Norvegiškai kepti sterkai

Ingridientai:
1 kg sterkų filė,
40 g kaparių,
smulkintų petražolių,
1 citrina,
50 g sviesto,
40 g aliejaus,
druskos,
pipirų,
100 g pieno arba 1 kiaušinio baltymas,
30 g miltų,
750 g bulvių.
Gaminimas
Žuvų gabalėlius nuplaukite, nušluostykite, pabarstykite smulkia druska, pipirais, pamirkykite piene arba šakute išplaktame kiaušinio baltyme, pavoliokite miltuose. Keptuvėje pašildykite pusę riebalų (aliejaus ir sviesto) ir apkepinkite žuvis. Kepimo laikas priklauso nuo žuvų gabaliukų storumo; kai jie bus iškepę, apibarstykite nedideliais citrinos kubeliais.

Žuvį sudėkite į lėkštę, laikykite šiltai. Likusius riebalus sudėkite į keptuvę, pakaitinkite, kol paruduos, sudėkite kaparius ir smulkintas petražoles. Gerai pakaitinkite. Šį padažą užpilkite ant žuvų. Tiekite su bulvėmis, virtomis vandenyje arba garuose, ir salotų lapais. Vietoj petražolių galima dėti plonų svogūno griežinėlių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!