karstas ir saltas Vaisiu fondiu

Ingridientai:
karstam fondiu: balto/juodo sokolado ( 200g);
70g sviesto;
70g grietineles;

saltam fondiu: desertines plaktos grietineles;
vanilinio cukraus pudros;

Vaisius ir uogas renkames pagal sezona ir megiamuma:
braskes,
avietes,
apelsinai (lupti; isdalinti skiltelemis);
agrastai;
obuoliai (nelupti, stambiais gabaleliais);
kriauses (neluptos; skiltelemis);
Persikai (stambiais gabaleliais);
ananasas;
vynuoges;
figos;
ir kt.

Gaminimas
Saltas vaisiu fondiu :
grietinele kartu su vaniliniu cukrumi plakam iki standziu putu, paskui sukreciama i dailu dekorativiny inda pastatyta stalo viduryje. Aplink ji isdeliojamos lekstes sukuo ivairesniu rusiu uogomis ir vaisiu gabaleliais. Desertine sakute smeigiami vaisiai ir mirkomi grietinele. Sis saltas desertas susijes su fondiu tuo, kad jo, kaip ir tikrojo varianto , pagrindine ideja - valgymas ragaujant ir bendraujant drauge is bendro katilo.

Karstas fondiu:
sviestas sudedams y metaliny dybeneli, kuris , ant mazos ugnies, syla imerktas i didesni dubeni su vandeniu. Sokoladas sulauzomas gabaleliais ir dedamas kartu su letai tirpstanciu sviestu. I sy misiny imaisome isplakta grietinele. masei tapus vienalyte, kartu su visais dubenimis nukeliame i stalo viduri. kartu su sveciais desertinemis sakutemis pasmeige mirkome sokolade pasirinktus vaisius ir uogas.
graziu emociju ir skanaus! (Vaiva)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!