25 rezultatų ieškant "skanaus"

Senovinė duonos sriuba

Pirmiausia reikia užvirinti vandenį ir įdėti kubeliais supjaustyta duoną. ją pavirus, perkošti. Perkoštą skystį, vėl užkaisti ir užvirus sudėti džiovintos duonos kubelius. Po to iškarto nuimti sriubą nuo ugnies ir leisti jai atvėsti. Atvėsus užbalinti grietine, įberti pagal sko..

Recepto vertinimas: 3

Silkė kopūstuose

Viską sumaišome. Skanaus ..

Recepto vertinimas: 0

Margos salotos su grybais

Didesnius grybus supjaustyti į keturias dalis, mažų nepjaustyti. Kitus produktus supjaustyti plonais griežinėliais arba šiaudeliais ir sudėti į salotinę. Grietinę (arba kefyrą) sumaišyti su prieskoniais ir užpilti ant salotų. Grietinę arba kefyrą galima maišyti su majonezu. Tada pr..

Recepto vertinimas: 0

Oro pyragas (obuolių suflė)

Obuolius nuplaukite, suvilgykite vandeniu, iškepkite orkaitėje, ataušinkite ir pertrinkite per sietelį. Į tyrę pridėkite cukraus ir virkite, kol sutirštės. Baltymą išplakite iki tirštų putų, dėkite į karštą tyrę ir greitai maišykite. Obuolių masę sudėkite į sviestu išteptą..

Recepto vertinimas: 3

Virtas glajus

Cukrų ir vandenį supilkite į puodelį, uždenkite ir virinkite, kol sutirštėja. Tada supilkite citrinos sultis ir sirupą atšaldykite įdėję į indą su šaltu vandeniu. Tada sirupą išpilkite į emaliuotą indą ir išsukite, kad pasidarytų visiškai baltas. Paskui glajų galite tepti an..

Recepto vertinimas: 1

Žuvis majoneze

Lėkštę išklokite salotų lapais, ant viršaus dėkite 50 g daržovių, užpilkite majonezu, ant jų sudėkite virtą, supjaustytą žuvį. Ant viršaus uždėkite dar šiek tiek majonezo, perbraukite dantytu peiliu. Aplink sudėkite likusias daržoves, papuoškite žalumynais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Gūžinių kopūstų apkepas

Kopūstus pasmulkinus apvirti, tada supjaustyti. Kiaušinius su miltais ir pienu gerai išplakti ir supilti ant kopūstų, tada suberti 0,5 stiklinės džiūvėsėlių, svieste pakeptus svogūnus, petražoles, pipirus, druską, viską gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti i riebalais ištept..

Recepto vertinimas: 0

Grybų ir kiaušinių apkepas

Kapotus grybus, kiaulieną, svogūnus ištroškinti ir ataušinti. Į troškinį įpilti su pienu išplaktų kiaušinių, įdėti prieskonių, sumaišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti, kol gerai iškeps ir paviršius paraus. Patiekti karštą su virtomis bulvėmi..

Recepto vertinimas: 0

Grybų apkepas su grietinės padažu

Šviežius grybus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir kepti, kol išgaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Baigiant kepti, įberti miltų ir juos šiek tiek paskrudinti. Įpilti skysčio, įdėti grietinės, pavirinti ir pasūdyti. Padažas turi būti tirštas. Į praaušusią masę įmušt..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta jautiena su lašinukais

Lašinukus, morką ir petražolės šaknį supjaustyti. Mėsoje padaryti įpjovas, į kurias įdėti lašinukų, morką, petražolės šaknį. Mėsą įtrinti druska ir pipirais. Tada mėsą surišti ir pakepti. Po to įdėjus duonos plutos, patroškinti. Išėmus mėsą, į padažą įpilti vanden..

Recepto vertinimas: 0

Arbatoje troškinta jautiena

Mėsą supjaustyti ir pakepti. Tada apibarstyti prieskoniais, česnaku ir patroškinti. Baigiant troškinti, mėsą apibarstyti arbatžolėmis, sudėti supjaustytą obuolį, supilti mėsos sultinį ir dar 10 minučių patroškinti. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotas avienos kepsnys

Kadagio uogas sugrūsti, įpilti acto. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti 24 valandas. Prieš kepant, išrinkti uogas, apkepinti , pasūdyti, įdėti miltų, vėliau įpilti pieno ir toliau kepti. Patiekti su bulvėmis. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Avienos plovas su pupelėmis

Mėsą supjaustyti, apkepinti, pasūdyti, įberti pipirų, įpilti vandens ir troškinti. Atskirai išvirti ryžius, pupeles. Ryžius pakepinti, tada įpilti vandens, pasūdyti ir virti. Į dubenį dėti mėsą, tada mėsą ir galiausiai pupeles. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys su lašinukais

Mėsą išmušti, įpjauti keliose vietose ir prismaigstyti lašinukų. Mėsą surišti siūlu, pakepinti. Tada įpilti vandens, sudėti supjaustytas daržoves ir kepti 1 valandą. Iškepus, nuimti siūlus, supjaustyti. Iš sulčių, kuriuose kepė mėsa pagaminti padažą su miltais ir grietine. S..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas žąsies kaklas

Nuo kaklo nulupti odą, vieną galą užrišti. Mėsą, svogūną, obuolį dukart permlati, įpilti vandens ir įdėti prieskonių. Pagamintu faršu prikišti kaklo odą, užsiųti ir virti 1 valandą. Išvirusį kaklą laikyti prislėgtą. Patiekti šaltą. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų bokšteliai

Nuvalius svogūnus, nupjauti viršūnes. Taip paruoštus svogūnus pavirinti grietinėje, po to juos suskirstyti į vis mažėjančius svogūnėlius. Į mėsą įdėti smulkiai pjaustyto svogūno , įmušti kiaušinį, prieskonius, druskos ir sumaišyti. Keptuvėje svieste pakepinti mėsos masę. P..

Recepto vertinimas: 0

Paprastas keksas

Trynius ištrinkite su cukrumi, sudėkite krakmolą, iki baltumo ištrintą sviestą, dalį miltų ir razinas. Išmaišykite. Sudėkite iki baltumo išplaktus baltymus, likusius miltus, sodą, citrinos žievelę, atsargiai išmaišykite. Tada tešlą pilkite į kekso formos kepimo indą. Žiūrėki..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukai tešloje

Viščiukus perpjauti pusiau, įtrinti druska, citrinos sultimis. Tada supjaustyti gabalais ir apvirti. Iš kiaušinių, pieno, aliejaus, miltų užmaišyti tešlą, pasūdyti, pagardinti muskatu. Vištienos gabalus pamirkyti tešloje ir kepti. Patiekti apibarsčius petražolės lapeliais. Skanaus...

Recepto vertinimas: 0

Braškių salotos su vaniliniais ledais

Grietinėlė, kefyras, cukrus ir vanilinis cukrus sumaišomi ir plakami. Braškės supjaustomos ir sudedamos į dubenėlį su padažu. Į indelius dedami ledai. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Briedžiukai, kepti grietinės padaže

Briedžiukus švariai nuplauti, supjaustyti gabalėliais, apibarstyti druska ir 15 minučių kepti svieste. Paskui įberti miltų, sumaišyti, dar kelias minutes pakepinti, įpilti grietinės, 2 minutes pavirinti, praaušinti ir įmušti kiaušinį. Grybus sukrėsti į riebalais pateptą formą, ap..

Recepto vertinimas: 5

Grybai, troškinti su daržovėmis

Grybus perpjauti pusiau arba supjaustyti gabalėliais. Puode pakaitinti riebalus, sudėti į juos kubeliais supjaustytas daržoves ir 5 minutes pakepinti. Tada įpilti vandens arba sultinio, ir uždengus troškinti, kol paminkštės. Tada sudėti pailgais gabalėliais supjaustytas arba į keturias ..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai su riešutais

Į indą įberti 300g miltų . Suberti cukrų , supilti citrinos sultis , sudėti kiaušinių trynius ir viską sumaišyti . Tada sudėti gabaliukais sukapotą sviestą , smulkintus lazdynų riešutus bei likusius miltus . Viską gerai sumaišyti . Paruoštą tešlą valanda palaikyti ..

Recepto vertinimas: 3

Adžika (konservavimui)

Visas daržoves nuvalyti, sumalti mėsmale, virti savo sultyse nuo užvirimo 50 min. Supilti actą, aliejų, cukrų, druską, česnaką ir pavirinti dar 10 min. Sudėti į stiklainius. Galima paruošti žiemai. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 4

Žuvis, troškinta su grybais ir daržovėmis

Žuvies filė supjaustyti siauromis juostelėmis, pašlakstyti actu arba citrinos sultimis, pabarstyti druska, 15 minučių palaikyti šaltai ir sudėti į sviestu pateptą forma arba ugniai atsparų indą. Daržoves ir grybus supjaustyti strypeliais, sudėti į puodą ir troškinti svieste. Kiek p..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su vyšnių padažu

Višta apverdama pasūdytame vandenyje. Šiek tiek suminkštėjus stambiems raumenims (krūtinėlė, kojelės), višta išimama iš vandens ir įtrinama druska su pipirais. Kepama orkaitėje užpylus tirpintu sviestu su aliejumi, nuolat palaistant atsiradusiu skysčiu, kol višta parusvės. Iškepu..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: skanaus