22 rezultatų ieškant "trumpai"

Kalakutienos pjausniai

Krūtinėlę supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną mėsos gabaliuką pakapoti neaštriąja peilio puse ir formuoti pjausnius. Juos įtrinti pipirais ir pavolioti į miltus, sumaišyti su druska ir saldžiąja paprika. Neprilipusius miltus nupurtyti. Didelėje keptuvėje įkaitinti svies..

Recepto vertinimas: 0

Vegetariškas troškinys

Morką sutarkuojame burokine trintuve ir apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudedame susmulkintą svogūną ir apkepame. 5 minutes apverdame daržoves ir trumpai pakepame su morkomis ir svogūnais. Sumaišome trakmolą su vandeniu ir maišydami užviriname su daržovėmis. Sudedame smulkintus krapus..

Recepto vertinimas: 0

Grybų salotos su pupelėm

Grybus trumpai perplauname. Bulves ir morkas supjaustome kubeliais. Svogūną smulkiai sukapojame. Sudedame pupeles ir viską atsargiai išmaišome. Iš vegetos, cukraus, acto ir aliejaus pagaminame užpilą ir sumaišome su salotomis. ..

Recepto vertinimas: 5

Pievagrybių padažas

Įdėti sviestą į karštą keptuvę ir palaukti kol ištirps. Vėliau įdėti smulkiai supjaustytus pievagrybius į keptuvę ir maišyti kol iškeps. Paskui išmaišyti į keptuvę su pievagrybiais grietinę ir labai trumpai pamaišyti ..

Recepto vertinimas: 4

Silkės su kriaušėmis

Silkes išmirkyti piene. Kriaušes nulupti, perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklalizdžius, užpilti vynu, paskaninti prieskoniais, pakaitinti. Tada sutrinti, paskaninti cukrumi, truputį pasūdyti. Citriną nuplikyti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Nusausintas išmirkytas s..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Virtos rūkytos dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale kartu su lašiniukais, pridedama sumaltų prieskonių, druskos pagal skonį, įpilama truputis sultinio ir viskas gerai išminkoma. Daromos trumpos minkštos dešrelės persukant žarnas ar jas perrišant. Kiek apdžiovinamos ir paskui trumpai parūkomos karštuose dūmuose..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos nugarinė

Mėsytė supjaustome gabalais ( 1 - 1 porcijai), trupučiuką pamušame, pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose ir kepame aliejuje. Mėsą išėmus, dedame griežinėliais pjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Apkepiname, įberiame baziliko, druskos. Galima įdėti grietinės. Tada sudedame..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos filė su morkomis ir apelsinais

Morką supjaustykite ratukais. Svogūną smulkiai supjaustykite. Rozmarino lapelius taip pat susmulkinkite. Du apelsinus nulupkite, kad neliktų baltos žievelės, suskirstykite skiltelėmis. Trečdalį apelsino perpjaukite perpus ir išspauskite sultis. Migdolus paspraginkite keptuvėje b..

Recepto vertinimas: 0

Apkeptos slyvos

Slyvas nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, sudėkite į kepimo formą, apibarstykite 75 g. cukraus, pašaukite į orkaitę ir trumpai apkepinkite. Batoną supjaustykite šiaudeliais ir suberkite ant apkepintų slyvų. Kiaušinius išplakite su pienu, likusiu cukrumi, cinamonu ir gvazdik..

Recepto vertinimas: 0

Sveiki sumuštiniai

Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuveje arba iš abiejų pusių svieste keptuvėje. Atvėsinkite (jei skrudinote skrudintuvėje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi) ir užtepkite pomidorų padažo. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir trumpai paskrudinkite svieste. Kai pievagrybiai baigs ..

Recepto vertinimas: 2

Pikantiški kalafiorai (Ramintos)

Pakaitinkite ghi kol jis taps skaidrus. Įberkite kmynų sėklas ir trumpai pamaišykite, kol pasklis jų aromatas. Sudėkite miltelių pavidalo prieskonius ir vieną sykį permaišykite. Sudėkite imbierą, druską ir kalafiorus, trumpai pamaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškin..

Recepto vertinimas: 0

Putpelės su citrina ir šalavijo lapeliais

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dubenėlyje sumaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, sutarkuotą citrinos žievelę, česnaką, druską ir pipirus. Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje ir trumpai iš abiejų pusių apkepinkite putpeles kartu su susmulkinta..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su braškėmis ir rabarbarais

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei cukrumi. Puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus. Viską greitai sumaišyti, vėl dėti ant viryklės ir, kaitinant ant mažos ugnies, maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Puodą n..

Recepto vertinimas: 0

Vengriškas guliašas

Mėsą supjaustome dideliais gabalais, sudedame į storadugnį puodą su įkaitintais taukais ir nuolat maišydami trumpai pakepiname. Svogūnus nulupame, supjaustome žiedais, suberiame į puodą su mėsa ir smarkiai maišydami kepame 5 minutes. Supilame actą, sultinį, įberiame pipirų, maltų..

Recepto vertinimas: 4

Jautiena su grybais ir vynu

Į puodą supilame vyną ir portveiną, sudedame nuluptus, žiedais supjaustytus svogūnus ir užverdame. Verdame, kol trečdalis skysčio išgaruoja. Tada supilame sultinį ir verdame, nustatę didelę kaitrą, kol skysčio sumažėja perpus. Mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir iš abie..

Recepto vertinimas: 0

Paprasta sluoksniuota tešla

Šaltą sviestą supjaustyti labai plonai ir dėti į 50 g miltų. Viską trumpai paminkyti rankomis, suformuoti keturkampį, suvynioti į pergamentinė popierių ir padėti šaltai. Likusius miltus persijoti ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską, s..

Recepto vertinimas: 3

Sluoksniuota tešla su varške

Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant lentos arba stalo. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Varškę sudėti ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, paskui sudėti į miltus. Užberti druską. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis. Suformuoti kepaliuką, jį u..

Recepto vertinimas: 5

Tortas su pistacijomis ir ananasų kremu

Trapiai tešlai skirtus miltus su krakmolu ir cukrumi sudėti į dubenėlį, įdėti trynį ir minkštą sviestą arba margariną. Tešlą suplakti elektriniu maišikliu ir pastatyti šaltai. Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Iškočioti tarp dviejų polietileno plėvelės sluoksni..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių tortas su vyno kremu

Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti..

Recepto vertinimas: 0

DANIŠKAS ŽIEMOS PUNŠAS

Ikaitinti roma ir raudonaji vyna, prieskonius, razinas, smulkiais gabaleliais supjaustyta imbiera, susmulkintas figas ir migdolus. Uzdengti ir palikti nakciai pritraukti. Pries patiekiant punsa dar karta trumpai pakaitinti, paragauti ir patiekti labai karsta...

Recepto vertinimas: 5

NEKTARINŲ UOGIENĖ

Nektarinus nuplauti, isimti kauliukus ir supjaustyti ketvirciais. Tada nektarinus dedame i orkaite ir kepame apie 40 min. ikaitintoje iki 130C. Paskui pertrinti per sieteli. Imbiero sakni apskutame, sutarkuojame. Imbiera labai trumpai pakepiname 2 saukstuose cukraus ir 2 saukstuose vandens. Imbiera ..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: trumpai