25 rezultatų ieškant "produktai"

Žuvies suktinukai

Žuvies filė supjaustome stambiais gabalais, odą keletą kartų įpjauname. Gabalus pamušame, pabarstome druska, pipirais. Viduryje dedame faršo, susukame, kad taptų pailgos formos. Suvilgome kiaušinio plakinyje, pavoliojame džiūvėsėliuose, vėl plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Kepam..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė “Marselietė” su šafranu

Iš žuvies kaulų ir daržovių išvirti sultinį. Visą gautą masę permalti su malimo mašina ir perkošti per labai tankų sietelį. Gaunamas skaidrus sultinys.Į lėkštę dedame po 20 g apvirtos lašišos, sterko ir paruoštų austrių. Užpilamas sultinys.Prie šio sultinio atskiroje lėkš..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su krevetėmis

1. Salotas nuplauname ir lapus išskirstome. „Iceberg” salotas supjaustome plonomis juostelėmis, o garbanotąsias suplėšome stambiomis skiautėmis. Salotas sudedame į lėkštes. 2. Kiaušinius nulupame ir perpjauname pusiau. Krevetes ir kiaušinių puseles dedame ant salotų. 3. Iš garstyči..

Recepto vertinimas: 4

Kepta menkė

1.Žuvį nuplaunama ir nusausiname ant sugeriamo popieriaus. Mankę užpilame puse citrinų sulčių, pabarstome druska, pipirais ir 20 min. marinuojame. Įkaitiname orkaitę. 2.Alyvų aliejų sumaišome su likusiomis citrinų sultimis ir šiuo mišiniu patepame žuvį. Dvi citrinas supjaustome plo..

Recepto vertinimas: 2

Lašiša su šampano padažu

1. Lašišą nuplauname, nusausiname ant sugeriamojo popieriaus ir iš visų pusių pašlakstome citrinų sultimis. 2. Puode užviriname vandenį ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Smulkintą svogūną suberiame į puodą ir viriname 20 min. Supilame baltąjį vyną, sudedame žuvį ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Plekšnės su vynuogėmis

1. Plekšnių filė nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais ir iš abiejų pusių pašlakstome citrinų sultimis. Filė susukame ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Orkaitę įkaitiname iki 180 oC. 2. Kepimo indą (jame patiekalą ir patieksime) ištepame sv..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų ir paprikų tyrsriubė

1. Daržoves nuplauname, supjaustome (išskyrus puse paprikos) ir 3-4 min. kepiname alyvų aliejuje. 2. Sultinio kubelį ištirpiname vandenyje ir užviriname. Sudedame daržoves ir viriname 30 min. 3. Likusią puse paprikos labai smulkiai sukapojame (degtuko galvutės dydžio gabalėliais). 4. Sri..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Kalėdinė eglutė"

Išsukti sviestą, į sviestą įmušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. š. persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai, suberti van. cukrų, užminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 2 - 3 val., kad sustingtu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dy..

Recepto vertinimas: 0

Grybų , mėsos ir ryžių apkepas

Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ja suberti ryžius (daugiau kaip pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Vi..

Recepto vertinimas: 0

Grybų, mėsos ir ryžių apkepas

Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ją suberti ryžius (daugiau kaip pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Viduryje padaryt..

Recepto vertinimas: 0

Velykiniai zuikiai

Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, sutrupinti mieles, užpilti 4-5 šaukštus šilto pieno, 1 šaukštelį cukraus, uždengti rankšluosčiu ir 20-30 minučių laikyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla, į ją supjaustyti sviestą, supilti likusį pieną, suberti cukrų, ..

Recepto vertinimas: 0

Tikras itališkas Tiramisu

Kiaušinius gerai nupluname su šiltu vandeniu ir muilu (aš taip darau, kadangi kiaušiniai bus naudojami nevirti). Maskaponę sumaišome su kiaušiniais, kad gautųsi vientisa masė. Biskvitinius pirštelius pamirkome kavoje ir sudame stikliniame inde sluoksnį, tada užtepame kremo sluoksnį. Ta..

Recepto vertinimas: 4

Rudasis grybų padažas

Miltus sausai pakepinti. Įkaitintuose riebaluose apkepinti šiaudeliais supjaustytas prieskonines daržoves, pridėti pomidorų tyrės, įpilti rudojo sultinio (išvirto iš pakepintų kaulų) ir viską pavirinti. Norint, kad padažo spalva būtų gražiai rusva, galima pridėti deginto cukraus, i..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba su kukulaičiais

Iš margarino, kiaušinio trynio, miltų , skysčio druskos įmaišyti tešlą ir 30 minučių ją palaikyti. Kapotus grybus ištroškinti su strypeliais supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis.Bulves išvirti vandenyje arba sultinyje. Joms baigiant virti, į sultinį suleisti 2 šaukšteliais ..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su rūkyta silke ir obuoliais

Viena duonos pusė apkepama. Silkė nuvaloma, išimami kaulai. Obuoliai supjaustomi mažais plonais griežinėliais, svogūnai susmulkinami. Silkės gabaliukai ir svogūnai truputį pakepinami margarine, įdedama miltų ir skysčio, paverdama, paskui sudedami obuoliai ir dar šiek tiek pakepinama a..

Recepto vertinimas: 0

Trapi tešla picai

Užminkyti mielių tešlą, palikti 30-60 minučių, kad pakiltų, dar kartą suminkyti, iškočioti lakštą ir padėti ant pakankamai aukštos formos, kadangi pica kepimo metu pasikelia. Visi produktai, kurie sudaro picos įdarą, supjaustomi mažais, vienodais gabaliukais, alyvuogės atskiriamos..

Recepto vertinimas: 4

Mieliniai riestainiai

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpyti riebalai ir visi recepte nurodyti produktai, gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų. Pakilusi tešla dar kartą suminkoma. Jei tešla minkšta, pridedama miltų ir dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešl..

Recepto vertinimas: 3

Varškės keksas

Sviestas gerai išsukamas, po vieną mušami kiaušiniai ir dalimis beriamas cukrus, kol sudedami visi šie produktai. Varškė ištrinama pro sietelį ir sudedama į sviestą kartu su miltais bei rūgščiame vandenyje ištirpinta soda. Išmaišius supilama į riebalais išteptą keksinę formele..

Recepto vertinimas: 2

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Keksas su riešutais

Miltus išmaišyti su kepimo milteliais. Riebalus išsukti iki purumo. Į juos po vieną įmušti kiaušinius. Į masę berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukti, kol bus sudėti visi produktai ir tūris padidės 2-3 kartus. Į tešlą suberti kapotus riešutus, nutarkuota citrin..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai „Mylimiausi“ (Jūratės)

Dideliame inde sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, įmušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus (geriau cukrų prieš tai sumalti, kad geriau susimaišytų ir neliktų neištirpusių kristalėlių), šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. ..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai sausainiai „Eglutės“ (Jūratės)

Sviestą sukant įmušti po vieną kiaušinį, berti po šaukštą cukraus, po šaukštą miltų ir sukti, kol visi produktai bus sudėti. Baigiant sukti, suberti vanil. cukrų, likusius miltus. Tešla suminkoma ir paliekama pridengta šaltoje patalpoje, kad sustingtų. Iškočiojamas paplotis. Da..

Recepto vertinimas: 3

Baklažanų ir pomidorų apkepas

Baklažano griežinėlius sudėkite sluoksniais į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska. Palikite pastovėti 30 min., po to perliekite vandeniu ir nusausinkite virtuvine šluoste. Iki 200°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus, su..

Recepto vertinimas: 0

Tailandietiški virti makaronai (Phat Thai) (foto)

Padažo produktai sumaišomi ir šiek tiek pakaitinami ant vidutinė ugnies. Ryžių makaronai 5 min. pamirkomi šaltame vandenyje. Didelėje aukštoje keptuvėje įkaitinamas aliejus. Sudedami šalotinis svogūnas ir šiek tiek apkepamas, kol pasklis jo aromatas. Tuomet sudedami makaronai. Įpila..

Recepto vertinimas: 0

BARŠČIAI SU GRYBAIS

Paruosti grybai ir susmulkintos prieskonines darzoves patroskinamos svieste. Virti burokeliai sutarkuojami. Bulves supjaustomos kubeliais ir isverdamos sultinyje. Paskui i sultini sudedami visi produktai, supilami miltai, sumaisyti su trupuciu salto skyscio, ir viskas verdama dar 10 min. Barsciai pa..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: produktai