Obuoliai apelsinų žievelių padaže


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
400 g obuolių, 1 stiklinė vandens, 2 šaukštai cukraus.
Padažui: 1 stiklinė vandens, 3 šaukštai-cukraus, 10 g bulvių krakmolo, 30 g apelsinų žievelių, l trynys.
Gaminimas:
Džiovinta apelsino žievelė išverdamą ir smulkiai sukapojama. (Naudojant šviežią apelsino žievelę, ji nutarkuojama nuo pusės apelsino.) Pusė stiklinės pieno užvirinama, supilamas likusiame piene išleistas krakmolas, sudedama apelsino žievelė ir pavirinama. Trynys išsukamas su cukrumi iki purumo. Į trynio masę, smarkiai sukant, supilamas karštas kisielius. Padažas atšaldomas maišant.
Nulupti obuoliai perplaunami pusiau, išverdami sirupe, išgriebiami kiauru samčiu, sudedami į stiklinį plokščią pusdubenį, atšaldomi ir užpilami padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!