Japoniškos ryžių salotos

Ingridientai:
Stiklinė ryžių, 2 stiklinės vandens,
truputis druskos,
250 g keptos arba virtos jautienos,
1 - 2 apelsinai.

Padažui:
trynys, šaukštelis garstyčių,
šaukštelis cukraus, šaukštas acto,
1/8 l aliejaus, apelsinas,
šaukštas kukurūzų miltų,
citrinos sultys, 1/2 šaukštelio druskos.
Gaminimas
Ryžiai nuplaunami ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, druska gerai išplakama šluotele, po truputį supilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandeniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami kukurūzų miltai, užvirinama ir tuoj pat sumaišoma su paruoštu padažu. Ryžiai, kubeliais supjaustyta mėsa, apelsino skiltelės sumaišomos. Salotos apšlakstomos citrinos sultimis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!