25 rezultatų ieškant "skanaus"

Rūkytos menkės salotos

Nulupame menkę, išimame kaulus ir susmulkiname. Agurkus, pomidorus, obuolį supjaustome mažais kubeliais, svogūną smulkiai sukapojame. Viską išmaišome, pasūdome, pabarstome pipirias, pašlakstome actu ir užpilame aliejumi. Sudedame į salotines ir pabarstome smulkiai kapotais ..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti grybų sriuba

Grybus supjaustyti siauromis juostelėmis ir pakepti riebaluose.Paskui į keptuvę įberti kapotų svogūnų, miltų ir dar kepinti, kol miltai paraus.Viską užpilti karštu vandeniu, pasūdyti ir virti 10-150min.Baigiant virti sudėti plonomis skiltelėmis supjaustytą pomidorą arba agurką ir o..

Recepto vertinimas: 0

Smėlinis obuolių pyragas

Sviestą kapoti su miltais, įpilti acto arba spirito ir tiek grietinės, kad tešla būtų kieta (kaip makaronams). Tešlą įdėti į puodą ir mediniu grūstuvu gerai išmušti. 2 val. palaikyti šaldymo kameroje arba 12 val. - šaldytuve. Tešlą iškočioti plonu sluoksniu ir išpjaustyt..

Recepto vertinimas: 3

Silkė su razinomis ir cinamonu

Sviestą išsukti su cukrumi, varškę permalti, riešutus, razinas, vaisius susmulkinti, citriną sutarkuoti su žieve, į sviestą dėti varškę. Išmaišyti, sudėti į formą ir į šaldytuvą. ..

Recepto vertinimas: 2

Marcipaniniai trapus sausainiai

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant va..

Recepto vertinimas: 5

Kviečiukai kitaip

Išvirtus kviečius sumalti (virti apie 0,5 val, prieš tai iš vakaro numirkius). Bulves sutarkuoti ir tarkius sumaišyti su maltais kviečiais, įmušti kiaušinį, įdėti česnaką, pipirus, druską. Viską gerai išmaišyti , formuoti kotletukus ir kepti įkaitintame aliejuje. Skanu..

Recepto vertinimas: 0

Obuolinis kremas

Obuoliai suvirinami ir pertrinami per sietelį. Baltymai suplakami su 0,5 stiklinės cukraus ir sumaišomi su obuoliais. Grietinėlė suplakama su likusiu cukrumi ir sumaišoma su obuolių tyre. Tada įdedama ištirpinta želatina ir viskas sustingdoma. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai

Miltus sutrinti su tryniu ir druska. Sumaišyti su pienu ir viską gerai išmaišius kepti keptuvėje. Patiekti su uogiene. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 5

Kimšta bandelė „Vitaminas“

Perpjovus bandelę, išskaptuoti jos vidų. Tada pagaminama du įdarai: 1. Gerai išsukama 100 g sviesto. Į jį sudedama malta dešra, kapoti virti kiaušiniai, supjaustytas agurkas, tarkuotas sūris. Pasūdoma, pabarstoma druska. 2. Išsukama 50 g sviesto. Į jį sudedama sutrintos petražolės..

Recepto vertinimas: 0

Duoninės spurgos

Į smulkiai sutarkuotą duoną sudėti stambiai tarkuotus obuolius, iki standžių putų išplaktus baltymus, vanilinį cukrų, truputį smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės. Viską suminkyti. Trynius išplakti su miltais. Iš duoninės masės formuoti apvalias, norimo dydžio spurgutes, jas apv..

Recepto vertinimas: 0

Morkų sausainiukai

Sviesta išsukti su cukrumi, įpilti grietinės, sudėti kiaušinius, sumaltas morkas, prieskonius, gvazdikėlius smulkiai sumalti, miltus ir suminkyti tešlą. Tešlą iškočioti, supjaustyti piršto ilgio trikampiais. Kepti orkaitėje, kol apgels. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Obuoliukas“

Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tar..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Švelnumas"

Kondensuotas pienas, kiaušiniai ir miltai gerai išmaišomi. Soda užgesinama actu ir sudedama įtešlą. Gerai išmaišome. Tešlą padaliname į trys dalis ir iš kiekvienos dalies iškepame po apskritimą. Kremui grietinę išplakame su cukrumi. Pertepame apskritimus. Puošiame kokoso drožlėm..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorai, įdaryti kumpiu

Pomidorų vidų išgremžti, pabarstyti druska ir pipirais. Kumpį ar dešrą sukapoti ar sumalti mėsmale. Kapotą svogūną pakepinti svieste, kol pasidarys skaidrus. Paskui kumpį, svogūną, kapotus kiaušinius ir ryžius sumaišyti su grietine. Pomidorus prikimšti įdaro, ant kiekvieno uždė..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kiaulienos vyniotinis su slyvomis

Mėsą, išėmus šonkaulius, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti ir išimti kauliukus. Mėsos gabalą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 valandas 160-170C temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu. Po valandos įdėti geižin..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, troškinta su ryžiais

Ryžius pakepinti svieste, kartu su tarkuotais ar kapotais svogūnais, salieru ir morka. Įpilti sultinio, uždengti dangčiu ir 15 - 20 minučių troškinti ant mažos ugnies. Paskui sudėti mėsą, žirnelius,prieskonius, (pomidorus). Troškinti dar 15 minučių. Pagamintą valgį apibarstyti sup..

Recepto vertinimas: 0

"Napaleonas"

Ant medinės lentelės 15 minučių kapojamas margarinas su miltais. Po truputį supilamas parūgštintas vanduo, kol pasidaro minkoma tešla. Išminkius šaldoma apie 1 valandą. Iškočiojami 7 torto lakštai. Prieš kepant skarda ar forma perpilama vandeniu, o lakštai subadomi šakute, kad maž..

Recepto vertinimas: 5

Veršienos inkstai su konjaku

Inkstus perpjauti pusiau ir, išpjausčius kraujagysles, per naktį mirkyti piene. Tada supjaustyti griežinėliais, apvolioti miltais ir truputį apkepinti įkaitintuose riebaluose. Pasūdyti, pridėti pipirų, užpilti grietinėle ir troškinti.Prieš duodant į stalą, įpilti konjako. Patiekti ..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su vyšnių padažu

Višta apverdama pasūdytame vandenyje. Šiek tiek suminkštėjus stambiems raumenims (krūtinėlė, kojelės), višta išimama iš vandens ir įtrinama druska su pipirais. Kepama orkaitėje užpylus tirpintu sviestu su aliejumi, nuolat palaistant atsiradusiu skysčiu, kol višta parusvės. Iškepu..

Recepto vertinimas: 0

Švediška vištiena

Vištą išdaryti, nuplauti ir iš visų pusių įtrinti druska. Įdėti į puodą su sviestu ir pašauti į orkaitę, kad paraustų. Vištą iš orkaitės išimti, į puodą sudėti supjaustytą griežinėliais, apvirtą ir nuvarvintą svogūną, pagruzdinti, sudėti miltus, vėl pagruzdinti, po t..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta žąsis

Išdarinėta žąsis įtrinama druska. Įdarui nulupti obuoliai ir slyvos supjaustomi, riešutai smulkiai sukapojami, suberiamas cukrus, razinos, džiūvėsėliai ir viskas sumaišoma. Į žąsį pridedama įdaro ir užsiuvama. Ji dedama į keptuvę, užpilama puse stiklinės vandens ir 1,5 valando..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas triušis

Triušį apipjaustyti, kad jis tilptų į troškintuvą, ir kepti įkaitintuose riebaluoe, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui įpilti karšto sultinio ar vandens ir uždengus dangčiu troškinti. Kiek patroškinus supilti vyną, sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves. Ištroškin..

Recepto vertinimas: 2

Tikras jautienos žlėgtainis

Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais ir kepti su 2 šaukšteliais aliejaus, kol gražiai pagels. Iškepusius sukrėsti į lėkštę. Žlegtainius kepti keptuvėje likusiame karštame aliejuje 2 minutes dažnai apverčiant. Kai žlėgtainiai gražiai apskrus, sumažinti ugnį. Iškeptus žlėg..

Recepto vertinimas: 0

Orinis žuvies pyragas

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu..

Recepto vertinimas: 0

Silkė majoneze

Silkę išmirkyti, išskrosti, nulupti, pašalinti kaulus, supjaustyti įstrižais gabalėliais ir sudėti į silkinę, sudarant vieną didesnę silkę. Ją užpilti majonezu, pakraščius apibarstyti storoku pjaustytu svogūnų laiškų sluoksniu, viršų papuošti kietai virto kiaušinio griežin..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: skanaus