25 rezultatų ieškant "tiesiog"

"Grybai" iš bulvių

Labai kruopščiai išplauti bulves šepetuku [gal net nenaudojamu dantų šepetuku]. Į puodą įpilti vandens ir pasudyti. Palaukti kol vanduo užvirs. Sudėti bulves ir virti iki tol kol bulvės pasidarys minkštos. Tada vandenį nupilti, o bulves atšaldyti. Dabar pats linksmiausias momentas. D..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis su bulvėmis

Žuvį išvalykite išvirkite. Jei tai silkė, ar rūkyta žuvis, tik išvalykite ir supjaustykite. Bulves išvirkite, supjaustykite riekutėmis ir pakepinkite ant sviesto, arba tiesiog paskrudinkite ant aliejaus. Pomidorus supjaustykite riekutėmis. Žuvį sudėkite į ilgą lėkštę eilute, apip..

Recepto vertinimas: 1

Saulėgrąžų sausainiai

Sumaišykite su kavamale sumaltas saulėgrąžas su miltais, cukrum, kepimo milteliais, razinomis ir datulėmis. Supilkite aliejų, vandenį ir suminkykite kietą tešlą (jeigu reikia - berkite daugiau miltų). Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą iki pusės centimetro storio ir su f..

Recepto vertinimas: 0

Velykų boba

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį . Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai kol iškils. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti pašildytą sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarku..

Recepto vertinimas: 3

Tiesiog grybų salotos su silke

Grybus, pomidorus, kiaušinius ir svogūnų laiškus smulkiai sukapoti ir suberti į salotinę. Silkę supjaustyti siaurutėmis juostelėmis ir sudėti ant daržovių ir grybų. Grietinę sumaišyti su ištrinta varške ir apipilti salotas. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos Margoji lysvė

Agurkus supjautyti kvadratėliais, pomidorus plonomis riekelėmis, ankštpipirį ir ridikėlius šiaudeliais. Daržoves sumaišyti ir dėti į salotų lapais išklotą salotinę. Grietinę paplakti, pabarstyti druska, krapais, kitais norimais prieskoniais, išmaišyti ir užpilti ant daržovių. Vi..

Recepto vertinimas: 0

Menkių kepenėlių užkanda

Kepenėles sutrinti šakute, kiaušinius ir svogūnus kuo smulkiau sukapoti, dėti prie kepenėlių. Apšlakstyti aliejumi, kuriame buvo kepenėlės, išmaišyti ir valgyti su juoda duona, arba tiesiog užtepti ant duonos. Puošti susmulkintais žaliais svogūnų laiškais. Labai skanus ..

Recepto vertinimas: 4

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Obuoliukas“

Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tar..

Recepto vertinimas: 0

Trinta kalafiorų sriuba

Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų ..

Recepto vertinimas: 4

Upėtakis su migdolais

Žuvį išvalyti, išimti akis ir žiaunas, nuplauti ir nusausinti. Įtrinti druska, baltaisiais pipirais ir palikti 20min. pastovėti, kad įsigertų prieskoniai. Kiaušinį išplakti šakute ir jame pavolioti žuvis, o paskui apvolioti migdolų drožlėse. Formą, kurioje keps, ištepti aliejumi..

Recepto vertinimas: 0

Trapūs griliažiniai sausainiai

Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti išlydytą ir atvėsusį sviestą, taip pat grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti pla..

Recepto vertinimas: 2

Orkaitėje troškinta žuvis

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 2

Trapūs naminiai sausainiai

Sviestą išsukti su cukrumi, išplakti kiaušinį ar trynius, sumaišyti visus ingredientus. Sausainius formuoti į mėsmalę įstatyta formele sausainiams. Neturint tokios formelės galima tiesiog šaukšteliu dėlioti tešlą ant kepimo popieriumi padengtos skardos...

Recepto vertinimas: 4

Sausainiai su žemės riešutų sviestu (foto)

Į dubenį įsijokite miltus ir sodą. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Įmaišykite žemės riešutų sviestą, sviestą, kiaušinį ir gerai viską išmaišykite. Iš tešlos suformuokite sausainius(arba galima padaryti rutuliukus, ir išdėliojus ant skardos, suploti šakute) ir sudėkite..

Recepto vertinimas: 5

Avokadų, mangų ir mocarelos salotos

Mocarelą supjaustyti nedideliais kubeliais. Mangus nulupti, išimti kaulus, minkštimą supjaustyti kubeliais. Gražgarstes nuplauti, gerai nusausinti. Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Apelsinų sultis pakaitinti puode ir supylus į dubenį gerai..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis varškės pyragas (foto)

Virtuviniu kombainu sumalkite sausainius (jei neturite kombaino, sudėkite sausainius į indą ir sutrinkite kočėlu). Mikrobanginėje krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sumaltus sausainius, gerai išmaišykite. Suberkite sausainių mišinį į formą, kurioje kepsite pyragą ir g..

Recepto vertinimas: 3

Pomidorų ir majonezo padažas (Justės)

Pomidorų padažą ir majonezą sudėkite į padažinę, ar nedidelį dubenelį ir sumaišykite, kad pasidarytų vietisa masė. Taip pat smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Čia tiesiog paprasta ir greita. Tinka prie karbonadų, suktinukų, kepsnių ir šiaip prie mėsos gaminių. ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos "Netikėtas svečias" (Violetos)

Fermentinį sūrį sutarkuojame. Virtus kiaušinius susmulkiname. Nedideliais kubeliais arba juostelėmis supjaustome dešrą arba kumpį. Viską sudedame į platų dubenį. Suberiame žirnelius, smulkintą porą arba svogūną. Užpilame majonezu ir grietine. Viską gerai išmaišome. Pagardiname..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai šokoladiniai sausainėliai

Šokoladą smulkiai sutrinti. Dubenėlyje iki standžių putų išplakti baltymus. Plakant po truputį suberti druską bei cukrų, įmaišyti sutrintą šokoladą ir maltus migdolus. Ant skardos išdėlioti popierinius „paplotėlius“. Dviem šaukšteliais ant jų sudėti paruoštą masę. Kept..

Recepto vertinimas: 0

BIRŪS BLYNELIAI

Ryzius isvirti ir isberus i dubeni atvesinti. Po to supilti alieju ir ismaisyti. Imusti abu kiausinius, sudeti prieskonius ir gerai isplakti. Keptuveje ikaitinti alieju. Aliejaus pilti, kad butu ~3 mm sluoksnis, matuojant nuo keptuves dugno. Toliai kepti kaip paprastus blynelius, tik patarciau naudo..

Recepto vertinimas: 0

KARLOVI VARŲ TROŠKINYS

Supjaustyti svogunai pakepinami, iberiama maltu ankstpipiriu, pakepinama gabaliukais supjaustyta mesa, pasudoma ir troskinama. Riebaluose pakepinami miltai, ipilama sultinio, gerai pavirinama, supilama grietinele ir pakaitinama su troskinta mesa. Prie sio troskinio labai tinka pagerinti kukuliai;..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krak..

Recepto vertinimas: 4

ŽUVIES APKEPAS SU JŪROS KOPŪSTAIS

Skarda istepame riebalais. Pirma sluoskni eiliuojame bulviu bei cukiniju griezineliais (eulute bulviu, sekanti eilute cukiniju).Antras sluoksnis - zuvies gabaliuku. Zuvi pabarstome zuvies prieskoniais, pipirais, druska. Trecias sluoksnis - juros kopustu. Juos tiesiog isbarstome ant zuvies. I majonez..

Recepto vertinimas: 5

Morenginis kavos pyragas

pirmiausia pasiruošiame morenginę masę - išplakame baltymus su cukraus pudra. Kad gautųsi gera tiršta bezė, reikia šviežių kiaušinių baltymų. Kad išsiplaktų lengvai, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite baltymus, kol pradės atsirasti putos, po to po truputį ebrkite cukraus pudr..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: tiesiog