Suktinukai

Ingridientai:
1 kg veršienos kumpio,
saujos džiovintų slyvų,
200 g rukytų sluoksniuotų lašinių,
1 citrinos,
prieskonių: pipirų, čiobrelių ir druskos pagal skonį.
Gaminimas
Lašinukus supjaustykite juostelėmis, o veršieną – gabalais kaip karbonadui. Mėsą gerai išmuškite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palaukite apie valandą, tada pabarstykite pipiriukais ir čiobreliais, ant kiekvieno gabalėlio dėkite slyvą ir suvyniokite. Apjuoskite lašinukų juostele ir sutvirtinkite smeigtuku. Puodo, kuriame troškinsite, dugną apdėkite pjaustytom morkytėm, petražolės šaknim, ant viršaus dėkite suktinukus ir įpilkite stiklinė vandens. Troškinkite 190-180 laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą. Jei vanduo išgaruos, įpilkite dar, kad suktinukai būtų apsemti iki pusės. Prie veršienos suktinukų tiks morkų-bulvių koše ir su svogūnėliu troškinti burokėliai. Bus labai skanu, jei nepamiršite patiekti raugintu agurkėliu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!