25 rezultatų ieškant "patiekalas"

Mirkalas su bulvėmis

Lašinukus supjaustyti nedideliais kubeliais ir paspirginti. Į spirgučius sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, įberti mitų ir maišant po truputį supilti pieną. Įberti pagal skonį druskos ir pavirinti. Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Padažas valgomas su karštomis bulvėmis (..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Keptos bulvės su svogūnais

Bulves supjaustykite kubeliais, nuplaukite, sudėję į sietelį nuvarvinkite. Dėkite bulves į skrudintuvą arba į keptuvėje įkaitintus riebalus, pasūdykite ir kepkite kartais pamaišydami. Paskui bulves dėkite į troškinimo indą, įdėkite sviestą, 50 g grietinės ir 10 minučių patroš..

Recepto vertinimas: 0

Raganos kepsnys

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 5

Kiaušiniai bandelėse

Obuolius nulupame, supjaustome plonais griezineliais. Kefyra isplakame su medumi ir uzpilame obuolius. Patiekdami pabarstome riesutais. (Kristina)..

Recepto vertinimas: 0

Kuskusas su glazūruotais baklažanais

Aliejus pakaitinamas keptuvėje, daržovės kepamos ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Sudedami svogūnai, česnakai, čilis. Viskas toliau tokiu pačiu būdu kepama ant didelės ugnies maždaug 1 minutę. Užpilamas sirupas, gerai išmaišoma. Įmaišomas kuskusas, citrinos sultys, van..

Recepto vertinimas: 0

Ceviche su ananasų sultimis

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai ir supjaustoma 1x1 cm dydžio kubeliais. Visos sudedamosios dalys, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišomos ir padaromas marinatas, kuris užpilamas ant žuvies. Patiekalas laikomas šaldytuve ne mažiau kaip valandą , tačiau ne daugiau kaip 5 v..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies maltinis

Nuvalytą žuvies file pamirkyti piene apie pusę valandos. Bandeles pamirkyti piene. Svogūną sukapoti ir pakepinti svieste. Bandeles nuspausti ir sumalti su žuvimi bei svogūnu. Išplakti 2 kiaušinius ir sudėjus prieskonius, viską gerai išminkyti. Į didesnį puodą sudėti daržoves ir iš..

Recepto vertinimas: 4

Grietinėje virtas viščiukas

Viščiuką išdarinėti, išplauti,išimti kaulus, mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į verdančią grietinėlę.Morkų griežinėlius, smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste. Išmirkytas pupeles(pasūdytas)virti ant lengvos ugnies kartu su mėsa, morkomis ir svogūnai..

Recepto vertinimas: 0

Garuose virti baklažanai

1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos pada..

Recepto vertinimas: 3

Bulvės su grybais

Nuskustas bulves isvirkite nesupjaustytas, kad nesubyrėtų. Isskobkite vidų. Smulkiai supjaustytus, apvirtus grybus ir svogūną pakepinkite aliejuje. Į isskobtas bulves prikimskite grybų, sudėkite į gilią formą, užpilkite grietinę, sumaisytą su sviestu ir miltais, pabarstykite fermentini..

Recepto vertinimas: 0

Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu

Avieną pakepinti aliejuje, įpilti tamsiojo alaus ir troskinti, kol alus isgaruos. Daržoves supjaustyti isilgai ir apkepti ant grotelių ar keptuvėje.Pagaminti padažą is pieno, miltų ir sviesto. Istepti kepimo formos dugną aliejumi, pabarstyti džiūvėsėlių, pakloti lakstinių sluoksnį, a..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška užkanda

Pupeles sudedame į puodą ir pašildome. Traškučius gražiai sudedame į didelį ugniai atsparų indą. Ant jų tolygiai užberiame pupeles. Ant viršaus užpilame salsos ir apibarstome sūriu. Indą dedame ant grilio grotelių ir kaitiname, kol pradeda burbuliuoti. Tiekiame iškart. Pastab..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su cukinijomis ir baklažanu

Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus. Mėsą išimti, atvėsinti. Vidutinio dyd..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena su šviežiomis slyvomis

Mėsą paruošiame, kaip vyniotiniui ir marinuojame apie 6 val. Galima ir per naktį. Tada iš abiejų pusių pabarstome baziliko lapeliais. Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Sudedame ant mėsos ir susukame. Susmeigiame krapštukais, kad neiširtų, užpilame truputėlį aliej..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos troškinys su voveraitėmis (Jurgos)

Iškepti ar išvirti vištieną su prieskoniais. Išvirti bulves (su druska ar sultinio kubeliu), paskui supjaustyti plonomis riekelėmis. Svieste pakepti voveraites. Kai voveraitės apkepa, sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną. Dar pakepinti, supilti grietinėlę (ar grietinę) ir pagal skon..

Recepto vertinimas: 4

Kepta ėriena (Tajine ďagneau)

Orkaitę įkaitinkite iki 210ºC. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Iš mėsos išimkite kaulus, supjaustykite dideliais gabalais. Pašildykite aliejų ir 5 minutes pakepinkite jame svogūnus; sudėkite mėsą. Paruoškite 0,75 l sultinio, sudėkite medų, įberkite šafranų, kmynų, imbier..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytos bulvės (Pommes de terre farcies)

Bulves nuplaukite ir 10 minučių pavirkite greitpuodyje. Nuskuskite morkas, nulupkite saliero šaknį; supjaustykite gabaliukais, maždaug 10 minučių pavirkite garuose. Špinatus nuplaukite, nupjaukite lapus; 2 minutes pavirkite sūdytame vandenyje; išgriebkite, nuvarvinkite. Morkas, salierus,..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su sojos faršu (Erikos)

Sojos faršą užplikyti ir palikti kol išbrinks. Išvirti makaronus, smulkiai supjaustyti pomidorą bei papriką ir sumaišius su sojos faršu troškinti keptuvėje. Sojos faršą su daržovėmis apšlakstyti sojos padažu ir aštriu čili padažu, pagardinti prieskoniais. Keptuvėje kaitinti ap..

Recepto vertinimas: 5

ŽUVIS GRIETINĖS PADAŽE

Keptuveje istirpiname sviesta ir jame apkepame svogunus. Sudedame zuvies gabalelius, pabarstome druska ir uzpyle vandeniu 45 min. troskiname ant silpnos ugnies. Supilame grietine ir dar siek tiek pakaitiname. Patiekalas i stala patiekiamas karstas...

Recepto vertinimas: 0

Vaikų mėgstamasis

Sis patiekalas ruosiamas is vakaro.Visus produktus, isskyrus sviesta ir batona, supjaustyti ir sumaisyti. Sviesta atsildyti. Sumaisyti sviesta su supjaustytais produktais. Toliau - nupjauti batono galus ir isgremzti vidu. Prikisti batona ta mase. Po to - batona uzdengti ir ideti i saldytuva.Palaikiu..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIS GRIETINĖS PADAŽE

Keptuveje istirpiname sviesta ir jame apkepame svogunus. Sudedame zuvies gabalelius, pabarstome druska ir uzpyle vandeniu 45 min. troskiname ant silpnos ugnies. Supilame grietine ir dar Siek tiek pakaitiname. Patiekalas i stala patiekiamas karstas...

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su daržovėmis kiniškai.

Šis patiekalas gavosi eksperimentuojant ir netyčia šliūkštelėjus per daug sojos padažo, kas padarė vištieną labai įdomaus skonio. Pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, po to atskirai daržoves. Vištieną pakepiname ant labai stiprios ugnies užbarstė vištienos priesk..

Recepto vertinimas: 5

Ragu su marinuotais agurkais

Bulves, morkas, marinuotus agrukus ir liesą mėsą supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų. Troškinti apie 10 min., tada sudėti prieskonius, negailėti pipirų - patiekalas turi būti aštrus. Pomidorų padažą supilti prieš pabaigą. Patiekalas paruošt..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: patiekalas