min. verdamos pasūdytame vandenyje. Svogūnas sukapojamas ir pakepinamas, įberiama druskos ir pipirų. Kiaušiniai supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama apvirtos nusunktos bulvės, kiaušiniai, pakepinti svog..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinių padažas

Į ištirpytą sviestą dedamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama (geriau įstačius į karštą vandenį), kol sutirštės, pasūdoma, supilamos citrinos sultys bei sudedama nutarkuota citrinos žievelė, atskiedžiama sultiniu, supilama grietinė. ..

Recepto vertinimas: 0

Krapų padažas

Miltai pakepinami svieste, atskiedžiami sultiniu ir maišant kaitinama ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tada pridedama kapotų krapų lapelių, rūgšties. Nukėlus nuo ugnies, sudedamas išplaktas su druska kiaušinio trynys, pašildoma, bet nebeužvirinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis padažas

Miltai pakepinami svieste, kol parusvės, supilamas vanduo ar sultinys, įspaudžiamos citrinos sultys, suberiami malti prieskoniai ir nutarkuota citrinos žievelė, pasūdoma, išmaišoma ir pakaitinama, sudedamas ištrintas trynys. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė su svogūnais

Nuskustos bulvės ir supjaustyti svogūnai išverdami pasūdytame vandenyje, nusunkiami, sugrūdami, supilamas karštas pienas, sudedamas trynys, prieskoniai, viskas sumaišoma. Užbarstoma smulkintų krapų. Valgoma su avienos patiekalais. ..

Recepto vertinimas: 0

Japoniškos ryžių salotos

Ryžiai nuplaunami ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, druska gerai išplakama šluotele, po truputį supilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandeniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami ku..

Recepto vertinimas: 0

Abrikosų ir varškės krepšeliai

Tešlai skirtą varškę sudėti ant marlės ir nuspausti. Ją sumaišyti su kiaušiniu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Į miltus suberti kepimo miltelius ir po truputį įmaišyti į varškės masę. Tešlą padėti į šaldytuvą. Įdarui trynį iki purumo išsukti su cukru..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos su abrikosų džemu

350 g miltų persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Supilti pieną, įberti šaukštelį cukraus bei šaukštelį miltų ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į dubenėlį su miltais ir įmai..

Recepto vertinimas: 5

KEPTA SILKĖ SU ĮDARU

Silke nulupame, isvalome, isimame nugurkauli, perpjauname isilgai pusiau. Ruosiame idara: obuoli, svoguna, virta kiausini smulkiai supjaustome, imusame zalia kiausini, iberiame pipiru (pagal skoni) ir gerai ismaisome. Ant folijos padedame silkes pusele. Ant jos uzdedame idara, ant virsaus uzklojame ..

Recepto vertinimas: 0

KEPTI SŪRIO RUTULIUKAI

Trynys istrinamas su trupuciu druskos, suberiamas tarkuotas suris, pipirai ir sudedamas isplaktas baltymas. Mase sauksteliu leidziama i karsta alieju. Kepma, kol rutuliukai pasidaro gelsvai rusvi. Jie turi buti tusciaviduriai. Galima tiekti prie alaus...

Recepto vertinimas: 0

KRAPŲ PADAŽAS

Svieste pakepinami miltai, atskiedziami saltu sultiniu ir pavirinama 10 min. Paskui supilamas kiausinio trynys, sutrintas su krapais; gardinama pipirais, druska.Vietoj krapu galima deti tarkuotu morku ir krapu misini...

Recepto vertinimas: 0

SŪRIO MAJONEZAS

Trynys istrinamas su druska ir i ji po truputi pilamas aliejus. Paskui i gaminama majoneza iberiama pipiru, ipilama citrinos sulciu, o i gatava imaisoma tarkuoto surio. Tiekiama su balta mesa, zuvies patiekalais...

Recepto vertinimas: 1

Riestainėliai su romu

Ant medines lenteles isberti persijotus miltus ir miltini cukru. Viduryje padaryti duobute ir imusti kiausini, iberti druskos, supilti roma. Sudeti kapota sviesta ir greitai isminkyti tesla. Tesla pridengti drobiniu raksluosciu ir laikyti saltoje vietoje.Perminkyti tesla, suvolioti plona voleli, sup..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: trynys