25 rezultatų ieškant "trumpai"

Trumpai virta daržovių sriuba

Užvirus vandeniui, puodą nukaiskite ir dėkite 2 smulkiai supjaustytus, aliejuje pakepintus svogūnus, smulkiai supjaustytą kopūstą, 2 šiaudeliais sutarkuotas morkas, konservuotų žalių žirnelių arba kukurūzų, 2 skilteles smulkiai supjaustytų česnakų, žalių arba džiovintų priesko..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su žalumynų įdaru

Jautieną padaužykite , pabarstykite druska ir pipirais. Patepkite garstyčiomis ir ant kiekvieno gabaliuko dėkite po 1 griežinėlį šoninės. Žalumynus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniu ir varške. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite. Pusę kiekio įdėkite į varškė..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos pjausniai

Krūtinėlę supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną mėsos gabaliuką pakapoti neaštriąja peilio puse ir formuoti pjausnius. Juos įtrinti pipirais ir pavolioti į miltus, sumaišyti su druska ir saldžiąja paprika. Neprilipusius miltus nupurtyti. Didelėje keptuvėje įkaitinti svies..

Recepto vertinimas: 0

Vegetariškas troškinys

Morką sutarkuojame burokine trintuve ir apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudedame susmulkintą svogūną ir apkepame. 5 minutes apverdame daržoves ir trumpai pakepame su morkomis ir svogūnais. Sumaišome trakmolą su vandeniu ir maišydami užviriname su daržovėmis. Sudedame smulkintus krapus..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje t..

Recepto vertinimas: 0

Lydekos vyniotinis

Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mėsa į viršų), aplyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti kur ploniau). Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūdytu. Įdarui ..

Recepto vertinimas: 0

Silkės su kriaušėmis

Silkes išmirkyti piene. Kriaušes nulupti, perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklalizdžius, užpilti vynu, paskaninti prieskoniais, pakaitinti. Tada sutrinti, paskaninti cukrumi, truputį pasūdyti. Citriną nuplikyti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Nusausintas išmirkytas s..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Virtos rūkytos dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale kartu su lašiniukais, pridedama sumaltų prieskonių, druskos pagal skonį, įpilama truputis sultinio ir viskas gerai išminkoma. Daromos trumpos minkštos dešrelės persukant žarnas ar jas perrišant. Kiek apdžiovinamos ir paskui trumpai parūkomos karštuose dūmuose..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarų šašlykai

Kalmarus nuvalome ir supjaustome 15 - 20 cm dydžio gabalėliais. Sumaišome čilius, mėtas, cukrų, actą ir aliejų. Į mišinį sudedame kalmarus ir marinuojame 2 valandas. Susmeigiame kalmarų gabalėlius ant 4 iešmų. Vartydami kepame grilyje 4 minutes. Svogūnų laiškus trumpai pakepi..

Recepto vertinimas: 0

"Rojaus" pyragas

Baltymus atskirkite nuo trynių. Du baltymus išplakite iki standumo. Kitus galite užšaldyti šaldymo kameroje ir prireikus iš jų gaminti kitokius desertus. Visus trynius sukite su cukrumi, kol masė taps puri. Apelsiną nuplaukite ir nutarkuokite geltonąjį žievės sluoksnį. Sviestą..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos nugarinė

Mėsytė supjaustome gabalais ( 1 - 1 porcijai), trupučiuką pamušame, pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose ir kepame aliejuje. Mėsą išėmus, dedame griežinėliais pjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Apkepiname, įberiame baziliko, druskos. Galima įdėti grietinės. Tada sudedame..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos filė su morkomis ir apelsinais

Morką supjaustykite ratukais. Svogūną smulkiai supjaustykite. Rozmarino lapelius taip pat susmulkinkite. Du apelsinus nulupkite, kad neliktų baltos žievelės, suskirstykite skiltelėmis. Trečdalį apelsino perpjaukite perpus ir išspauskite sultis. Migdolus paspraginkite keptuvėje b..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiški kalafiorai (Ramintos)

Pakaitinkite ghi kol jis taps skaidrus. Įberkite kmynų sėklas ir trumpai pamaišykite, kol pasklis jų aromatas. Sudėkite miltelių pavidalo prieskonius ir vieną sykį permaišykite. Sudėkite imbierą, druską ir kalafiorus, trumpai pamaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškin..

Recepto vertinimas: 0

Didkepsniai su grybų tyre

Grybus nuplauname, nuvalome, supjaustome juostelėmis, apkepame šaukšte įkaitinto aliejaus. Po to pridengiame ir susidariusiose sultyse troškiname 15 minučių. Du svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome, sumaišome su grybais ir padarome iš jų tyrę. Likusį aliejų įkaitiname keptuvėje ..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su artišokais, alyvuogėmis ir raudonėliu

Nuskabykite nuo artišokų nereikalingus lapelius, pumpurus supjaustykite į keturias dalis ir pamerkite į vandenį su citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Didelėje sunkioje karščiui atsparioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. aliejaus, su..

Recepto vertinimas: 0

Putpelės su citrina ir šalavijo lapeliais

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dubenėlyje sumaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, sutarkuotą citrinos žievelę, česnaką, druską ir pipirus. Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje ir trumpai iš abiejų pusių apkepinkite putpeles kartu su susmulkinta..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su braškėmis ir rabarbarais

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei cukrumi. Puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus. Viską greitai sumaišyti, vėl dėti ant viryklės ir, kaitinant ant mažos ugnies, maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Puodą n..

Recepto vertinimas: 0

Paprasta sluoksniuota tešla

Šaltą sviestą supjaustyti labai plonai ir dėti į 50 g miltų. Viską trumpai paminkyti rankomis, suformuoti keturkampį, suvynioti į pergamentinė popierių ir padėti šaltai. Likusius miltus persijoti ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską, s..

Recepto vertinimas: 3

Sluoksniuota tešla su grietine

Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant stalo arba lentos. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti atšaldytą grietinę. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis ir suformuoti kepaliuką. Jį uždengti ir 30 min. l..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuota tešla su varške

Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant lentos arba stalo. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Varškę sudėti ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, paskui sudėti į miltus. Užberti druską. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis. Suformuoti kepaliuką, jį u..

Recepto vertinimas: 5

Tortas su pistacijomis ir ananasų kremu

Trapiai tešlai skirtus miltus su krakmolu ir cukrumi sudėti į dubenėlį, įdėti trynį ir minkštą sviestą arba margariną. Tešlą suplakti elektriniu maišikliu ir pastatyti šaltai. Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Iškočioti tarp dviejų polietileno plėvelės sluoksni..

Recepto vertinimas: 0

SAUSAINIAI " RIEŠUTĖLIAI"

Tesla: sviesta sukapoti, suberti miltus, maltus riesutus, cukraus pudra, viskas kapojama peiliu iki vienalytes mases. Tesla iskociojame ir ant jos isspaudziame skrituliukus, jais islipdyti formeles, primenancias riesuto kevala. Trumpai kepti ikaitintoje orkaiteje. Kremas: visus kremo produktus sutri..

Recepto vertinimas: 0

PYRAGAS "ANGELIUKAS"

Maisytuvu isplakti kiausinius, cukru, grietine ir krakmola. Miltus su amoniaku ir smulkiai sukapotu margarinu sudeti i isplakta mase. Is teslos iskepti 4 vienodus plonus blynelius. Kremui skirtus kiausinius isplakti su grietine, miltais ir vaniliniu cukrumi. Ant silpnos ugnies puodelyje uzvirinti pi..

Recepto vertinimas: 5

DANIŠKAS ŽIEMOS PUNŠAS

Ikaitinti roma ir raudonaji vyna, prieskonius, razinas, smulkiais gabaleliais supjaustyta imbiera, susmulkintas figas ir migdolus. Uzdengti ir palikti nakciai pritraukti. Pries patiekiant punsa dar karta trumpai pakaitinti, paragauti ir patiekti labai karsta...

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: trumpai