25 rezultatų ieškant "tiesiog"

Lašiniai meduje [Ukrainietiška virtuvė]

Užvirti 1l vandens, suberti druską, cukrų, virinti 5 minutes. Nuimti nuo ugnies, įpilti puse medaus ir maišyti kol ištirps. Uždengti dangčiu ir leisti atvėsti 5 minutes. Poto įdėti į marinatą lašinius ir uždengus leisti visiškai ataušti. Kai mišinys atšals išimti lašinius, mari..

Recepto vertinimas: 5

"Grybai" iš bulvių

Labai kruopščiai išplauti bulves šepetuku [gal net nenaudojamu dantų šepetuku]. Į puodą įpilti vandens ir pasudyti. Palaukti kol vanduo užvirs. Sudėti bulves ir virti iki tol kol bulvės pasidarys minkštos. Tada vandenį nupilti, o bulves atšaldyti. Dabar pats linksmiausias momentas. D..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių užkandėlė

Tiesiog krevetes apipilti padažu ir leisti pabūti kelias minutes, jog įsigertų.Labai tinka vasarą… ..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų kotletai

Kopūstą sutarkuoti,jei labai sultingas,truputį nuspausti sultis.Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną,česnaką.suberti manų kruopas,krakmolą,prieskonius, gerai išmaišyti.Formuoti kotletus ir kepti aliejuje.Gražiai apskrudinti . Valgant karštus,užpilti mėgiamu padažu arba tiesiog grie..

Recepto vertinimas: 5

Pyragas su uogiene

Tiesiog paprasčiausiai viską suminkyti.Tešla iškloti lygiai skardą.Truputi pakepti orkaitėje(~10min).Poto sukrėsti uogienę, tolygiai padengti pyrago padą.Pyragą kepti ~40min. 180 laipsnių orkaitėje.Poto gerai išplakti kiaušinio baltymą ir gražiai užtepti ant pyrago.Vel truputi pake..

Recepto vertinimas: 3

Žuvis su bulvėmis

Žuvį išvalykite išvirkite. Jei tai silkė, ar rūkyta žuvis, tik išvalykite ir supjaustykite. Bulves išvirkite, supjaustykite riekutėmis ir pakepinkite ant sviesto, arba tiesiog paskrudinkite ant aliejaus. Pomidorus supjaustykite riekutėmis. Žuvį sudėkite į ilgą lėkštę eilute, apip..

Recepto vertinimas: 1

Saulėgrąžų sausainiai

Sumaišykite su kavamale sumaltas saulėgrąžas su miltais, cukrum, kepimo milteliais, razinomis ir datulėmis. Supilkite aliejų, vandenį ir suminkykite kietą tešlą (jeigu reikia - berkite daugiau miltų). Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą iki pusės centimetro storio ir su f..

Recepto vertinimas: 0

Velykų boba

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį . Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai kol iškils. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti pašildytą sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarku..

Recepto vertinimas: 3

Trinta kalafiorų sriuba

Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų ..

Recepto vertinimas: 4

Kalmarais įdaryti agurkai

Kalmarus nusunkite, susmulkinkite ir sumaišykite su taip pat smulkiai pjaustytu svogūnu. Krėskite majonezo, gardinkite pipirais. Tada nupjaukite agurkų galiukus, išskobkite minkštimą. Jei odelė kieta, ją irgi nulupkite, jei ne - tiesiog dailiai išpjaustykite danteliais. Agurkus įdarykite..

Recepto vertinimas: 0

Aštrūs rauginti agurkai

Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos. Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt vynuogių lapų (jie duos rūgšties), keletą skiltelių česnako, juodųjų serbentų lapų ir keturis čili pipiriukus (geriau šviežius, bet tinka ir džiovint..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai vėdarai

Tarkių masę paruoskite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su saukstu sukimskite į isvalytas ir gerai ismirkintas žarnas. Galus užriskite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimsite - kitą. Neprikimskite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai su..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis medaus kremas

Ingredientus pamažu gerai išmaišyti. Galima gardžiuotis prie kavos, patiekti su varške, ledais, užpilti vaisius, pertepti pyragus, vyniotinius. Tiesiog sumaišius su pasukomis ar pienu gaunamas skanus kokteilis ..

Recepto vertinimas: 0

Upėtakis su migdolais

Žuvį išvalyti, išimti akis ir žiaunas, nuplauti ir nusausinti. Įtrinti druska, baltaisiais pipirais ir palikti 20min. pastovėti, kad įsigertų prieskoniai. Kiaušinį išplakti šakute ir jame pavolioti žuvis, o paskui apvolioti migdolų drožlėse. Formą, kurioje keps, ištepti aliejumi..

Recepto vertinimas: 0

Trapūs griliažiniai sausainiai

Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti išlydytą ir atvėsusį sviestą, taip pat grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti pla..

Recepto vertinimas: 2

Orkaitėje troškinta žuvis

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 2

Kugelis su varške

Bulves sutarkuokite. Nusunkę užpilkite karštu ištirpintu sviestu. Įmuškite 2 kiaušinius, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Varškę permalkite mėsmale, įmuškite likusį kiaušinį, įberkite šiek tiek smulkintų mėtų lapelių, pagardinkite druska ir taip pat gerai išmaišyk..

Recepto vertinimas: 4

Keptas obuolių desertas su varške

Obuolius šiam desertui galite ruošti dviem būdais. Iškepkite juos orkaitėje, pašalinkite sėklalizdžius ir sutrinkite. Arba tiesiog supjaustykite mažais kubeliais ar sutarkuokite stambia tarka ir apšlakstykite citrinos sultimis. Varškę pertrinkite, įsukite trynius, cukrų, tarkuot..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuota tešla su varške

Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant lentos arba stalo. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Varškę sudėti ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, paskui sudėti į miltus. Užberti druską. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis. Suformuoti kepaliuką, jį u..

Recepto vertinimas: 5

Griliažinis tortas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlai skirtus kiaušinius dėti įmušti į dubenėlį ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti cukrų ir plakti tol, kol masė pasidarys balkšva ir puri. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais ..

Recepto vertinimas: 5

Riebaluose kepti trikampėliai su grietine

Trynius sumaišyti su grietine, vaniliniu cukrumi bei druska. Į šią masę po šaukštą įmaišyti miltus. Tešlą palaikyti 1 val. Paskui ant miltais pabarstytos lentos plonai iškočioti ir išspausti 20 trikampėlių (jei neturite formelių, galima tiesiog supjaustyti peiliu). Juos dėti į ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos "Netikėtas svečias" (Violetos)

Fermentinį sūrį sutarkuojame. Virtus kiaušinius susmulkiname. Nedideliais kubeliais arba juostelėmis supjaustome dešrą arba kumpį. Viską sudedame į platų dubenį. Suberiame žirnelius, smulkintą porą arba svogūną. Užpilame majonezu ir grietine. Viską gerai išmaišome. Pagardiname..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai šokoladiniai sausainėliai

Šokoladą smulkiai sutrinti. Dubenėlyje iki standžių putų išplakti baltymus. Plakant po truputį suberti druską bei cukrų, įmaišyti sutrintą šokoladą ir maltus migdolus. Ant skardos išdėlioti popierinius „paplotėlius“. Dviem šaukšteliais ant jų sudėti paruoštą masę. Kept..

Recepto vertinimas: 0

BIRŪS BLYNELIAI

Ryzius isvirti ir isberus i dubeni atvesinti. Po to supilti alieju ir ismaisyti. Imusti abu kiausinius, sudeti prieskonius ir gerai isplakti. Keptuveje ikaitinti alieju. Aliejaus pilti, kad butu ~3 mm sluoksnis, matuojant nuo keptuves dugno. Toliai kepti kaip paprastus blynelius, tik patarciau naudo..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: tiesiog