25 rezultatų ieškant "plonais"

Vaisių salotos su mango padažu

1. Mango vaisius nulupame, išimame kauliukus. Vieną vaisių smulkiai supjaustome ir sutriname. Išspaustas apelsinų sultis supilame į mango tyrę, suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa vienalytė. Padažą perkošiame ir dedame į šaldytuvą. 2. Išgremžiame nektarino, persikų ir slyv..

Recepto vertinimas: 5

Veršienos kepsnys su daržovėmis

1. Keptuvę įkaitiname iki 220 oC. Šalavijo šakelę susmulkiname ir užberiame ant veršienos. Mėsą užklojame lašinių griežinėliais. Skardoje išlydome sviestą, dedame veršieną ir 30 min. kepame orkaitėje. 2. Vandenį pakaitiname ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Įberiame ..

Recepto vertinimas: 0

Grybai, troškinti su obuoliais

Paruoštų grybų kepurėles perpjauti į keturias dalis, kotelius supjaustyti plonais skridinėliais ir troškinti riebaluose. Kai grybai paminkštės, sudėti gabalėliais supjaustytus obuolius ir dar patroškinti.Miltus sumaišyti su šaltu skysčiu, supilti į grybus ir viską dar pavirti.Prid..

Recepto vertinimas: 0

Morkos imbiero marinate

Paruošiamos morkos su imbieru. Sumaišykite puode imbierą, actą, vandenį, cukrų, druską ir pipirus. Pavirkite viską maišydami, kol ištirps cukrus su druska. Užpilkite karštą marinatą ant morkų ir palikite mišinį pastovėti bent porą valandų, kuo ilgiau, tuo geriau. Morkos patiekia..

Recepto vertinimas: 0

Žaliųjų daržovių salotos

Žalias morkas, kopūstus, salierus supjaustykite juostelėmis, o agurkus ir pomidorus – plonais griežinėliais. Tada pasūdykite ir dėkite krūvelėmis į salotinę, užpilkite grietine, majonezu. Papuoškite petražolių ar krapų šakelėmis. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Šiupininė su grybais

Grybus, svogūnus, petražolę arba salierą supjaustyti šiaudeliais, ištroškinti riebaluose, įpilti sultinio ir virti 15 minučių. Raugintus agurkus nulupti ir išimti sėklas. Agurką ir pomidorus supjaustyti plonais griežinėliais, kartu su kaparais arba alyvmedžio uogomis suberti į kar..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinė pica su traškia plutele

Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite mieles ir cukrų, įmaišykite šilto vandens. Į dubenį persijokite miltus ir druską, supilkite mielių mišinį ir kruopščiai išmaišykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą minkykite 10 minučių arba tol, kol neliks gumulėlių ir ji pasi..

Recepto vertinimas: 0

Avokadų salotos su medumi ir riešutais

Svogūną susmulkinti, maišyti su actu, druska, pipirais ir medumi, plakant po truputi supilti aliejų. Nuluptas avokadas perpjauti pusiau, pašalinus kaulus supjaustyti plonais griežinėliais ir pašlakstyti citrinos sultimis. Salotas susmulkinti, išdėlioti į lėkštutes, ant viršaus dėti a..

Recepto vertinimas: 0

Filė kepta ant iešmo

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo. Mėsą su prieskoniais sudėti stiklinį indą, įpilti vyno, ir 2-3 dienas laikyti šaltai. Paskui apdžiovinti, suverti ant iešmo ir sukinėjant kepti virš žarijų. Kartkartėmis patepti ištirpintais ri..

Recepto vertinimas: 0

Salotos vaikų šventėms

1. Nuplaukite visus vaisius ir nusausinkite. 2. Kriauses ir obuolius perpjaukite i keturias dalis, ispjaukite seklalizdzius. Vaisiu zieveles lupti nereikia. 3. Kriauses ir obuolius supjaustykite plonais griezineliais, apslakstykite citrinos sultimis (kad nepajuoduotu). 4. Pasiruoskite stikline salo..

Recepto vertinimas: 4

Agurkų ir paprikų salotos su aliejiniu ančiuvių užpilu

100g agurkų supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į užkandinę lėkštę, ant viršaus gražiai sudėliokite plonais šiaudeliais supjaustytų 30g geltonų paprikų, 30g svogūnlaiškių gabalėlių, 30g raudonų paprikų (turi išeiti tautinės vėliavos spalvos), pagardinkite 1,5g d..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu ančiuvių užpilu

Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų. Ant viršaus užberkite 40g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėlia..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių daržovių salotos su karšta kalakutienos filė ir avietiniu alyvų aliejaus užpilu

Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų, apdėliokite 40g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių. Ant viršaus užberkite 10g porų, supjaustytų ..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu kilkių užpilu

Į lėkštę kalvele sudėkite 100g parduotuvėje pirktų salotų mišinio (man geriausiai tinka ,,Salpronės" aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix'as). Ant viršaus užberkite 30g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytais ..

Recepto vertinimas: 0

Kelmučių padažas

5g alyvų aliejuje pakepinkite 40g kubeliais supjaustytų konservuotų luptų savo sunkoje pomidorų, 10g marinuotų kelmučių, 5g plonais griežinėliais supjaustytų žaliųjų alyvuogių, 5g labai smulkiai sukapotų pakepintų svogūnų, 1g smulkiai sukapotų petražolių, 0,5g džiovintų čio..

Recepto vertinimas: 0

Turkiški šašlykai

Mėsą supjaustome maždaug 4 cm skersmens apskritais griežinėliais. Česnaką supjaustome smulkiai, svogūnus - plonais žiedais. Mėsą pasūdome, apibarstome česnakais, maltais kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais, pašlakstome actu. Sluoksniuodami su svogūnais (kelis šaukštus svogūnų a..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su porais, citrina ir rozmarinais

Ant žemos ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite porus ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės (2-3 min.). Supilkite vandenį ir įberkite druskos. Kaitinkite apie 20min., kol porai visai suminkštės. Ant vidutinės ugnies kitoje didelėje keptuvėje į..

Recepto vertinimas: 0

Avokado salotos su kumpiu

Daržovių skustuku nulupkite pusę vieno greipfruto žievės. Supjaustykite ją plonais šiaudeliais; 2 minutes pavirinkite ant mažos ugnies. Nulupkite likusią žievę. Laikydami greipfrutą virš dubens, peiliu išpjaustykite skilteles, atskirdami jas nuo plėvelių. Skilteles sudėkite į dub..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuota mielinė tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 gramų cukraus ir pilti šaltą pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 minučių laikyti vėsioje, be skersvėjų vi..

Recepto vertinimas: 2

Daržovių apkepas

Nuplaukite ir supjaustykite daržoves griežinėliais, o svogūnus- labai plonais žiedeliais. Suberkite daržoves sluoksniais į skardą ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje 20-25 min., kol daržovės suminkštės. ..

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINIAI RAGELIAI

Kiausini kietai isvirti ir smulkiai supjaustyti. Pupeles isvirti, nuvarvinti ir sumalti mesmale. Grybus supjaustyti ir apkepinti svieste. Kiausini, pupeles ir grybus gerai ismaisyti. Kumpi supjaustyti labai plonais griezineliais, susukti kaip rageli ir susegti sone petrazoles lapkociu arba gvazdikel..

Recepto vertinimas: 0

ŠVEICARIŠKOS SALOTOS

Bulves gerai nuplauk ir virk su lupenomis 20 min. Svoguna supjaustik plonais griezineliais.Nulupk desra, ja taip pat supjaustyk plonais griezineliais. Pasildyk sultini, suri supjaustyk pailgais gabaleliais. Bulves nusunk, nulupk, supjaustyk gabaleliais, uzpilk sultiniu. Truputi atvesink, supilk vyno..

Recepto vertinimas: 0

GAIVUS KRIUŠONAS

Supjaustykite agurka ir citrina plonais griezineliais. Perpjaukite ananasa pusiau, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Suberkite agurko ir vaisiu gabalelius i asoti.Supilkite i asoti baltaji vyna. Putojanti vyna pilkite pries pat patiekdami gerima, tuomet jis graziai burbuliuos stiklinese...

Recepto vertinimas: 0

Svarainių sirupas

Isvalytus svarainius supjaustyti plonais griezineliais, sumaisyti su cukrumi ir sudeti i stiklaini. Laikyti kambario temperaturoje, kol istirps cukrus. Cukrui istirpus laikyti vesioje vietoje 5-6 paras. Kai cukraus dedama 1 kg, nukosus sirupa supilti i svarius butelius, sandariai uzkimsti ir laikyti..

Recepto vertinimas: 4

Kiaulienos išpjova su svogūnais ir pievagrybiais

Svogunus nulupame ir supjaustome plonais griezineliais. Griezinelius kepame aliejuje 5 min., ipilame 1/2 puodelio vandens, iberiame ziupsneli cukraus ir druskos ir troskiname 10 min. ant silpnos ugnies. Pievagrybius supjaustome i keturias dalis ir pakepame atskiroje keptuveje, kol pageltonuos. Laiko..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: plonais