24 rezultatų ieškant "smulkia"

Napoleonas I

Tešlą gerai išminkyti, padalinti į 16 dalių ir 1 val. įkišt į šaldytuvą. Po to kiekvieną gabalą iškočioti ir kepti iki kol gražiai paruduos. Kremas: sviestą trinti su cukrumi, kol gausis vientisa masė, tada dėti trynius (po vieną). Vieną citriną pertrinti per smulkią tarką, o..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių tortas

Sausainius sumalame mėsmale ir truputį paliekame dugnui pabarstyti. Razinas nuplauname, sumalame. Į razinas išspaudžiame citrinos sultis ir gerai išmaišome. Nuluptus obuolius sutarkuojame smulkia tarka. Bananus supjaustome kuo mažesniais gabalėliais. Dabar paruošime dvi skirtingas mases: ..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai blynai su žuvimi

Pirmiausia pasiruošiu žuvį: file pjaustau į 2-3 gabaliukus, apibarstau prieskoniai, pasūdau. Tada sutarkuoju bulves kaip tarkiniams blynams, per smulkią tarką. Į tarkius mušu kiaušinuką, dedu prieskonius, kepinto svogūno. Žodžiu, paruošiu tarkę kaip bulviniams blynams Tada į įkaiti..

Recepto vertinimas: 2

Salotos "Mimoza"

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 4

Morkų ir obuolių salotos

Morkos sutarkuojamos smulkia, o obuoliai stambia tarka. Salotos pasūdomos, pabarstomos tarkuota citrinos žievele, užpilamos citrinos sultimis bei aliejumi ir gerai išmaišomos. ..

Recepto vertinimas: 5

Česnakinukai

Iš duonos riekučių stikline išspausti skritulėlius. Į sviestą smulkia tarka įtarkuoti česnako ir sūrio, išsukti ir tuo mišiniu užtepti duoną. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Bulgariški šaltibarščiai

Pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve, supilti kefyrą, sudėti susmulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Valgyti su bulvėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Ropių mišrainė su medumi

Ropę sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su išmirkytomis razinomis, sukapotais krapais, medumi. Užpilkite aliejumi. Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.skanaus :) ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių plokštainis

Bulves ir du svogūnus nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka. Lašinukus supjaustyti smulkiai ir pakepinti, įdėti smulkiai pjaustytą svogūną ir dar pakepinti, kol apskrus. Pieną užvirinti, jame ištirpinti druską. Tada karštu pienu užplikome tarkius, supilame spirgučius, sudedame prie..

Recepto vertinimas: 4

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės, virtos riebaluose

Bulvės nulupamos, supjaustomos 4 cm ilgio ir 1 cm storio šiaudeliais ir sudedamos į vandenį. Į indą su ištirpintais ir įkaitintais riebalais dedamos nusausintos bulvės. Jos turi laisvai plaukioti. Po 10 min. kiaurasamčiu išgriebiamos, nuvarvinami riebalai. Taip apvirtas bulves galima la..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų šaltibarščiai

Pomidorus nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sietelį. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustome, sudedame į trintus pomidorus. Gerai išmaišyti ir supilti vandenį. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį...

Recepto vertinimas: 5

Burokėlių salotos su bananais ir putpelių kiaušiniais

Salotoms tinka virti arba žali burokėliai. Burokėlius nuplauname (jeigu į salotas dėsime virtus - išverdame), nulupame ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Virtus burokėlius galime sutarkuoti stambia tarka, žalius - smulkia tarka. Bananus nulupame, supjaustome plonomis riekelėmis..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos pjausniai su mangais

Mangus nulupame, išimame kaulą, o minkštimą supjaustome skiltelėmis. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome su žalumynais. Pjausnius nuplauname ir nusausiname popierine servetėle. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname pjausnius iš abiejų pusių. Išėmę iš keptuvės pasū..

Recepto vertinimas: 0

Norvegiškai kepti sterkai

Žuvų gabalėlius nuplaukite, nušluostykite, pabarstykite smulkia druska, pipirais, pamirkykite piene arba šakute išplaktame kiaušinio baltyme, pavoliokite miltuose. Keptuvėje pašildykite pusę riebalų (aliejaus ir sviesto) ir apkepinkite žuvis. Kepimo laikas priklauso nuo žuvų gabaliuk..

Recepto vertinimas: 0

BULGARIŠKI ŠALTIBARŠČIAI

Pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve, supilti kefyra, sudeti susmulkintus krapus ir svogunu laiskus. Negaileti druskos. Valgyti su bulvemis...

Recepto vertinimas: 0

POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIAI

Pomidorus nuplauti, perlieti verdanciu vandeniu ir nuimti odele. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sieteli. Krapus ir svogunus smulkiai supjaustome, sudedame i trintus pomidorus. Gerai ismaisyti ir supilti vandeni. Pasudyti ir papipirinti pagal skoni. Ipylus i le..

Recepto vertinimas: 4

Cepelinai

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krak..

Recepto vertinimas: 4

BULVIŲ BLYNAI SU VYNU

Bulves nuplauk, nuskusk, sutarkuok smulkia tarka, siek tiek nusunk. Pasalink slyvu kauliukus, jas ismirkyk, isvirk, pertrink per sieta, sumsisyk su tarkuotomis bulvemis, pomidoru padazu, krienais, kiausiniais, miltais ir vynu, mase pasudik. Ikaitink krptuveje riebalus, dek bulviu mase nedideliais pl..

Recepto vertinimas: 0

MORKŲ VAINIKAS

Morkas nuvalyti ir sutarkuoti per smulkia trintuve. Sviesta istrinti su cukrumi ir druska. Imusti kiausinius, supilti migdolu esencija, sudeti persijotus miltus ir kepimo miltelius. paskiau sudeti morkas ir migdolus, ismaisyti. Apvalia kekso forma su kamineliu istepti sviestu ir pabarstyti dziuve..

Recepto vertinimas: 0

NEKEPTAS VAISIŲ TORTAS

Sausainius permalame mesmale ir trecdali paliekame dugnui pabarstyti. Razinas nuplauname, sumalame. I razinas isspaudziame citrinos sultis ir gerai ismaisome. Nuluptus obuolius sutarkuojame smulkia tarka. Bananus supjaustome kuo mazesniais gabaleliais. Dabar paruosime dvi skirtingas mases: 1. Trecda..

Recepto vertinimas: 3

Ežiukai

Sutarkuoti fermentini suri ir cesnaka smulkia burokine trintuve, sumaisyti su majonezu. Is slyvos formuoti "krepseli", i ji prideti sumaisytos mases. Ismeigti medini dantu krapstuka. (Lina)..

Recepto vertinimas: 0

Durniukai

Nuskustas bulves sutarkuojame smulkia bulviu trintuve.Truputeli nusunkiame. Dedame varske, krakmola ir manu kruopas. Viska gerai isminkome. Tesla turi gautis tokio kietumo kaip cepelinu. Dedame i verdanti vandeni ir verdame 15-20 min. PADAZAS: Kubeliais supjaustyta sonine apkepiname. Baigiant kepti..

Recepto vertinimas: 4

Tuno salotos tikros

Išvirtus makaronus sudedame i dubenį tada per smulkią tarką sutarkuojame kiaušinius, supjaustome papriką, marinuotus agurkus, sudedame nesmulkintą tuną (sultis nupilame į kriauklę), sudedame majonezą. Viską išmaišome. Skanaus! (Gintarė)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: smulkia