25 rezultatų ieškant "patiekalas"

Upėtakis marškinėliuose

Išskrostus ir išvalytus upėtakius pabarstyti druska ir pipirais. Susmulkinti petražoles. Žuvį apibarstyti čiobreliais, 3 did. šaukštais smulkintų petražolių ir kalendra. Sudėti į indą, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti marinuotis 1 val. Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Smulkiai..

Recepto vertinimas: 4

Mirkalas su bulvėmis

Lašinukus supjaustyti nedideliais kubeliais ir paspirginti. Į spirgučius sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, įberti mitų ir maišant po truputį supilti pieną. Įberti pagal skonį druskos ir pavirinti. Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Padažas valgomas su karštomis bulvėmis (..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Kuskusas su glazūruotais baklažanais

Aliejus pakaitinamas keptuvėje, daržovės kepamos ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Sudedami svogūnai, česnakai, čilis. Viskas toliau tokiu pačiu būdu kepama ant didelės ugnies maždaug 1 minutę. Užpilamas sirupas, gerai išmaišoma. Įmaišomas kuskusas, citrinos sultys, van..

Recepto vertinimas: 0

Ceviche su ananasų sultimis

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai ir supjaustoma 1x1 cm dydžio kubeliais. Visos sudedamosios dalys, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišomos ir padaromas marinatas, kuris užpilamas ant žuvies. Patiekalas laikomas šaldytuve ne mažiau kaip valandą , tačiau ne daugiau kaip 5 v..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės normaniškai

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnaką 2-3 minutes, kol pageltonuos. Česnako skilteles išimkite. Sudėkite ančiuvius ir kepinkite juos apie 5 minutes, trindami juos šakute, kad jie išsileistų aliejuje. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite mėtas bei petražoles. T..

Recepto vertinimas: 0

Menkių kepenėlių užkanda

Kepenėles sutrinti šakute, kiaušinius ir svogūnus kuo smulkiau sukapoti, dėti prie kepenėlių. Apšlakstyti aliejumi, kuriame buvo kepenėlės, išmaišyti ir valgyti su juoda duona, arba tiesiog užtepti ant duonos. Puošti susmulkintais žaliais svogūnų laiškais. Labai skanus ..

Recepto vertinimas: 4

Vištienos plovas

Vištą išvirti su stambiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais ir prieskoniais. Ryžius perplauti nusausinti, pakepinti su puse normos riebalų. Tada įpilti 4 stiklines vištienos sultinio, įberti druskos, maltų pipirų, kario miltelių, razinų, viską 10 minučių pavirinti ant silpnos ..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas, troškintas grietinėje

Išdarinėtas viščiukas supjaustomas į 4 dalis, pasūdomas. Druskai gerai įsigėrus, viščiukas nušluostomas, apibarstomas miltais ir apkepinamas svieste kartu su svogūno griežinėliais. Įpylus stiklinę karšto vandens, troškinama, kol mėsa suminkštėja. Paskui ji užpilama grietine, i..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies maltinis

Nuvalytą žuvies file pamirkyti piene apie pusę valandos. Bandeles pamirkyti piene. Svogūną sukapoti ir pakepinti svieste. Bandeles nuspausti ir sumalti su žuvimi bei svogūnu. Išplakti 2 kiaušinius ir sudėjus prieskonius, viską gerai išminkyti. Į didesnį puodą sudėti daržoves ir iš..

Recepto vertinimas: 4

Avižų kisielius

Miltai arba dribsniai užpilami drungnu vandeniu, išmaišoma, įmetama duonos plutelė ir kelios medžio anglys. Laikoma kambario temperatūroje apie 1 parą. Paskui perkošiama, pripilama iki 1l. vandens ir juo dar kartą perplaunami miltai. Skystis supilamas į puodą, pasūdoma, užvirinama ir..

Recepto vertinimas: 4

Spanguolių kisielius

Iš perrinktų ir nuplautų sumaigytų uogų išspaudžiamos sultys. Liekanos užpilamos vandeniu ir pavirinamos su cukrumi bei prieskoniais. Perkošto nuoviro ir sulčių turi būti 1 litras. Nuoviras užvirinamas, supilamas išleistas krakmolas, užvirinama ir supilamos išspaustosios sultys...

Recepto vertinimas: 0

Užpilti obuoliai su ryžiais ir slyvomis

Nuplauti ryžiai užpilami vandeniu ir užvirinami. Paskui išberiami ant sietelio ir perpilami šaltu vandeniu. Vėl suberiami į puodą, užpilami pienu, pasūdomi ir verdami ant mažos ugnies arba orkaitėje, kol suminkštės. Tada ryžiai sudedami kūgeliu į lėkštę, apdedami džiovintomis ..

Recepto vertinimas: 0

Krovainis

Miltai suminkomi su krauju ir druska. 2—3 val. tešla laikoma šiltai. Po to daromi nedideli kepaliukai ir kepama kaip duona. Žemaitiškas patiekalas. ..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška užkanda

Pupeles sudedame į puodą ir pašildome. Traškučius gražiai sudedame į didelį ugniai atsparų indą. Ant jų tolygiai užberiame pupeles. Ant viršaus užpilame salsos ir apibarstome sūriu. Indą dedame ant grilio grotelių ir kaitiname, kol pradeda burbuliuoti. Tiekiame iškart. Pastab..

Recepto vertinimas: 0

Ziti su graikinių riešutų pasta ir sūriu

Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 14 minučių. Nukoškite makaronus į rėtį, virš didelio patiekimui skirto indo taip, kad karštas vanduo sušildytų indą. Išpilkite karštą vandenį, iššluostykite indą ir dėkite į jį vieną trečiąją makaronų ..

Recepto vertinimas: 2

Greitas patiekalas netikėtiems svečiams (Renatos)

Tešlos lakštą perpjaunam pusiau, vieną dalį dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, kraštus truputį paspaudom pirštais. Šaldytas daržoves sumaišome su stambiai sutarkuotu sūriu ir smulkiai pjaustyta filė ar šonine ir dedam ant tešlos. Antrą lakštą dedame ant viršaus, šak..

Recepto vertinimas: 4

Kiniški mėsos ir ryžių pietūs (Skaistės)

Mėsą supjaustyti linijomis, karį ištirpinti svieste ir sumaišyti su aštriais prieskoniais. Masę įtrinti į mėsą, apipilti raud. vyno actu ir palaukti 20 minučių. Per tą laiką supjaustyti daržoves, o česnaką susmulkinti. Tada pradėti kepti mėsą aliejuje. Kepant įpilti truputį ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių, pankolių ir graikinių riešutų salotos

Paskrudinkite graikiškus riešutus 180 laipsnių karštumo orkaitėje 5-8 minutes, kol pasidarys traškūs. Nulupkite gorgonzolos sūrio luobelę, sūrį sutrupinkite pirštais. Trečdalį jo sudėkite į dubenėlį su raudonojo vyno actu. Po truputį įplakite aliejų, kad padažas sutiršt..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos troškinys su voveraitėmis (Jurgos)

Iškepti ar išvirti vištieną su prieskoniais. Išvirti bulves (su druska ar sultinio kubeliu), paskui supjaustyti plonomis riekelėmis. Svieste pakepti voveraites. Kai voveraitės apkepa, sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną. Dar pakepinti, supilti grietinėlę (ar grietinę) ir pagal skon..

Recepto vertinimas: 4

Pikantiškos sraigės

Sraiges isimti is kiauteliu, jei dideles - perpjauti per puse. Sudeti i keturis mazus molinius indelius, pabarstyti druska, zoleliu misiniu ir pipirais ir ant virsaus uzdeti gabaleli sviesto ar uzpilti truputeli alyvu aliejaus.Indelius uzdengti ir ikisti i prie 200 laipsniu ikaitinta orkaite, palaik..

Recepto vertinimas: 5

Lemas

Is vakaro supjaustyti ir pamarinuoti su prieskoniais aviena.I dideli puoda sudeti supjaustytus skiltelemis pomidorus ir anr mazos ugnies juos virti, nuolat pamaisyti, kad neprisviltu.Aviena pakepinti ir sudeti i puoda kur yra issitusine pomidorai. Tada nulupame dzindzerio sakni ir supjaustome storai..

Recepto vertinimas: 0

Duona su sūriu

Duona iskepti, iskepus ja pabarstyti sutarkuotu suriu ir uzdengti. Kiek laiko palaikius apibarstyti druska ir susmulkintu cesnaku. Valgyti su susmeigimo pagaliukais arba sakute. Tikrai skanus patiekalas.=) (Saule)..

Recepto vertinimas: 5

Liekninantis patiekalas - Avokados salotos

Avokados minkstima supjaustyti, sumaisyti su grybais, prieskoniais bei aliejumi. Apibarstyti pipirne.Patiekalo energetine verte - 300 kcal.Skanaus! (dove)..

Recepto vertinimas: 0

Ragu su marinuotais agurkais

Bulves, morkas, marinuotus agrukus ir liesą mėsą supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų. Troškinti apie 10 min., tada sudėti prieskonius, negailėti pipirų - patiekalas turi būti aštrus. Pomidorų padažą supilti prieš pabaigą. Patiekalas paruošt..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: patiekalas