25 rezultatų ieškant "patiekalas"

Upėtakis marškinėliuose

Išskrostus ir išvalytus upėtakius pabarstyti druska ir pipirais. Susmulkinti petražoles. Žuvį apibarstyti čiobreliais, 3 did. šaukštais smulkintų petražolių ir kalendra. Sudėti į indą, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti marinuotis 1 val. Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Smulkiai..

Recepto vertinimas: 4

Mirkalas su bulvėmis

Lašinukus supjaustyti nedideliais kubeliais ir paspirginti. Į spirgučius sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, įberti mitų ir maišant po truputį supilti pieną. Įberti pagal skonį druskos ir pavirinti. Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Padažas valgomas su karštomis bulvėmis (..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Keptos bulvės su svogūnais

Bulves supjaustykite kubeliais, nuplaukite, sudėję į sietelį nuvarvinkite. Dėkite bulves į skrudintuvą arba į keptuvėje įkaitintus riebalus, pasūdykite ir kepkite kartais pamaišydami. Paskui bulves dėkite į troškinimo indą, įdėkite sviestą, 50 g grietinės ir 10 minučių patroš..

Recepto vertinimas: 0

Kuskusas su glazūruotais baklažanais

Aliejus pakaitinamas keptuvėje, daržovės kepamos ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Sudedami svogūnai, česnakai, čilis. Viskas toliau tokiu pačiu būdu kepama ant didelės ugnies maždaug 1 minutę. Užpilamas sirupas, gerai išmaišoma. Įmaišomas kuskusas, citrinos sultys, van..

Recepto vertinimas: 0

Ceviche su ananasų sultimis

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai ir supjaustoma 1x1 cm dydžio kubeliais. Visos sudedamosios dalys, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišomos ir padaromas marinatas, kuris užpilamas ant žuvies. Patiekalas laikomas šaldytuve ne mažiau kaip valandą , tačiau ne daugiau kaip 5 v..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos plovas

Vištą išvirti su stambiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais ir prieskoniais. Ryžius perplauti nusausinti, pakepinti su puse normos riebalų. Tada įpilti 4 stiklines vištienos sultinio, įberti druskos, maltų pipirų, kario miltelių, razinų, viską 10 minučių pavirinti ant silpnos ..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas, troškintas grietinėje

Išdarinėtas viščiukas supjaustomas į 4 dalis, pasūdomas. Druskai gerai įsigėrus, viščiukas nušluostomas, apibarstomas miltais ir apkepinamas svieste kartu su svogūno griežinėliais. Įpylus stiklinę karšto vandens, troškinama, kol mėsa suminkštėja. Paskui ji užpilama grietine, i..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies maltinis

Nuvalytą žuvies file pamirkyti piene apie pusę valandos. Bandeles pamirkyti piene. Svogūną sukapoti ir pakepinti svieste. Bandeles nuspausti ir sumalti su žuvimi bei svogūnu. Išplakti 2 kiaušinius ir sudėjus prieskonius, viską gerai išminkyti. Į didesnį puodą sudėti daržoves ir iš..

Recepto vertinimas: 4

Grietinėje virtas viščiukas

Viščiuką išdarinėti, išplauti,išimti kaulus, mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į verdančią grietinėlę.Morkų griežinėlius, smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste. Išmirkytas pupeles(pasūdytas)virti ant lengvos ugnies kartu su mėsa, morkomis ir svogūnai..

Recepto vertinimas: 0

Garuose virti baklažanai

1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos pada..

Recepto vertinimas: 3

Užpilti obuoliai su ryžiais ir slyvomis

Nuplauti ryžiai užpilami vandeniu ir užvirinami. Paskui išberiami ant sietelio ir perpilami šaltu vandeniu. Vėl suberiami į puodą, užpilami pienu, pasūdomi ir verdami ant mažos ugnies arba orkaitėje, kol suminkštės. Tada ryžiai sudedami kūgeliu į lėkštę, apdedami džiovintomis ..

Recepto vertinimas: 0

Krovainis

Miltai suminkomi su krauju ir druska. 2—3 val. tešla laikoma šiltai. Po to daromi nedideli kepaliukai ir kepama kaip duona. Žemaitiškas patiekalas. ..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška užkanda

Pupeles sudedame į puodą ir pašildome. Traškučius gražiai sudedame į didelį ugniai atsparų indą. Ant jų tolygiai užberiame pupeles. Ant viršaus užpilame salsos ir apibarstome sūriu. Indą dedame ant grilio grotelių ir kaitiname, kol pradeda burbuliuoti. Tiekiame iškart. Pastab..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su cukinijomis ir baklažanu

Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus. Mėsą išimti, atvėsinti. Vidutinio dyd..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Kiniški mėsos ir ryžių pietūs (Skaistės)

Mėsą supjaustyti linijomis, karį ištirpinti svieste ir sumaišyti su aštriais prieskoniais. Masę įtrinti į mėsą, apipilti raud. vyno actu ir palaukti 20 minučių. Per tą laiką supjaustyti daržoves, o česnaką susmulkinti. Tada pradėti kepti mėsą aliejuje. Kepant įpilti truputį ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių, pankolių ir graikinių riešutų salotos

Paskrudinkite graikiškus riešutus 180 laipsnių karštumo orkaitėje 5-8 minutes, kol pasidarys traškūs. Nulupkite gorgonzolos sūrio luobelę, sūrį sutrupinkite pirštais. Trečdalį jo sudėkite į dubenėlį su raudonojo vyno actu. Po truputį įplakite aliejų, kad padažas sutiršt..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos troškinys su voveraitėmis (Jurgos)

Iškepti ar išvirti vištieną su prieskoniais. Išvirti bulves (su druska ar sultinio kubeliu), paskui supjaustyti plonomis riekelėmis. Svieste pakepti voveraites. Kai voveraitės apkepa, sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną. Dar pakepinti, supilti grietinėlę (ar grietinę) ir pagal skon..

Recepto vertinimas: 4

Kepta ėriena (Tajine ďagneau)

Orkaitę įkaitinkite iki 210ºC. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Iš mėsos išimkite kaulus, supjaustykite dideliais gabalais. Pašildykite aliejų ir 5 minutes pakepinkite jame svogūnus; sudėkite mėsą. Paruoškite 0,75 l sultinio, sudėkite medų, įberkite šafranų, kmynų, imbier..

Recepto vertinimas: 0

Duona su sūriu

Duona iskepti, iskepus ja pabarstyti sutarkuotu suriu ir uzdengti. Kiek laiko palaikius apibarstyti druska ir susmulkintu cesnaku. Valgyti su susmeigimo pagaliukais arba sakute. Tikrai skanus patiekalas.=) (Saule)..

Recepto vertinimas: 5

Liekninantis patiekalas - Avokados salotos

Avokados minkstima supjaustyti, sumaisyti su grybais, prieskoniais bei aliejumi. Apibarstyti pipirne.Patiekalo energetine verte - 300 kcal.Skanaus! (dove)..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIS GRIETINĖS PADAŽE

Keptuveje istirpiname sviesta ir jame apkepame svogunus. Sudedame zuvies gabalelius, pabarstome druska ir uzpyle vandeniu 45 min. troskiname ant silpnos ugnies. Supilame grietine ir dar siek tiek pakaitiname. Patiekalas i stala patiekiamas karstas...

Recepto vertinimas: 0

Vaikų mėgstamasis

Sis patiekalas ruosiamas is vakaro.Visus produktus, isskyrus sviesta ir batona, supjaustyti ir sumaisyti. Sviesta atsildyti. Sumaisyti sviesta su supjaustytais produktais. Toliau - nupjauti batono galus ir isgremzti vidu. Prikisti batona ta mase. Po to - batona uzdengti ir ideti i saldytuva.Palaikiu..

Recepto vertinimas: 0

Ragu su marinuotais agurkais

Bulves, morkas, marinuotus agrukus ir liesą mėsą supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų. Troškinti apie 10 min., tada sudėti prieskonius, negailėti pipirų - patiekalas turi būti aštrus. Pomidorų padažą supilti prieš pabaigą. Patiekalas paruošt..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: patiekalas