25 rezultatų ieškant "trynys"

Pynutė su džiovintomis slyvomis

Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą ge..

Recepto vertinimas: 0

Virtų svogūnų salotos

Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir apie 4 min. virti ant silpnos ugnies. Pavirintus svogūnus nusunkti ir sudėti į dubenėlį, užbarstyti druskos, prieskonių, smulkiai pjaustyta kiaušinio trynį, užpilti grietine. Ant grietinės užberti smulkiai tarkuotą morką, krapus ir petražoles...

Recepto vertinimas: 0

Sūrio piršteliai

Išsukus iki purumo sviestą, sudedamas tarkuotas sūris, trynys, įberiama druskos ir raudonųjų pipirų. (Dalis tarkuoto sūrio paliekama piršteliams apvolioti.) Masė gerai išsukama, iš jos suformuojami pailgi piršteliai, pavoliojami tarkuotame sūryje arba duonos džiūvėsėliuose, arba s..

Recepto vertinimas: 0

Mėsiška brokolių sriuba

Porus supjaustyti ir pakepti svieste. Į verdantį sultinį sudėti supjaustytas bulves, morką. Jiems pavirus sudėti supjaustytus brokolius, salierą, porus. Baigiant virti, sudėti nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Sriubą užbalinti grietine, išplakta su tryniu. Įberti petražolių. Skanaus..

Recepto vertinimas: 5

Sūrio piršteliai

Išsukus sviestą sudedamas sutarkuotas sūris, trynys, įberiama druskos ir raudonųjų pipirų (dalis tarkuoto sūrio paliekama piršteliams apvolioti). Masė gerai išsukama, iš jos suformuojami pailgi piršteliai,kurie pavoliojami tarkuotame sūryje ar duonos džiūvėsėliuose, arba smulkiai ..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai apelsinų žievelių padaže

Džiovinta apelsino žievelė išverdamą ir smulkiai sukapojama. (Naudojant šviežią apelsino žievelę, ji nutarkuojama nuo pusės apelsino.) Pusė stiklinės pieno užvirinama, supilamas likusiame piene išleistas krakmolas, sudedama apelsino žievelė ir pavirinama. Trynys išsukamas su cukru..

Recepto vertinimas: 0

Apelsinų gėrimas

Trynys ištrinamas su medumi ir citrinos sultimis. Viskas sumaišoma su sultimis. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Riešutinis kisielius

Ištirpintas šaltame piene krakmolas supilamas į verdantį pieną, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, malti riešutai ir pavirinama 2 minutes. Atvėsus įplakamas trynys, kisielius supilamas į vandeniu perplautą pusdubenį ir pastatomas šaltoje vietoje. Paduodant išverčiamas į lėkštę, ..

Recepto vertinimas: 0

Šampano tortas

Iš trapiai tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą, ją 30 min. palaikome šaltai. Tuomet iškočiojame lakštą, jį įklojame į tortinę formą ir iškepame paplotį. Atvėsusį jį patepame 5 šaukštais citrininio džemo.Iš biskvitinei tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir..

Recepto vertinimas: 0

Salierų sriuba

Salierus nuvalyti ir sutarkuoti burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su margarinu; paskui įberti miltų, viską dar kiek pakepinti ir praskiesti sultiniu. Sriubą dar 10 min. pavirinti ir nukelti nuo ugnies. Trynys ir grietinė sumaisoma su trupučiu sultinio ir supilama į s..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių mišrainė su grietine

Bulvės supjaustomos kubiukais. Kiaušinio trynys, grietinė, citrinos sultys, cukrus, druska ir mairūno lapeliai gerai išplakama ir užpilama ant paruoštų bulvių. Užbarstoma smulkintų svogūnų laiškų. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė su svogūnais

Nuskustos bulvės ir svogūnai išverdami pasūdytame vandenyje, nusunkiami, sugrūdami, supilamas karštas pienas, sudedamas trynys, prieskoniai, viskas sumaišoma. Užbarstoma smulkintų krapų. Valgoma su avienos patiekalais. ..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su braškėmis

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, suberiami miltai ir maišant supilamas pienas. Tada sudedami išplakti baltymai ir atsargiai išmaišoma. Įkaitintuose riebaluose iškepami keturi blynai per visą keptuvę, dedami į didelę plokščią lėkštę, kiekvienas apdėliojamas perpus per..

Recepto vertinimas: 3

Kiaušinių padažas

Į ištirpytą sviestą dedamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama (geriau įstačius į karštą vandenį), kol sutirštės, pasūdoma, supilamos citrinos sultys bei sudedama nutarkuota citrinos žievelė, atskiedžiama sultiniu, supilama grietinė. ..

Recepto vertinimas: 0

Krapų padažas

Miltai pakepinami svieste, atskiedžiami sultiniu ir maišant kaitinama ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tada pridedama kapotų krapų lapelių, rūgšties. Nukėlus nuo ugnies, sudedamas išplaktas su druska kiaušinio trynys, pašildoma, bet nebeužvirinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis padažas

Miltai pakepinami svieste, kol parusvės, supilamas vanduo ar sultinys, įspaudžiamos citrinos sultys, suberiami malti prieskoniai ir nutarkuota citrinos žievelė, pasūdoma, išmaišoma ir pakaitinama, sudedamas ištrintas trynys. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė su svogūnais

Nuskustos bulvės ir supjaustyti svogūnai išverdami pasūdytame vandenyje, nusunkiami, sugrūdami, supilamas karštas pienas, sudedamas trynys, prieskoniai, viskas sumaišoma. Užbarstoma smulkintų krapų. Valgoma su avienos patiekalais. ..

Recepto vertinimas: 0

Kakavinis pyragas

Užminkome tešlą, miltų dedame tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. kepame apie 35 - 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Valgome šiltą su ledais ar užpilu. ..

Recepto vertinimas: 3

Japoniškos ryžių salotos

Ryžiai nuplaunami ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, druska gerai išplakama šluotele, po truputį supilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandeniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami ku..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškas pyragas su žalumynais ir krevetėmis (Ramunės)

1. Greitai išmaišyti tešlą iš visų jos ingridientų, dadėti 1-3 šaukštus vandens, padaryti burbulo formos išminkius ir įdėti į šaldytuvą 30 min. 2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir apkepinti iki permatomumo. Tada dadėti žalumynų, lengvai apkepti ir papri..

Recepto vertinimas: 0

Tešla su aliejumi ir varške

Varškę padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis. Ją iki vientisos masės išsukti su aliejumi, cukrumi, tryniu, citrinos žievele ir druska. Įmaišyti pusę su kepimo milteliais sumaišytų ir persijotų miltų. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą dėti į riebalais išteptą form..

Recepto vertinimas: 0

Brokolių sriuba

Porus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svieste. Į verdantį mėsos sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytas bulves, griežinėliais supjaustytą morką ir juos apvirti. Tuomet sudėti brokolius, kvadratėliais supjaustytą salierą ir apkepintus porus. Baigiant virti sudėti nuluptus ..

Recepto vertinimas: 0

KEPTI SŪRIO RUTULIUKAI

Trynys istrinamas su trupuciu druskos, suberiamas tarkuotas suris, pipirai ir sudedamas isplaktas baltymas. Mase sauksteliu leidziama i karsta alieju. Kepma, kol rutuliukai pasidaro gelsvai rusvi. Jie turi buti tusciaviduriai. Galima tiekti prie alaus...

Recepto vertinimas: 0

KRAPŲ PADAŽAS

Svieste pakepinami miltai, atskiedziami saltu sultiniu ir pavirinama 10 min. Paskui supilamas kiausinio trynys, sutrintas su krapais; gardinama pipirais, druska.Vietoj krapu galima deti tarkuotu morku ir krapu misini...

Recepto vertinimas: 0

SŪRIO MAJONEZAS

Trynys istrinamas su druska ir i ji po truputi pilamas aliejus. Paskui i gaminama majoneza iberiama pipiru, ipilama citrinos sulciu, o i gatava imaisoma tarkuoto surio. Tiekiama su balta mesa, zuvies patiekalais...

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: trynys