25 rezultatų ieškant "trumpai"

Moliūgo salotos

Gabaleliais supjaustytą moliūgo minkštimą sumetame į verdantį vandenį, į kurį įpiltas šaukštas aliejaus. Kelis kartus leidžiame užvirti ir išimame. Obuolius nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir trumpai patroškiname įpylę vandens, kuriame apvirėme moliūgus. Kai suminkštės, s..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės su plakta grietinėle

Kriaušes nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklynus ir trumpai apvirti saldžiame parūgštintame vandenyje. Atšaldžius gražiai sudėti į stiklinį indą, apdėti plakta grietinėle ir pabarstyti riešutais arba migdolais. Gerai atšaldyta grietinėlė plakama iki purios masės, tada po trup..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškos daržovės su grybais ir austrių padažu

Grybus pamirkykite karštame vandenyje. Kruopščiai nuplaukite daržoves ir gerai išspauskite (nupjaustykite storus stiebus, nes juos tektų ilgai virti). Grybams nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išspauskite vandenį. Pasūdytame vandenyje grybus palengvėle pavirkite 5 minutes. nuvarvinkite..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiškas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje t..

Recepto vertinimas: 1

Elnienos ragu su raudonuoju vynu

Mėsa supjaustyti trijų centimetrų storio kubeliais, pabarstyti druska bei pipirais ir apvolioti miltuose. Gerai įkaitintame aliejuje pačirškinti mėsos gabaliukus, kol paruduos. Kartu su mėsa labai trumpai pakepinti svogūnus. Supilti raudonajį vyną ir suberti prieskonius. Ragu troškinti ..

Recepto vertinimas: 0

Virtos rūkytos dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale kartu su lašiniukais, pridedama sumaltų prieskonių, druskos pagal skonį, įpilama truputis sultinio ir viskas gerai išminkoma. Daromos trumpos minkštos dešrelės persukant žarnas ar jas perrišant. Kiek apdžiovinamos ir paskui trumpai parūkomos karštuose dūmuose..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis "Rožinis dramblys"

Degtinę, Beiley ir braškių tyrę supilti į aukštą indą, mikseriu trumpai perplakti. Supilti į stiklą, įmesti tris gabaliukus ledo ir papuošti braške. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 5

Gauruotkiunkė

Bulvės labai gerai nuplaunamos, išpjaunamos akutės ir neskustos supjaustomos skiltelėmis. Kiauliena ar lašiniai supjaustomi kubeliais, paspirginama. Į indą įpilama 1 stiklinė vandens, supilama spirginta kiauliena, sudedamos bulvės ir verdama ant mažos ugnies. Baigiant virti, sudedami du..

Recepto vertinimas: 0

Lietiniai su sūriu ir kumpiu

Sumaišome miltus, žiusnelį druskos, įmušame vieną kiaušinį, supilame pieną, tirpintą sviestą ir gerai išplakame plaktuvu. Įkaitintame aliejuje iškepame plonus lietinius. Kumpį supjaustome plonais šiaudeliais arba kubeliais, svogūną - smulkiai. Sūrį sutarkuojame, sumaišome su k..

Recepto vertinimas: 4

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su grybais

Grybus užpilame nedideliu kiekiu šilto virinto vandens ir pamirkome pusvalandį. Grybus išgriebiame, nuvarviname, susmulkiname. 30g. sviesto įkaitiname keptuvėje, supilame brendį, sudedame grybus ir, nustatę silpną kaitrą, pridengą troškiname 25 minutes. Paruošiame bešamelio padažą...

Recepto vertinimas: 5

Pikantiški kalafiorai (Ramintos)

Pakaitinkite ghi kol jis taps skaidrus. Įberkite kmynų sėklas ir trumpai pamaišykite, kol pasklis jų aromatas. Sudėkite miltelių pavidalo prieskonius ir vieną sykį permaišykite. Sudėkite imbierą, druską ir kalafiorus, trumpai pamaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškin..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškos daržovės su grybais ir austrių padažu

Grybus pamirkykite karštame vandenyje. Kruopščiai nuplaukite daržoves ir gerai išspauskite (nupjaustykite storus stiebus, nes juos tektų ilgai virti). Grybams nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išspauskite vandenį. Pasūdytame vandenyje grybus palengvėle pavirkite 5 minutes. nuvarvinkit..

Recepto vertinimas: 0

Žiemos punčas

Į indą supilkite vyną, romą, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą imbierą, susmulkintas figas, razinas bei migdolus ir pakaitinkite, bet neužvirinkite. Uždenkite ir palikite nakčiai pritraukti. Prieš patiekdami punšą, dar kartą trumpai jį pakaitinkite. Patiekite karštą...

Recepto vertinimas: 4

Jaučio kepenėlių užkandėlė

Kepenis nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 0,5 cm. storio lazdelėmis, užpilame pieno ir palaikome apie 2 valandas, Kepenėles išgriebiame iš pieno. Ant jų suberiame manus, krakmolą, smulkintus krapus, įmušame kiaušinius, pagardiname pipirais, pasūdome. Gerai sumaišome. ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos vyniotinis su sūriu (Ramunės)

Mėsą gerai išmaišyti su svogūnais, supjaustytais smulkiais kubeliais, kiaušiniais ir maltais džiūvėsėliais.Paskaninti masę druska ir pipirais. Porą nuvalyti, nuplikyti verdančiu vandeniu arba trumpai pavirinti. Palikti ant sietelio, kad gerai nuvarvėtų. Išdėlioti mėsą ant kepimo..

Recepto vertinimas: 5

Persikų tortas su pistacijų kremu

200 g minkšto sviesto sudėti į dubenėlį ir išplakti iki purios masės. Įberti 150 g cukraus, tarkuotą citrinos žievelę, po vieną įmušti kiaušinius. Sudėti 150 g krakmolo, miltus ir kepimo miltelius. Šį mišinį suberti į sviesto ir kiaušinių masę ir 2 min. plakti elektriniu ma..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos tištsriubė (Pozole)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite 2 l vandens su 1 svogūnu, 3 česnako skiltelėmis, 1 morka, 2 šakelėmis kalendrų ir 1 lauro lapu. Įdėkite nuplautą vištą ir pasūdykite. Priklausomai nuo vištos jaunumo vir..

Recepto vertinimas: 0

Žemuogių tortas „Jamaika“

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kiaušiniu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, druska ir sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą. Visus šiuos produktus gerai suminkyti. Iš tešlos padaryti apskritimą ir uždengus 30 min. palaikyti šaltai. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros..

Recepto vertinimas: 5

Paprasta sluoksniuota tešla

Šaltą sviestą supjaustyti labai plonai ir dėti į 50 g miltų. Viską trumpai paminkyti rankomis, suformuoti keturkampį, suvynioti į pergamentinė popierių ir padėti šaltai. Likusius miltus persijoti ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską, s..

Recepto vertinimas: 3

GARSTYČIŲ PADAŽAS

Smulkiai supjaustykite svoguna ir, subere i puoda su aliejumi, trumpai pakaitinkite. Suberkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus vaisius, supilkite vyna, darzoviu sultini ir pasudykite. Virkite neuzdengta apie 10 min., kol vaisiai suminkstes. Sutrinkite padaza ir patiekite karsta arba salta.Padazas..

Recepto vertinimas: 0

SALOTOS "MEILĖS MAGIJA"

Isvalyta astuonkoji supjaustyti ziedeliais ir trumpai pakepinti ant labai karstos keptuves su aliejumi, sudeti visus prieskonius (druska, pipirus, susmulkinta cesnaka). Ryzius isvirti byriai ir atvesinti. Paprika nuplauti, isvalyti seklalyzdzius ir supjaustyti siaudeliais. Visus produktus sumaisyti,..

Recepto vertinimas: 0

KAMPUOTI TRAŠKUČIAI

Miltus sumaisyti su kepimo milteliais, sudeti sviesta, cukru, kiausini, truputi druskos, vanilino. Viska ismaisyti, tesla suvinioti i folija ir ideti 1 valandai i saldytuva.Tuo tarpu idarui uzvirinti 3 valgomuosius saukstus vandens, medu ir sviesta. Seklas paskrudinti keptuveje be riebalu, sudeti ju..

Recepto vertinimas: 0

Karpis su daržovėmis

Karpį supjaustome gabalais, aplaistome citrinų sultimis, pabarstome druska ir palaikome 30 min. Apkepame keptuvėje su aliejumi.Į keptuvę-troškintuvą įpilame aliejaus, dedame žiedais supjaustytus svogūnus, morką, stambiai supjaustytą česnaką, trumpai pakepame. Dedame karpį, pipirų, la..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiška silkė

Svogūną supjaustome žiedais. Pusę svogūno pakepiname aliejuje. Silkės puselę pjaustome skersai juostelėmis. Nekepto svogūno žiedelius dedame į silkinės indo apačią. Antru sluoksniu dailiai sudedame silkę. Ant jos sudedame likusius pakepintus svogūnus, užtepame prancūziškų garsty..

Recepto vertinimas: 0

Kinietiški vištienos sparneliai

Sparnelius trumpai (0,5 val) palaikyti apibarsčius paukštienos prieskoniais ir česnaku. Sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir apie 8 min. apvirti. Nuvarvinti vandenį ir sudėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apskrudinti. baigiant skrudinti į keptuvę supilti prieš tai išmaišytą ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: trumpai